Δολιοφθορεις και τρομοκρατες στην Ελλαδα

Δρ. Εμμανουηλ Σαριδης

Με τι ασχολειται στην Ελλαδα η Γερμανιδα Heike Schrader; Ειναι μια δημοσιογραφος, που στελνει ανταποκρισεις στην εφημεριδα „Junge Welt“ του Βερολινου η συνεργαζεται συγχρονως και με ξενες μυστικες υπηρεσιες, που ενδιαφερονται για τον χωρο των Ελληνων αντιεξουσιαστων και της ντοπιας τρομοκρατιας (που παρα την εξαρθρωση της 17Ν ζει και βασιλευει);

Προλογος

Τρομοκρατία σημαινει κατα την http://el.wikipedia.org/wiki η συστηματική χρήση ή η απειλή χρήσης βίας από οργανωμένες ομάδες που εχουν διαφορα πολιτικά, θρησκευτικά ή άλλα ιδεολογικά κίνητρα, ασκειται εναντίον ατόμων, ομάδων ή κοινωνιων και αποσκοπει στην προκληση πανικου και αποδιοργάνωσης. Βασικά χαρακτηριστικά των τρομοκρατικων ομαδων είναι η ανωνυμία των μελων τους και η μυστικότητα. Ο ορος δολιοφθορα παλι (απο το δόλιος και φθορά, φθείρω) σημαινει μια σκόπιμη ενέργεια ή παράλειψη με στόχο την καταστροφή ή χειροτέρευση υλικού, την ανάσχεση ή μείωση της παραγωγής, την παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας μιας υπηρεσίας ή μιας επιχείρησης και τελος το σαμποτάζ. Τετοιες ενεργειες συνιστουν ποινικα αδικηματα η κακουργηματα και επισειρουν τις συνεπειες των σχετικων νομων.

Στην Ελλαδα πολλοι δολιοφθορεις και τρομοκρατες κινουνται και δρουν ομως τελειως ελευθερα, οι σχετικοι νομοι, αν ποτε ειχαν εφαρμοστει, βρισκονται σε πληρη αδρανοποιηση. Τα πολιτικα κομματα φερ’ ειπειν, που υποκινουν τους συνδικαλισμενους τραμπουκους τους, „την εργατικη ταξη“, οπως τους λενε, να καταλαμβανουν εργοστασια της ΔΕΗ και να κατεβαζουν διακοπτες, να μπαινουν στα γραφεια του ΟΤΕ και να διαλυουν τις συνεδριασεις του διοικητικου συμβουλιου, να οργανωνουν φιεστες, σκετες γιορτες μισους, οπου διακινουν συνθηματα που δηλητηριαζουν την ψυχη της νεολαιας και την υποκινουν σε καθε ειδους παρανομες πραξεις (καταληψεις και καταστροφες σχολειων, πανεπιστημιων και αλλων δημοσιων κτιριων κ.α.τ.) ειναι υπολογα τρομοκρατιας, δολιοφθορας η σαμποταζ.

Το ιδιο υπολογα εινε και τα μεγαλα συγκροτηματα που δραστηριοποιουνται στον χωρο των ΜΜΕ, με τους τηλεοπτικους σταθμους και τις εφημεριδες τους, που αντι να πληροφορουν, παραπληροφουν τον πολιτη, υποδαυλιζουν την πολιτικη και κοινωνικη του δυσαρεσκεια, προκαλουν αναστατωσεις, δημοσιευουν και κανουν σηριαλ σκανδαλα που παραγονται σε ειδικα „μαγειρεια“ (ιδιαιτερα του Γιωργακη) και υποκινουν τον κοσμο σε συνεχεις και παραλογες απαιτησεις απο το κρατος, εν γνωσει του οτι αυτες ειναι αδυνατον να εκπληρωθουν. Δολιοφθορεις και τρομοκρατες ειναι και οι ντοπιοι δημοσιογραφοι και τηλεπαρουσιαστες που αναστατωνουν τον κοσμο με τα σκανδαλα που ανεφερα παραπανω, τα οποια, με συμπληρωματικα καρικευματα, αναπαραγουν επι εβδομαδες και μηνες στις γκαζεττες οπου γραφουν η στα τηλεπαραθυρα οπου γκαριζουν – κατα τις διαταγες του πουλημενου και ενοχου αφεντικου τους. His Masters Voice.

Υπαρχει και η εισαγομενη τρομοκρατια και δολιοφθορα. Οι πολεις στην Αρχαιοτητα και τον Μεσαιωνα την αντιμετωπιζαν με τειχη και φρουρια, που εμποδιζαν την εισοδο υποπτων προσωπων που θα μπορουσαν να τις δημιουργησουν προβληματα. Τα δε κρατη που προηλθαν απο τις πολεις αυτες ελεγχουν σημερα πολυ πιο αυστηρα και συστηματικα την εισοδο η την παραμονη προσωπων στην επικρατεια τους, για τα οποια εχουν την υποψια, οτι μπορει να τα βλαψουν. Μονο στην Ελλαδα γινεται το μπατε σκυλοι αλεστε: Eμποροι ναρκωτικων, γυναικων και οπλων, οικονομικοι μεταναστες, τρομοκρατες, δολιοφθορεις και καθε καρυδιας καρυδι μπαινοβγαινουν ανενοχλητα στην Ελλαδα σαν η χωρα να ειναι ενα ξεφραγο αμπελι, σαν να μην υπαρχουν συνοριοφυλακες η – στο εσωτερικο – τα οργανα, που επρεπε να φροντιζουν για την ασφαλεια της Ελλαδος. Πολλα τετοιοι ατομα βρισκονται μαλιστα εδω νομιμα, σαν δημοσιογραφοι φερ’ ειπειν, που στελνουν στην χωρα τους αρνητικες ανταποκρισεις για την Ελλαδα, που χρησιμοποιουνται και σαν αποδειξεις για μηνυσεις εναντιον της χωρας μας στα ευρωπαικα δικαστηρια, για καταγγελιες στο ευρωπαικο κοινοβουλιο και – το χειροτερο – για να κρατουν την Ελλαδα υποχειριο της εξωτερικης πολιτικης της χωρας τους η καποιων αλλων διεθνων κεντρων. Πολλα τετοια ατομα συνεργαζονται και με ξενες μυστικες και αλλες παρομοιες υπηρεσιες, που ενδιαφερονται για την κατασταση που επικρατει στον χωρο των αντιεξουσιαστων και της ντοπιας αναρχιας και τρομοκρατιας. Μια τετοια δημοσιογραφος ειναι και η Heike Schrader.

Heike Schrader, επαγγελμα δημοσιογραφος;

Η Heike Schrader (δεξια φωτογραφια) γεννηθηκε το 1965 στην Γερμανια, εγκατασταθηκε κατα το τελος της δεκαετιας του 90 στην Ελλαδα, οπου παντευτηκε το 2000 (αλλοι λενε το 2002) εναν Εληνα και ειναι σημερα διαπιστευμενη σαν δημοσιογράφος στο ελληνικό υπουργείο Τύπου, που σημαινει, οτι ειναι καταγραμμενη και στις λίστες της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, η οποία έχει στενότατη συνεργασία με ολες τις γερμανικές αρχές, φανερες τε και μυστικες.

Πληροφοριες για το βιογραφικο της Schrader σχεδον δεν υπαρχουν, το αναλογο λημμα στην γερμανικη wikipedia εχει σβυστει (1) Απο ποιον; Γιατι; Ας μας το πει η ιδια.

Σαν δημοσιογραφος η Schrader εργαζεται για την „αριστερη“ εφημεριδα „Junge Welt“ του Βερολινου, μερικες ανταποκρισεις της δημοσιευονται και στην ιστοσελιδα „Telepolis“ και που και που στην „Frankfurter Rundschau“. Απο την „Junge Welt“ οι ανταποκρισεις της Schrader „πηγαινουν“ σε εκατονταδες „αριστερες“, κομμουνιστικες, αντιφασιστικες, αντιεξουσιαστικες και αναρχικες ιστοσελιδες εντος και εκτος Γερμανιας, που ολες μαζι αποτελουν ενα τελεια οργανωμενο και λειτουργουν δικτυο – Netzwerk (!), το οποιο προκαλει ευλογες αποριες για την χρησιμοτητα και τους σκοπους του. Αφηνω τον αναγνωστη να βγαλει τα συμπερασματα μονος του.

Αναλογα „αριστεροστρεφεις“ ειναι και οι ανταποκρισεις που στελνει η Schrader απο την Αθηνα: Διαδηλωσεις και κριτικη εναντιον της οικονομικης κλπ. πολιτικης της κυβερνησεως, καταληψεις Πανεπιστημιων, το θεμα „Λεσβος“ και οι Λεσβιες, η καταπιεση των εργαζομενων, των μεταναστων και των φυλακισμενων, οι „αγωνες“ των φοιτητων, συνεντευξεις με ινστρουκτορες του ΚΚΕ, κ.α.π. Τα θεματα αυτα μπορει στην Ελλαδα να αποτελουν τα καθημερινα των εφημεριδων, στην Γερμανια ομως ποσως ενδιαφερουν το μεγαλο αναγνωστικο κοινο, τα ενδιαφεροντα του γερμανου αναγνωστη επικεντρωνονται στην ανεργια, την ακριβεια, σε θεματα εξωτερικης πολιτικης, (Ρωσια, Κινα, ΗΠΑ), στα αθλητικα και βεβαια στα νεωτερα απο την ζωη των αστερων. Η Ελλαδα στον γερμανικο τυπο μετα την στρατιωτικη χουντα δεν ενδιαφερει πλεον κανεναν.

Τοτε ομως γιατι να στελνει η Schrader στην Γερμανια τετοιες ανταποκρισεις και γιατι αυτες ενδιαφερουν τοσο την „Junge Welt“; Και η αλλη ερωτηση: Πως ζει και κινειται η γυναικα αυτη στην πολυεξοδη Αθηνα, ποσα περνει απο την „Junge Welt“ των περιπου 20.000 φυλλων, χωρις καμμια διαφημιση και με εναν μεγαλο αριθμο συντακτων και ανταποκριτων στο εξωτερικο (Ελλαδα, Τουρκια, Ρωσια και αλλου); Μηπως η εφημεριδα της και η ιδια εχουν καποιες αλλες πηγες χρηματοδοτησεως, μηπως τα „πιανουν“ απο τους μεγαλους διεθνεις οργανισμους οπως ο Open Society του εβραιου δισεκατομμυριουχου Soros, που ενδιαφερεται τοσο για την διαδωση των Human Rights και της Civil Society, για την καταπολεμηση „αυταρχικων“ και „διεφθαρμενων“ ηγετων, που για διαφορους λογους δεν αρεσουν στη Δυση (οπως ο Κωστας Καραμανλης, οπως μας λεει καθημερινα και ο δικος μας ο Γιωργακης), για την παγκοσμιοποιηση και για την καταργηση των συνορων (ιδιαιτερα στην Ανατολικη Ευρωπη και την Ασια); Και για την καταπολεμηση του νεοφασισμου και νεοναζισμου, την οποια στην Γερμανια εχουν αναλαβει κατ’ αποκλειστικοτητα η Vereinigung der Verfolgten des Naziregimes, Bund der Antifaschistinnen und Antifaschisten (VVN-BdA e. V., Συνδεσμος των διωχθεντων αντιφαστιστων και αντιφασιστριων του ναζιστικου καθεστωτος), μελος της Fédération Internationale des Résistants – Internationale Förderation der Widerstandskämpfer) και ιδιαιτερα το παντοδυναμο Zentralrat der Juden in Deutschland, το Κεντρικο Συμβουλιο των Εβραιων στην Γερμανια, που επιβλεπει την „νομιμοφροσυνη“ των Γερμανων σε θεματα του λεγομενου ολοκαυτωματος, του Σιωνισμου και του Ισραηλ, οπου κανεις δεν τολμα πλεον να πει κουβεντα;

Ο „αριστερος“ γερμανικος τυπος, για τον οποιο εργαζεται η Schrader

Ας δουμε πρωτα ποια ειναι η „Junge Welt“, η „αριστερη“ αυτη εφημεριδουλα, που εχει την οικονομικη ευχερεια να διατηρει τεραστια γραφεια (με Security στην εισοδο), να απασχολει εναν μεγαλο αριθμο δημοσιογραφων – και ανταποκριτων στο εξωτερικο και να διοργανωνει μεγαλα κογκρεσα και αλλες εκδηλωσεις. Η „Junge Welt“ ιδρυθηκε το 1947 σαν κεντρικο οργανο της νεολαιας (Freie Deutsche Jugend -FDJ) της διαλυθεισας Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας (Deutsche Demokratische Republik – DDR) και ανηκει σημερα στον εκδοτικο οικο Verlag 8. Mai GmbH, ο οποιος με την σειρα του ανηκει, κατα κυριοτητα, στον συνεταιρισμο LPG junge Welt eG, ισχυριζεται δε, οτι χρηματοδοτειται απο τις συνδρομες των αναγνωστων της! Η εφημεριδα αποτεινεται στην αριστερη διανοηση και ιδιαιτερα στους αριστερους, σ’εκεινους ομως που ιδεολογικα κλινουν προς την πλευρα της VVN-BdA e. V. που ανεφερα παραπανω.

Την „επεξεργασια“ των μαζων της πρωην Ανατολικης Γερμανιας εχει αναλαβει η μεγαλυτερη αδελφη της „Junge Welt“, η εφημεριδα „Neues Deutschland“, πρωην επισημο οργανο του Ενιαιου Σοσιαλιστικου Κομματος Γερμανιας (Sozialistische Einheitspartei – SED) της πρωην DDR και σημερα ανεπισημο οργανο του κομματος „Η Αριστερα“ („Die Linke“). Η εφημεριδα „Neues Deutschland“ ανηκει στην εταιρια Neues Deutschland Druckerei und Verlag GmbH. Και επειδη λειπουν και „Neues Deutschland“ οι διαφημισεις που θα απεφεραν χρημα, ξαναρωταμε και εδω, οπως και στην „Junge Welt“: Απο που προερχεται το χρημα;

Ας σημειωθει επισης, οτι στο δικτυο „Junge Welt“, „Neues Deutschland“, „Rotfuchs“ (γι’ αυτον λιγο παρακατω), „Telepolis“ και οι εκατονταδες ιστοσελιδες εντος και εκτος Γερμανιας, που θεματικα ασχολουνται με την καταπολεμιση της Δεξιας και του νεοναζισμου και με την προπαγανδα για ενα απροσδιοριστο σοσιαλισμο, ανηκει και ο πολυδαιδαλος και δραστηριοποιημενος σε πολλες χωρες της Ανατολικης Ευρωπης εκδοτικος οικος Pahl-Rugenstein (ο οποιος εξεδωσε στην Γερμανια το βιβλιο της Schrader για τον Σαββα Ξηρο), ο οποιος κι’ αυτος ασχολειται θεματικα με τον αντιφασιστικο αγωνα, τους αυτονομιστες, την αναρχια, με προβληματα ασυλου, με μυστικες υπηρεσιες, Μαρξισμο, Σοσιαλισμο και αλλα παρομοια). Οι εκδοσεις αυτες κινουνται ιδεολογικα στον ιδιο χωρο και λειτουργουν σαν ενα ειδις συγκοινωνουντων δοχειων, που μεταφερουν τα αρθρα που δημοσιευουν απο την μια στην αλλη.

Οι σχεσεις του τυπου αυτου με το γερμανικο κομμα „Η Αριστερα“ („Die Linke“)

Πολιτικο και ιδεολογικο „σκεπαστρο“ αυτων των εκδοσεων ειναι το κομμα „Η Αριστερα“ („Die Linke“), που αντιπροσωπευεται στο Γερμανικο Κοινοβουλιο (Deutscher Bundestag) καθως και σε κοινοβουλια ορισμενων ομοσπονδιακων κρατιδιων οπως το Βερολινο. „Η Αριστερα“ („Die Linke“) ειναι ενα ιδεολογικα „μεταλλαγμενο“ κομμα, που απο επισημο οργανο της πρωην DDR „εφτασε“, οπως λενε, βρισκεται δηλαδη σημερα σχεδον στο ιδιο μηκος κυματος με το Σοσιαλδημοκρατικο Κομμα Γερμανιας (SPD), εγινε ενα κομμα εξουσιας.

Εξεταζοντας την εξελιξη του αυτη, μπορει κανεις να διαπιστωσει, οτι σκοπος του ηταν, αμεσως μετα την λεγομενη „επανασταση του 1989“, να πλυνει τα μυαλα των πρωην Ανατολικογερμανων, „μεταλλασοντας“ τους απο κομμουνιστες σε σοσιαλιστες τυπου SPD. Η δευτερη διαπιστωση ειναι, οτι η „μεταλλαξη“ αυτη εγινε βεβαια με την βοηθεια ολου του τυπου και των ΜΜΕ της Γερμανιας, ιδιαιτερο ρολο ομως επαιξαν οι δυο „αριστερες“ εφημεριδες „Junge Welt“ και „Neues Deutschland“, που οι Ανατολικογερμανοι διαβαζαν πανω απο 40 χρονια και τις θεωρουσαν δικες τους. Και οι οποιες τους „πηγαν“ λαου-λαου, και οχι βιαια και καταδοτικα, οπως τα αλλα ΜΜΕ, στην απεναντι οχθη, στην Δυση. Το πονηρο αυτο μανιπουλαρισμα φαινεται καθαρα απο την αρθρογραφια και την ιδεολογικη συζητηση στις δυο αυτες εφημεριδες, οπου η κριτικη απο την „αντεπανασταση του 1989“, την προσαρτηση της DDR στην Δυτικη Γερμανια, μετατοπισθηκε βαθμιαια στα λαθη και τις παραλειψεις της ηγεσιας της DDR, που θεωρειται πλεον υπευθυνη για τον καταποντισμο του κρατους της, ενω οι επεμβασεις της Δυτικης Γερμανιας για την υπονομευση του καθεστωτος οσο παν και ξεθωριαζουν περισσοτερο. Ακομη πιο καθαρα φαινεται αυτο στο μηνιαιο „Rotfuchs“, το μικρο αδελφακι της „Junge Welt“ και της „Neues Deutschland“, που απο „σκληροπυρηνικο“, οπως εθεωρειτο στην αρχη, με αναγνωστες τους λιγους εναπομειναντες πιστους της DDR, δειχνει μια ιδεολογικα φθινουσα ταση και μια στροφη προς τον αγωνα εναντιον της Δεξιας και του Νεοναζισμου και την προβολη επιφανων Εβραιων του Μεσοπολεμου και της DDR.

Το οτι το κομμα „Η Αριστερα“ („Die Linke“) δεν εχει απολυτως καμμια σχεση πλεον με τον κομμουνισμο τυπου DDR, κι’ αυτο ας το προσεξουν ιδιαιτερα τα προβατα που τρεχουν πισω απο την συντροφισσα Παπαρηγα και το ΚΚΕ, φαινεται πρωτα απο το οτι εχει προ πολλου αποκηρυξει, μετα βδελυγμιας μαλιστα, τον κομμουνισμο της DDR και της πρωην Σοβιετικης Ενωσεως και δευτερο, απο το οτι σημερα συγκυβερνα μαζι με το Σοσιαλδημοκρατικο Κομμα Γερμανιας (SPD), στο κρατιδιο του Βερολινου φερ’ ειπειν, οπου ειναι συν- αν οχι κυριως υπευθυνο για ολους τους αντιδραστικους νομους που ψηφιστικαν τελευταια, για τις απολυσεις χιλιαδων εργατων και υπαλληλων, για τις περικοπες των παροχων των ανεργων, για τους νομους που περιοριζουν τις δημοκρατικες ελευθεριες των πολιτων και τους νομους περι τρομοκρατιας, που επιτρεπουν την κατασκοπευση των τηλεφωνων ολων οσων εχουν βαλει οι αρχες στο στοχαστρο τους. Η ιδεολογια του αδελφου αυτου κομματος του ΚΚΕ φαινεται καθαρα και απο τα λογια του πρωην Υπουργου Εργασιας στο κρατιδιο Mecklenburg-Vorpommern, του Helmut Holter, μελους του „Η Αριστερα“ („Die Linke“), που οπως δηλωσε προσφατα, στην πρωην DDR επικρατουσαν „η τρομοκρατια, οι δολοφονιες και η καταπιεση“ (2).

Οι αλλες δραστηριοτητες της Schrader στην Ελλαδα

Αυτα για να γινει πιο καθαρος ο πολιτικος, ιδεολογικος κλπ. περιγυρος, μεσα στον οποιο κινειται σαν δημοσιογραφος η Heike Schrader. Οι δραστηριοτητες της ομως, οπως θα δουμε παρακατω, δεν εξαντλουνται στην δημοσιογραφια, αλλα επεκτεινονται και αλλου, παραδειγματος χαριν στον χωρο της ντοπιας τρομοκρατιας και αναρχιας, των αντιεξουσιαστων και αντικρατιστων και στις σχεσεις της με το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ και με διαφορα υποπτα ΜΜΕ (Indy, „Ιος“ κ.α.).

Ας αρχισουμε απο τον χωρο των αντιστασιακων, των αναρχικων και της ντοπιας τρομοκρατιας. Ακομη απο την εποχη των Στρατιωτικων (1967-1974) βλεπουμε να κινουνται στον χωρο αυτο διαφορα προσωπα που ειχαν ερθει απο το εξωτερικο για να „συνδραμουν“ την Αντισταση. Παραδειγματος χαριν η ιταλιδα δημοσιογραφος Oriana Fallaci, που ειχε „την ικανοτητα να συζευει την πραγματικοτητα με την φαντασια“ (3). Η Fallaci αυτη λοιπον συνδεθηκε, αλλοι λενε ερωτευθηκε, τον Αλεκο Παναγουλη και τα οσα επακολουθησαν ειναι λιγο-πολυ γνωστα. Μεγαλυτερο ενδιαφερον απο την αποπειρα δολοφονιας του Παναγουλη κατα του Παπαδοπουλου παρουσιαζουν ομως τα οσα φανταστικα εγραψε η Fallaci για τον „ηρωα“ αυτον στο βιβλιο της „Ενας ανδρας“ και τα οποια σημερα συνθετουν την επισημη εικονα του ανθρωπου Παναγουλη σαν ενος μαρτυρα, που θυσιασε την ζωη του για την ελευθερια. Η πραγματικοτητα ειναι, οπως συνηθως, τελειως διαφορετικη. Η Fallaci ειχε στενες, στενοτατες μαλιστα σχεσεις με ιταλικες μυστικες υπηρεσιες, οι δρασεις των οποιων στην Ελλαδα δεν εχουν γινει ακομη αντικειμενο ερευνης (π.χ. οι διασυνδεσεις τους με την λεγομενη „προβια“ η „κοκκινη προβια“) (4).

Την ιδια εποχη εδρασε στην Ελλαδα και ο γερμανος συγγραφεας και κατασκοπος Günter Wallraff. Και εδω η πραγματικοτητα εχει μεταβληθει σε μυθο. Επισημα ξερουμε, οτι ο Wallraff, υστερα απο συνεννοηση με στελέχη της „αντίστασης“, αλυσοδέθηκε στις 10. Μαιου 1974 σε ένα στύλο της ΔΕΗ στην πλατεία Συντάγματος, ξεσηκωνοντας ετσι τους „ηρωικους“ φοιτητες του Πολυτεχνειου και αλλους επιρρεπεις σε „επαναστατικες“ (5). Αυτο που δεν ξερουμε, ειναι οτι το αλυσοδεμα του Wallraff ηταν μια προβοκατσια για να στειλουν οι στρατηγοι τα αρματα τους στο Πολυτεχνειο, πεφτοντας στην παγιδα που επιμελως τους ειχε στησει η Δυση (ΗΠΑ, Γερμανια, Αγγλια, Γαλλια, Ιταλια), που αφου τους βοηθησε να κανουν την 21η Απριλιου για να εμποδισουν την „Ασπιδα“ του Ανδρεα Παπανδρεου, ηθελε πλεον να τους ξεφορτωθει. Οι δρασεις ομως του πρακτορα Wallraff περασαν στην στην ιστορια σαν συνδρομη του στον „ηρωικο“ ξεσηκωμο του Πολυτεχνειου και ειναι πλεον πολυ δυσκολα να ανασκευασθουν.

Μετα την μεταπολιτευση εμφανιζεται στον δημιουργηθεντα χωρο των αναρχικων, αντιεξουσιαστων και τρομοκρατων ο Rolf Ludwig Pohle (* 04.01.1942 στο Βερολινο, † 07.02.2004 στην Αθηνα, δεξια φωτογραφια). Ο Pohle ανηκε στην Γερμανια στην λεγομενη Εξωκοινοβουλευτικη Αντιπολιτευση (Außerparlamentarische Opposition – APO), συνεληφθη το 1974 και καταδικαστηκε σε εξημιση χρονια φυλακη, απολυθηκε ομως το επομενο ετος με ανταλλαγμα την απελευθερωση του πολιτικου του Χριστιανοδημοκρατικου Κομματος Peter Lorenz που η APO κρατουσε αιχμαλωτο. Απο την Υεμενη, οπου του ειχε προσφερθει πολιτικο ασυλο, ηρθε στην Ελλαδα, συνεληφθη το 1976 και παραδοθηκε με αποφαση του Αρειου Παγου στην Γερμανια, οπου κλειστηκε για εξι χρονια στις φυλακες. Απολυθηκε το 1982 και ηρθε παλι στην Ελλαδα, οπου το 1984 παντρεύθηκε την δικηγόρο Κατερίνα Ιατροπούλου. Οπως δηλωσε ο Pohle, στην Ελλαδα εργαζοταν σαν καθηγητής γερμανικών, μεταφραστής και συγγραφέας (αρθρογραφουσε στο περιοδικό «Σχολιαστής» και συμμετειχε στη συντακτική ομαδα του «Ιου» της „Ελευθεροτυπιας“). Οι αλλες δραστηριοτητες του Pohle στον χωρο των Εξαρχειων και της τρομοκρατιας παραμενουν δυστυχως ανερευνητες, σχετικες καταχωρησεις δεν θα βρουμε δυστυχως πουθενα, διοτι οι υπηρεσιες με τις οποιες συνεργαζονται τετοια ατομα φροντιζουν, οπως και στην περιπτωση της Schrader, να τις κρατουν μυστικες η οταν δημοσιευθουν καπου να τις σβυνουν παραυτα (6).

Το κενο που αφησε ο θανατος του Pohle στον χωρο αυτο ηρθε να καλυψει η Ηeike Schrader. Οπως και στους προκατοχους της, ετσι και εδω η ενταξη και δραστηριοποιηση τετοιων ατομων στον ευρυτερο αριστερο-αντιστασιακο χωρο γινεται ευκολοτερα, αν αυτα εχουν προηγουμενως συναψει καποιες στενες σχεσεις η εναν γαμο με καποιον η καποια ιθαγενη. Ετσι ο γαμος της Schrader με εναν Ελληνα την βοηθησε να βρει ευκολα μια προσβαση στον χωρο αυτο (αναρχικοι, „συντροφοι“ του ΚΚΕ, οπαδοι του ΣΥΡΙΖΑ, αντιεξουσιαστες, το indy.gr, ο „Ιος“, η 17Ν και οι επιγονοι της κλπ.), να γνωρισει προσωπα και πραγματα και να μαθαινει „απο μεσα“ ποιος ειναι ποιος και τι σχεδιαζεται να γινει. Σαν παραδειγμα αναφερω την ανταποκριση της για τα Εξαρχεια στην „Junge Welt“ της 07.07.07 („Im Kiez der Widerständigen“ – „Στην γειτονιά των αντιστασιακων“, οπου η Schrader δειχνει να γνωριζει τα Εξαρχεια ισως καλυτερα απο τις ελληνικες υπηρεσιες Ασφαλειας.

Η Schrader διατηρει ομως αριστες σχεσεις και με τον εχθρο των αναρχικων, το ΚΚΕ. Παραδειγμα η μεσολαβηση της για την προσκληση της Αλεκας Παπαρηγα να συμμετασχει στην „XIII. Internationale Rosa-Luxemburg-Konferenz 2008“ (που διοργανωσε η „Junge Welt“ σε συνεργασια με το ιδρυμα Rosa-Luxemburg-Stiftung του κομματος „Η Αριστερα“-„Die Linke“ και μια σειρα αλλων τετοιων „αριστερων“ οργανωσεων, πλακατ δεξια). Στο Συνεδριο αυτο η Παπαρηγα μιλησε στις 12.01.08 στο Urania-Haus του Βερολινου οπως αναμενοταν για το κομμα της και τους αγωνες του εναντιον του μεγαλου κεφαλαιου. Και την 01.10.2008 η Schrader δημοσιευσε στην „Junge Welt“ την ομιλια της Αλεκας Παπαρηγα για τα 90χρονα του ΚΚΕ, μεταφρασμενη στα γερμανικα („Zeichen stehen auf Sturm“ – „Οι καιροι δειχνουν καταιγιδα“).

Εκτος απο το ΚΚΕ, η Schrader συνεργαζεται και με το ΣΥΡΙΖΑ, οπως φαινεται απο την συμμετοχη της στην 1. Πανελλαδικη Συσκεψη του κομματος αυτου στις 25.03.08 στην Θεσσαλονικη. Συνεργαζεται επισης με τον συντονιστη των δρασεων απαντων των εν Ελλαδι αντιεξουσιαστων, το Indy.gr, καθως και με τον „Ιο“ της „Ελευθεροτυπιας“ (7). Δεν παραλειπει δε να επισκεπτεται συχνα το Βερολινο και αλλες γερμανικες πολεις, κανοντας διαλεξεις για τα οσα στραβα και αναποδα συμβαινουν στην Ελλαδα, οπως στις 04.03.2008, οπου παρουσιασε στο Βερολινο ακομη μια φορα το βιβλιο για τα μαρτυρια που τραβηξε ο Σαββας Ξηρος στο νοσοκομειο και στις φυλακες, και για το οποιο θα αναφερθω αναλυτικοτερα παρακατω. Τωρα πως συμβιβαζονται οι επαφες της με το ΚΚΕ και συγχρονως με τους „εχθρους“ του, την 17Ν, τους αναρχικους των Εξαρχειων και το ΣΥΡΙΖΑ, αυτο ειναι κατι, που μονο η ιδια η Schrader, η κυρια Παπαρηγα, ο κυριος Αλαβανος, τα μελη της 17Ν και οι „επαναστατες“ των Εξαρχειων θα μπορουσαν να μας εξηγησουν. Ρωτειστε τους!

Η Heike Schrader ηγετικο στελλεχος της τρομοκρατικης οργανωσεως DHKP-C

Στις 10 Δεκεμβρίου 2007 η Heike Schrader συνεληφθη στο αεροδρομιο Köln/Bonn απο ανδρες του Bundeskriminalamt (της Ομοσπονδιακης Υπηρεσιας Εγκληματος) με την κατηγορια, οτι καταζητειται με ενταλμα συλληψεως του ανακριτή του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου απο το 2001 ως μελος της τουρκικης τρομοκρατικης οργανωσεως DHKP-C (8). Στην Γερμανια η Schrader ειχε ερθει για να παρουσιασει την γερμανικη εκδοση του βιβλιου περι Σαββα Ξηρου με τον τιτλο „Guantanamo auf griechisch – Zeitgenössische Folter im Rechtsstaat“ σε μια προγραμματισμενη τουρνε σε μεγαλες γερμανικες πολεις (9). Οπως ειπε η Δρ Sonja Heine, αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου και εισαγγελευς στην Γενικη Ομοσπονδιακη Εισαγγελεια στην Καρλσρούη, σε τηλεφωνική συνέντευξη με το βρετανικό περιοδικό British Newsflash Magazine, „η δημοσιογράφος Heike Schrader συνεληφθη γιατι υπαρχουν υποψίες οτι ειναι μελος μιας τρομοκρατικής ομάδας. Για μελη και συνεργατες τετοιων οργανωσεων ισχυει στην Γερμανια ο αντιτρομοκρατικος νομος 129α (10).

Κατα το κατηγορητηριο „η Heike Schrader ηταν από την άνοιξη του 1996 έως την άνοιξη του 1998 μέλος της τρομοκρατικής πτέρυγας του τουρκικου „Devrimci Kurtulus Halk Partisi / Cephesi – (DHKP-C), του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος / Μετώπου“. Το κομμα αυτο ειχε για στοχο την ανατροπη του τουρκικου κράτος μέ «ένοπλο αγώνα“ και την αντικατασταση του απο ενα Μαρξιστικό-Λενινιστικό καθεστώς (11). Η Schrader ηταν υπεύθυνη δημοσιων σχεσεων στα Κεντρικα γραφεια του DHKP-C στην Γερμανια και ηγετικό στελεχος του „Ozgur Halklar Komitesi“ (ÖHK – „Γραφειο Πληροφοριων Ελευθερων Λαων“), ενα ειδος κεντρικων γραφειων του DHKP-C για ολοκληρη την Ευρώπη. Επιπλέον ειναι μαζι με το κομμα υπευθυνη για πολυαριθμες εμπρηστικες και βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία που εγιναν από μετα το 1994 κατηγορειται δε και για διαφορες εμπρηστικες επιθέσεις και αλλες βίαιες ενεργειες του κομματος και στην Γερμανια.

Τον Μαρτιο του 2008 ο εισαγγελεας ανοιξε την δικη για πεντε μελη του DHKP-C που κατηγορουνται για συμμετοχη σε μια τρομοκρατική οργάνωση συμφωνα με την Παραγραφο 129 b, εδαφιο 1 και 3 του Ποινικού Κώδικα. Προκειται για τους Mustafa A., Ilhan D., Ahmet D. Y., Devrim G. και Hasan S., οι οποιοι κατηγορούνται για συγκεντρωση χρηματων που προοριζονταν για την χρηματοδότηση του ένοπλου αγώνα του DHKP-C και για την οργάνωσε της αποστολής όπλων στην Τουρκια.

Μολις δυο μηνες ομως μετα την συλληψη, την στιγμιαια απελευθερωση της και την απαγορευση να εγκαταλειψει την Γερμανια, η Heike Schrader επιστρεφει σαν ελευθερος ανθρωπος στην Ελλαδα, οπου ακομη ζει και βασιλευει και τον κοσμο κυριευει. Στις 25.07.2008 η Ομοσπονδιακη Εισαγγελια της Γερμανιας της απηγγειλε και επισημα την κατηγορια, οτι ηταν αρχηγικο μελος της ευρωπαικης οργανωσης της DHKP-C (δεξια το εμβλημα της οργανωσης) και οτι η οργανωση αυτη απο της ιδρυσεως της το 1994 διεπραξε στην Τουρκια πολυαριθμα εγκληματα, μεταξυ αλλων φονους, εμπρησμους και αποπειρες με εκρηκτικα υλικα (12). Ομως το ποτε και αν ποτε ξεκινησει η δικη στην 6. ποινικη Συγκλητο του Ανωτατου Δικαστηριου του Düsseldorf ειναι αγνωστο. Διοτι παρα τους οποιους αντιτρομοκρατικους νομους κρατη οργανωσεις οπως αυτες για τις οποιες προφανως εργαζεται Schrader φροντιζουν, ωστε οι ανθρωποι τους να μενουν ελευθεροι για να συνεχισουν την συλλογη πληροφοριων απο χωρους οπως η τρομοκρατια, οι αναρχικοι και καποιοι αλλοι ωφελιμοι βλακες, οπως ειναι οι πολιτικοι των κομματων της αντιπολιτευσεως στην Ελλαδα.

Η τουρνε της Heike Schrader στην Γερμανια με το βιβλιο του τρομοκρατη Σαββα Ξηρου

Οπως εγραψα λιγο πιο πανω, η Heike Schrader συνεληφθη στις 10.12.2007 κατα την αφιξη της απο την Ελλαδα στο αεροδρομιο Köln/Bonn σαν μελος της τρομοκρατικης οργανωσεως DHKP-C. Παραδοξως ομως αφεθηκε μια μερα αργοτερα μετα την καταβολη μιας χρηματικης εγγυησης 5.000 Ευρω (ποιος την κατεβαλε;) και την επιβολη ορισμενων περιοριστικων μετρων, ελευθερη. Εγκαιρως (!) θα ελεγα, για να πραγματοποιησει την προγραμματισθεισα παρουσιαση του βιβλιου περι Ξηρου στην Γερμανια. Πρωταγωνιστικο ρολο στην επιχειρηση „απελευθερωσεως“ της Schrader επαιξε η Ulla Jelpke, βουλευτης του κομματος „Η Αριστερα“ („Die Linke“), στο οποιο ειναι υπεθυνη για θεματα εσωτερικης πολιτικης. Η Jelpke ειναι και αρθρογραφος στις εφημεριδες „Junge Welt“ και „Neues Deutschland“.

Μερες πριν ειχε ξεκινησει απο τις εφημεριδες αυτες και απο πολυαριθμες „αριστερες“ ιστοσελιδες μια αριστα ενορχηστρωμενη καμπανια για την παρουσιαση του βιβλιου περι Ξηρου (η „Junge Welt“ το παρουσιασε αναλυτικα στις 3. και στις 10.12.2007) με δραματικες και σπαραξικαρδιες λεπτομερειες για τα μαρτυρια και τα βασανιστηρια που υπεστη ο Ξηρος (φωτογραφια δεξια) στο νοσοκομειο και στις φυλακες μιας Ελλαδας της Ενωμενης Ευρωπης, που παρομοιαζεται με ενα απεραντο Guantanamo και Abu Graib (13). Μια μερα δε μετα την συλληψη – και απελευθερωση της – η Ulla Jelpke ασκουσε μια δριμεία κριτική εναντίον της ομοσπονδιακης εισαγγελικης αρχης (Bundesanwaltschaft) στην Karlsruhe για την „παράλογη δίωξη μιας θαρραλέας δημοσιογράφου“, την „απόπειρα εκφοβισμού“ εκδηλώσεων που σχετιζονται με βασανιστήρια σε βάρος πολιτικών κρατουμένων και για το ροπαλο που επισειει ο αντιτρομοκρατικος νομος 129a εναντιον μιας δημοσιογραφου, μονο και μονο γιατι αυτη κατα τα τελη της δεκαετιας του 90 ειχε γραψει μερικα αρθρα για τις δικες των ακτιβιστων της σημερα απαγορευμενης τουρκικης οργανωσεως DHKP-C στην Γερμανια (14).

Ετσι η παρουσιαση του βιβλιου του Σαββα Ξηρου με την υποστηριξη – και διαφημιση – των οικειων ΜΜΕ και την συμπαθεια των χιλιαδων „αριστερων“ που διαβασαν στα μεσα αυτα τα οσα δεινα υπεστη η ηρωικη δημοσιογραφος Heike Schrader απο τις γερμανικες αρχες κατα την αφιξη της στη Γερμανια και για τα μαρτυρια του Σαββα Ξηρου, ειχε απολυτη επιτυχια και εγινε οπως ειχε προγραμματιστει: Την 11.12.07 στο Linkes Zentrum, Corneliusstr. 108 στο Düsseldorf, την 12.12.07 στο Infoladen Daneben, Liebigstr. 34 στο Βερολινο, την 13.12.07 στο Schwarze Katze, Fettstr. 23 στο Hamburg και την 15.12.07 στην 12. εκθεση αριστερου βιβλιου στο Κ4, Königstr. 93 στην Nürnberg (15).

Και το αποκορυφωμα της τουρνε ηταν η παρουσιαση του βιβλιου σε μια συγκεντρωση της κοινοβουλευτικης ομαδας του κομματος „Η Αριστερα“ („Die Linke“) που εγινε στις 12.12.2007 μεσα στα αδυτα των αδυτων, στο Deutscher Bundestag, το Γερμανικο Κοινοβουλιο, εκει οπου ψηφιζονται οι πιο απανθρωποι αντιτρομοκρατικοι νομοι στην Ευρωπη, εκει οπου εχουν περιορισθει οι ελευθεριες των πολιτων στο ελαχιστο, εκει που προκειται να ψηφιστει προσεχως ο νεος νομος που επιτρεπει την κατασκοπευση ακομη και της ιδιωτικης αλληλογραφιας στο Ιντερνετ κλπ. κλπ.

Αντι να τριζει ο αραμπας, τριζει ο αραμπατζης

Μια μολις μερα μετα την συλληψη – και απελευθερωση – της Schrader, η Ulla Jelpke ασκουσε μια δριμεία κριτική κατα της Bundesanwaltschaft, της ομοσπονδιακης εισαγγελικης αρχης στην Karlsruhe, για την „παράλογη δίωξη μιας θαρραλέας δημοσιογράφου“, την „απόπειρα εκφοβισμού“ εκδηλώσεων που σχετιζονται με βασανιστήρια σε βάρος πολιτικών κρατουμένων και για το οτι επισειει το ροπαλο του τρομοκρατικου νομου 129a εναντιον μιας δημοσιογραφου, που κατα τα τελη της δεκαετιας του 90 ειχε γραψει μερικα αρθρα για τις δικες των ακτιβιστων της απαγορευμενης σημερα τουρκικης οργανωσεως DHKP-C στην Γερμανια (16).

Τις ιδιες κατηγοριες διατυπωνε και ο δημοσιογραφος Olaf Zander στο αρθρο του „Alptraum, Die Aufzeichnungen des Griechen Savvas Xiros aus dem Hochsicherheitstrakt“ („Εφιαλτης, Τα γραπτα του Ελληνα Σαββα Ξηρου απο το τμημα υψηλης ασφαλειας των φυλακων“) που δημοσιευθηκε στην „Junge Welt“ στις 10.12.2007, την ιδια ακομη μερα που συνεληφθη η Schrader στο αεροδρομιο και οπου διεκτραγωδουσε τα μαρτυρια που υπεστη ο Ξηρος μετα την συλληψη του στον Πειραια. Το βιβλιο αυτο ειναι κατα τον συγγραφεα „die literarische Verarbeitung eines modernen Inquisitionsalpdrucks, das politische Manifest eines Überlebenden. Selten ist die Geschichte eines ‚Verrates‘ so menschlich erzählt worden“ („η λογοτεχνικη επεξεργασία ενός σύγχρονου ιεροεξεταστικου εφιαλτη, το πολιτικό μανιφέστο ενος επιζησαντος. Σπάνια εχει γραφει η ιστορία μιας «προδοσίας» τοσο ανθρωπινα“).

Παρομοια αρθρα εγραψαν και πολλοι αλλοι, οπως ο δημοσιογραφος Harald Neuber με τον τιτλο „129a: Lesereise hinter Gitter“ – „129a: Ταξιδι αναγνωσης πισω απ’ τα καγκελα“) στην ιστοσελιδα „Telepolis“ στις 13.12.2007 που καταχωρηθηκε, σχεδον τυποποιημενα, σε εκατονταδες „αριστερες“ ιστοσελιδες. Η „Linke Zeitung“ δημοσιευσε ενα παρομοιο αρθρο με τον τιτλο „Terrorkeule gegen linke Journalistin“ – „Τρομοκρατικο ροπαλο εναντιον δημοσιογραφου“ (17), ενα αλλο η de.indymedia.org (18), ενω η “Network freedom for all political prisoners-Netzwerk – Freiheit für alle politischen Gefangenen“ καλουσε τους αναγνωστες της να υπογραψουν για την „απελευθερωση“ του Σαββα Ξηρου: „Free Savvas Xiros now!“ (19).

Στην ιδια γραμμη και τα δικτυομενα ελληνικα ΜΜΕ. Το indy.gr δημοσιευσε το παραπανω κειμενο σε ελληνικη μεταφραση με τον τιτλο „Σάββας Ξηρός: Εκατοντάδες υπογραφές για την αποφυλάκισή του“, καθως και μια παραπομπη στην αναρτηθεισα ιστοσελιδα „Free Savvas Xiros Now!“ (που στο μεταξύ „πάγωσε“, δφηλαδή την έσβυσαν, αυτά και αν δεν είναι πράξεις μυστικών υπηρεσιών!!).Εκκληση για υπογραφες και στην ιστοσελιδα „Εξεγερση“ (http://www.eksegersi.gr/, που αργότερα μετνομάσθηκε σε ΚΟΝΤΡΑ).

Και στο Βερολινο η ελληνο-γερμανικη ιστοσελιδα „widerstand-repression-in-Griechenland“/ “Αντισταση και καταπιεση στην Ελλαδα“ (υπευθυνη: Κατια Κολιτσοπουλου) δημοσιευσε ενα ολοκληρο αφιερωμα για την οργανωση 17Ν (http://www.widerstand-repression-griechenland.de/). Παρομοια συνθηματα οπως „απαιτούμε την παύση της δίωξης εναντίον της Χάικε Σράντερ“, „Λευτεριά στον Σάββα Ξηρό“, „Αγώνας ενάντια στην καταστολή και την κρατική τρομοκρατία εδώ και παγκόσμια“, „Ζήτω η διεθνιστική αλληλεγγύη“ (ανα)δημοσιευθηκαν και σε πολυαριθμες αλλες ελληνικες ιστοσελιδες.

Και σαν να μην εφταναν ολα αυτα, διαβαζουμε σε μια ανταποκριση της Heike Schrader απο την Αθηνα, που δημοσιευθηκε στην „Junge Welt“ της 30.09.2008, οτι ο Σαββας Ξηρος μηνυει την Ελλαδα στο Ευρωπαικο Δικαστηριο Ανθρωπινων Δικαιωματων για τις συνθηκες κρατησεως του, που θεωρει οτι παραβιαζονται απο το αρθρο 3 της Ευρωπαικης Συμβασεως για τα ανθρωπινα δικαιωματα, που λενε, οτι κανεις δεν επιτρεπεται να βασανιζεται η να υφισταται μια απανθρωπη και ταπεινωτικη μεταχειριση.

Ερωτησεις και αποριες

Οσα ηταν να γραφτουν για τον Σαββα Ξηρο και την τρομοκρατικη οργανωση 17Ν γραφτηκαν, οι τρομοκρατες, δολοφονοι και ταραχοποιοι αυτοι (δεξια απο την δολοφονια του Μομφερατου) καταδικαστηκαν και βρισκονται στις φυλακες (20). Ομως η Heike Schrader θελει να ξαναγραψει την ιστορια της 17Ν απο την αρχη, κανοντας τα ασπρα μαυρα, παρουσιαζοντας δηλαδη τον Ξηρο – και μαζι του και τους αλλους τρομοκρατες της 17Ν – οχι σαν θυτες, αλλα σαν θυματα. Και την Ελλαδα σαν ενα απεραντο Guantanamo, που κρατα αθωους επαναστατες φυλακισμενους οπως στο Guantanamo και τους βασανιζει οπως οι Αμερικανοι στις φυλακες του ιρακινου Abu Graib.

Δεν εχει κανενα νοημα, να ασχοληθει κανεις με την αξιοπιστια του Σαββα Ξηρου, που ισχυριζεται, οτι το 2005 στην μοναδα εντατικης θεραπειας οπου μεταφερθηκε μετα την βομβιστικη του αποπειρα στον Πειραια, „με διαλυμενη ψυχη, θεληση σκόνη, χωρίς κανενα συνειδητο, κομματια απο την έκρηξη, περισσότερο νεκρός παρά ζωντανός, με εγκεφαλικές κακώσεις, κατάγματα κρανίου, σπασμένα πλευρά, ακρωτηριασμένα χερια, με πολλά τραύματα, με αιματα στα πνευμονια, με υψηλό πυρετό, με πολλά εγκαύματα, με σοβαρά τραυματα όρασης και ακοής, δεμενος στα χέρια και στα πόδια με σχοινια και ιμάντες σ’ ένα κατασκοτεινο χωρο…“ (αποσπασμα απο το γερμανικο βιβλιο περι Ξηρου). Και αυτος ο ζωνταντος νεκρος ηταν εις θεσιν να γραφει τα οσα εβλεπε και …οσα μαρτυρια υφιστατο στην εντατικη απο την Αστυνομια (!). Γενικα φαινεται, οτι προκειται μαλλον για εναν „επαναστατη“ της δεκαρας, απ‘ αυτους που πλεοναζουν στην Ελλαδα και που τοβαλαν πεισμα να την διαλυσουν. Θυματα των επαναστατικων ιδεων που διακινουνται με το Ιντερνετ…και καποιων πονηρων γυναικων. Διοτι ο Ξηρος αυτος ουτε ο μικρος Καζανοβας ηταν, που „εριχνε“ τις γυναικες με το σωρο, πρωτα την Αγγελικη Σωτηροπουλου, μετα την Alicia Romero Cortez και στο τελος την Heike Schrader, ουτε και που αντεληφθη, οτι οι γυναικες αυτες τον πλησιασαν οχι γιατι ηταν γοης, φλογερος εραστης και επαναστατης, αλλα ψωνιο και θυμα του φαρμπαλα, οποτε – ιδιως η Romero και η Schrader – τον χρησιμοποιησαν για τους δικους τους σκοπους, την διεισδυση τους στην 17Ν. Και, οπως δειχνουν τα κουκια, για την δημιουργια ενος δικτυου μεταξυ της ελληνικης τρομοκρατιας και αραβων του Jihad η της Al Qaida, οπως συμπεραινεται απο τα σουρτα-φερτα που ειχε ο Ξηρος με την Alicia Romero Cortez στην Ισπανια και απο τα τα ταξιδια του στην Λιβυη.

Σε οτι αφορα τωρα την Heike Schrader εγειρονται ευλογες αποριες για τις δραστηριοτητες της στην Ελλαδα, που προσπαθησα παραπανω να παρουσιασω οσο το δυνατον περισσοτερο τεκμηριομενα. Ανακεφαλαιωνω. Σε τι, τελος παντων, αποβλεπουν οι ανταποκρισεις της Schrader για τις δρασεις του ΚΚΕ, τις διαδηλωσεις εργατων, φοιτητων και μαθητων, τις εξεγερσεις των φυλακισμενων και γενικα για τις κοινωνικες φασαριες και την σημερινη αναμπαμπουλα που επικρατει στην Ελλαδα; Τι μηνυματα στελνονται με τετοιες ανταποκρισεις, ποιος ειναι ο παραληπτης τους, τι θελει να πει με τα γραπτα της; Και μετα: cui bono, ποιον ωφελουν, ποιος εχει συμφερον να γνωριζει τι γινεται στον χωρο των αντιεξουσιαστων, των αναρχικων, των κομμουνιστων και της αντιπολιτευσεως στην Ελλαδα; Και ποιον δεν ωφελουν, για να μην πω ποιον χαντακωνουν, ολα αυτα τα ωραια και καλα που γραφει για την Ελλαδα;

Ας κανουμε λοιπον τις εξης υποθεσεις, μια και οι δραστηριοτητες τετοιων προσωπων μπορει να εχουν με την αναλυση τεκμηριωθει, οι σκοποι τους ομως παραμενουν αγνωστοι. Εχουμε και λεμε λοιπον:

• Ποιος χρηματοδοτει μια μικρη εφημεριδα σαν την „Junge Welt“ και πως αυτη συντηρει την Schrader στην Ελλαδα για να κανει ανταποκρισεις που δεν ενδιαφερουν τον γερμανο πολιτη; Μυστικες υπηρεσιες της Γερμανιας και των Αμερικανοεβραιων, το ιδρυμα του Soros η ποιος αλλος;
• Εχει σκοπο η παρουσιαση του βιβλιου περι Σαββα Ξηρου, που παρουσιαζει την Ελλαδα σαν ενα απεραντο Abu Graib και Guantanamo την απαξιωση της κυβερνησης Καραμανλη και εντασσεται και αυτη στα αλλα „μετρα“ αποσταθεροποιησεως και αποκαθηλωσεως του Πρωθυπουργου για την ματαιωση της συμφωνιας για τον αγωγο Μπουργκας-Αλεχανδρουπολη με την Ρωσια;
• Ειναι το διλημμα των γερμανικων αρχων να συλλαβουν την Schrader για τρομοκρατια και, υστερα απο επεμβαση καποιων ορισμενων κυκλων, να την αφησουν ελευθεση να παρουσιασει το καταδοτικο βιβλιο περι Ξηρου, μια ακομη αποδειξη, οτι η Schrader δεν ασχολειται μονο με την δημοσιογραφια;
• Αποτελει η ελληνικη εκδοση του βιβλιου περι Ξηρου απο την Alicia Romero Cortez και η γερμανικη απο την Heike Schrader μια ενδειξη η αποδειξη, οτι υπαρχει μια στενη συνεργασια μεταξυ ατομων που σχετιζονται με την ντοπια τρομοκρατια;
• Αποτελουσε η Schrader και πιθανον η Romero κατα την δεκαετια του 90 τον συνδεσμο μεταξυ της τουρκικης τρομοκρατικης οργανωσεως DHKP-C, της 17Ν, καποιων αραβικων οργανωσεων του Jihad και της Al Qaida;
• Αποτελει η Schrader τον συνδετικο κρικο μεταξυ ελληνων, γερμανων και αλλων δυτικοευρωπαιων αριστερων, αντιεξουσιαστων, αντιφασιστων και αναρχικων, για την περα-δωθε μεταφορα των επικρατουντων ιδεολογηματων;
• Τι γνωριζουν οι ελληνικες αρχες (διωξη, ασφαλεια) απο τις δραστηριοτητες της Schrader στην Ελλαδα; Και αν γνωριζουν με τι ασχολειται, τι εχουν κανει μεχρι σημερα η τι θα κανουν στο μελλον γι’ αυτο το ατομο, που δρα τοσο καταφωρα εις βαρος της Ελλαδος;

Επιλογος

Η Δυση και τα ισχυρα κρατη που την αποτελουν καθως και αλλοι κυκλοι που αποβλεπουν στην κυριαρχια επι του πλανητη, προσπαθουν με καθε μεσο, με ιδεολογιες, με Δουρειους Ιππους υπο μορφην Μη Κρατικων Οργανισμων (ΜΚΟ), με οικονομικους εκβιασμους και με την συγχρονη τεχνολογια (Ιντερνετ) να διεισδυσουν στο εσωτερικο των αντιπαλων τους και στο εσωτερικο των χωρων της Περιφερειας, να κερδισουν την νεολαια με αντιεξουσιαστικα ιδεολογηματα και να αποβλακωσουν την ακριτη μαζα με τηλεοπτικα προγραμματα της δεκαρας και με πληρωμενα και πουλημενα ΜΜΕ. Σκοπος τους η απαξιωση των κυβερνησεων, η δυσφορια του πολιτη εναντιον των κυβερνωντων και τελικα η αποσταθεροποιηση. Για να τις εχουν του χεριου τους.

Συνεπη (!) στην στρατηγικη αυτη τα κομματα της αντιπολιτευσεως στην Ελλαδα με την συνεχη αποκαλυψη σκανδαλων και την προκληση κοινωνικων αναταραχων δεν κανουν τιποτε αλλο απο να αποσταθεροποιουν τα ιδια τον τοπο, να μπλοκαρουν τις εθνικες δυναμεις και να κρατουν την Ελλαδα σε στασιμοτητα και μιζερια. Εξ ισου επηρεασμενοι απο την στρατηγικη αυτη ειναι και οι χωροι των αντιεξουσιαστων, των αναρχικων και ολων οσοι ταχουν χαμενα απο τα διακινουμενα ιδεολογηματα ιδιαιτερα στο Ιντερνετ, συμφωνα με τα οποια η νομιμη κυβερνηση του κρατους ειναι διεφθαρμενη, ανικανη να κυβερνησει την χωρα και οτι ηρθε η ωρα, ο πολιτης να παρει ο ιδιος στα χερια του τις τυχες της. Δηλαδη να την διαλυσει.

Τα ιδεολογηματα αυτα, περι αντιεξουσιασμου, καταργησεως των εθνικων συνορων και ενος ειδους σοσιαλιζουσας παγκοσμιοποιησης, εχουν φερει την Ελλαδα – και αλλες τετοιες χωρες – στο χειλος του γκρεμνου. Η χωρα μας βρισκεται σε αποδιοργανωση και αναρχια, εθνικες δομες, που θα μπορουσαν να αντιταχθουν στα ξενα συμφεροντα που κρυβονται πισω απο το τσουναμι των ιδεολογηματων και μηνυματων που πλημυρισαν την Ελλαδα δεν υπαρχουν. Ιδιαιτερα δραματικη ειναι η ελλειψη μιας ελληνικης αστικης διανοησης, που θα αναλαμβανε υπευθυνα να ανασκευασει τις επιθεσεις της αριστεροποιημενης και αποπροσανατολισμενης πλεον νεολαιας και μιας διανοησης, που με πολυ αντιεξουσιαστικο μενος παραπαιει στον ωκεανο των ιδεολογηματων περι αντεξουσιας, αναρχιας και καποιων υπερφυσικων και εξωπραγματικων σοσιαλισμων και κομμουνισμων, που εισερχονται ανενοχλητοι απο τα ορθανοιχτα πορτοπαραθυρα του κρατους.

Στην Ελλαδα σημερα δεν κυβερνα η κυβερνηση, αλλα ενα παρακρατος, αποτελουμενο απο τα κομματα της αντιπολιτευσεως, τα μεγαλα ΜΜΕ και το Ιντερνετ. Προς μεγαλην χαρα αυτων που εινε κρυμενοι απο πισω και κινουν τα νηματα. Η χωρα ειναι ανοχυροτη, πουθενα δεν φαινονται καποιες αυτογενεις δομες ελληνικων συμφεροντων, που θα μπορουσαν να αντιμετωπισουν την επιθεση που υφισταται η Ελλαδα. Με ελληνικες θεσεις βασισμενες σε Recherche και Investigation και με σφαιρικες αναλυσεις, οπου το Α και Ω του πλανητη δεν αποτελει η πλατεια Συνταγματος. Αντ’ αυτων κυριαρχουν δημοσιογραφοι που γραφουν στο γονατο η στο καφενειο, δηλητηριωδεις κονδυλοφοροι, οπως αυτοι της „Ελευθεροτυπιας“ και του Λαμπρακη η – στην καλυτερη περιπτωση – οι γκρινιαρηδες και ιεροκηρυκες (Καρκαγιαννης, Γιανναρας) της „Καθημερινης“.

Ποιος θα σωσει την Ελλαδα απο ατομα οπως η Heike Schrader που σημερα την αλωνιζουν τελειως ανενοχλητα;. Και ισως να ξεκαρδιζονται στα γελοια για την βλακεια και την ανικανοτητα που μας δερνει, να υπερασπισθουμε τον εαυτο μας; Η κυβερνηση πρεπει να ξυπνησει και να δραστηριοποιηθει. Και οι πολιτες να την παρασταθουν. Διαφορετικα θα ερθουν ακομη πιο δυσκολες μερες.

Υποσημειωσεις

(1) Βλεπε και την καταχωρηση στην http://de.wikipedia.org/w/index.php?title=Heike_Schrader&action=edit&redlink=1 οπου αναφαιρεται, οτι „Diese Seite wurde bereits früher gelöscht. Bitte prüfe, ob eine Neuanlage sinnvoll ist. Falls die Seite nach einer regulären Löschdiskussion gelöscht wurde, wende dich bitte an die Löschprüfung“
(2) Βλεπε και „Rotfuchs“ 11/2008, σελιδα 10).
(3) Η δημοσιογραφος Bettina Gaus στην εφημεριδα „Tageszeitung“ (TAZ) του Βερολινου της 16.09.2006
(4) Βλεπε και το αρθρο μου „Το Big Game
(5) Βλεπε και „Η περιπτωση Βαλραφ, Οι αλυσιδες της πλατειας Συνταγματος“ στον „Ιο“ http://www.iospress.gr/ios1997/ios19970629b.htm
(6) Βλεπε και την μελετη μου „Ξενοι δημοσιογραφοι, ελληνες αντιεξουσιαστες και αποσταθεροποιηση στην Ελλαδα
(7) Βλεπε και στο http://indy.gr/other-press/o-ios-gia-ti-3c7aike-sranter
(8) Για την συλληψη της Schrader βλεπε και στο http://www.wallstreet-online.de/diskussion/500-beitraege/1136320-1-500/pressefreiheit-a-la-russland-in-deutschland#beitrag_32755517
(9) „Guantanamo auf griechisch – Zeitgenössische Folter im Rechtsstaat“
Autor der Original-Ausgabe in der griechischen Sprache: Savvas Xiros, Autorin, Publizistin der deutschen Übersetzung: Heike Schrader, Journalistin, Verlag: Pahl-Rugenstein; Auflage: 1 (10. Dezember 2007), Preis: 13,90 Euro, Informationen über den Verlag und zum Buch im Internet: http://www.pahl-rugenstein.de
(10) Για τον νομο αυτον βλεπε και στο http://dejure.org/gesetze/StGB/129a.html.
(11) Για το DHKP-C βλεπε και στο http://www.aufenthaltstitel.de/stichwort/dhkpc.html
(12) Βλεπε και στο http://www.net-tribune.de/article/250708-153.php
(13) Τιτλος κλπ. Οπως στην υποσημειωση 9. Η ελληνικη εκδοση του βιβλιου ειναι: Σαββας Ξηρος „Η μερα εκεινη… 1560 ωρες στην εντατικη. Μια μαρτυρια για το δικο μας Γκουανταναμο“, εκδοτικός Οίκος: ROMERO, A., Έτος έκδοσης: 09/2006
(14) Βλεπε στο http://www.linksfraktion.de/pressemitteilung.php?artikel=1250080101
(15) Για την τουρνε της Heike Schrader με το βιβλιο περι Σαββα Ξηρου βλεπε και το αρθρο μου „Mit dem Buch eines griechischen Terroristen auf Tournee“ („σε τουρνε με το βιβλιο ενος ελληνα τρομοκρατη“ καθως και, καπως διαφορετικα, στο http://www.linke-literaturmesse.org
(16) http://www.linksfraktion.de/pressemitteilung.php?artikel=1250080101
(17) http://www.linkezeitung.de/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=3887&Itemid=59
(18) http://de.indymedia.org/2007/12/202427.shtml
(19) http://political-prisoners.net/home.php?id=19&lang=de&action=campaign
(20) Στο ενεργητικο της 17Ν καταγραφονται 34 δολοφονιες και 800 τραυματισμενα ατομα. Οι δολοφονηθεντες και τραυματισθεντες ηταν για την 17N „εχθροί του λαού“ και „διεφθαρμένοι πολιτικοι“

Πρώτη δημοσίευση στο www.berlin-athen.eu με τον τίτλο Δολιοφθορεις και τρομοκρατες στην Ελλαδα
σις 23. Νοεμβρίου 2008

Δρ. Εμμανουηλ Σαριδης  23. November 2008
Rubrik: FalseFlag/PsyOps

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert