Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο; 2

Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης
Foto: Der Tagesspiegel, DPA

Η φωτιά που άναψε με τα προσανάματα που έριξαν οι εκμοντερνιστές Παπανδρέου, πατήρ και υιός, Σημίτης και κομπανία, έγινε επί Τσίπρα μια πυρκαγιά, που κατακαίνει τα σωθικά της έρμης αυτής χώρας

 

Φαντάζομαι τους υπουργούς, γραμματείς και φαρισαίους της κυβέρνησης στα γραφεία τους να είναι απασχολημένοι με το το μέγα πρόβλημα που απασχολεί την κάθε κυβέρνηση, το πως θα κρατήσουν τα πρόβατα που τους ψήφισαν στο μαντρί του κόμματός τους. Και τα ίδια να κάνουν και στα στούντιο των τηλεοράσεων όπου πολλοί ξημεροβραδυάζονται, εδώ με κατηγορίες ενατίον του ενός ή του άλλου, χαβαλές και μουχαμπέτι. Γιατί παρά τα κοστούμια απο τον οίκο Armani που φορούν πολλοί τους ή τις τελευταίες μόδες που φορούν οι βουλευτίνες, από μέσα τους έχουν μείνει όλοι τους ανατολίτες. Και αν εκμοντερνίστηκαν, έφτασαν μέχρι την Ιταλία του Dolce far Niente, εμείς να καλοπερνάμε, να έχουμε θέσεις και θεσάρες, μισθούς και μισθάρες, να μας δείχνει η τηλεόραση και να δίνουμε διαταγές στους υφισταμένους μας και για τους άλλους έχει ο Θεός.

Και εν τω μεταξύ το σπίτι μας πήρε μπουρλότο και καίγεται. Η φωτιά που πήρε με τα προσανάματα που έριξαν οι εκμοντερνιστές Παπανδρέου, πατήρ και υιός, Σημίτης και κομπανία, έγινε επί Τσίπρα μια πυρκαγιά, που κατακαίνει τα σωθικά της έρμης αυτής χώρας. Γιατί προσανάματα για την σημερινή πυρκαγιά ήταν όλες οι μοντέρνες ιδεολογίες και τα ιδεολογήματα, που μετά την μεταπολίτευση άρχισαν να εισρέουν στην Ελλάδα και να δηλητηριάζουν τα μυαλά της νεολαίας, οι κομμουνισμοί και σοσιαλισμοί νέας κοπής, η αναρχία, οι διαδηλώσεις και καταστροφές δημόσιας περιουσίας, οι αποκλεισμοί αυτοκινητοδρόμων, η εξαχρείωση των συνδικάτων, το δεν πληρώνω και δεν υπακούω, η αναγνώριση των σλαβόφωνων ως Μακεδόνων και των τουρκόφωνων μουσουλμάνων της Θράκης ως Τούρκων και τελευταία το No Border. Για τα οποία διατέθηκαν εκατομμύρια εκατομμυρίων απο τον φιλεύσπλαχνο Σόρος και την είχαν την κάθε είδους υποτήριξη από τα πρωτοπαλίκαρα του Ηγεμόνα/του διεθνούς Σιωνισμού, που είναι οι ΗΠΑ και η Γερμανία. Που με τις δυνατότητες που έχουν μερίμνησαν για την πλύση εγκεφάλου των ελληνοπαίδων μέσω πάμπολλων καθηγητών πανεπιστημίων που είναι στις λίστες τους, για την διεθνή συνεργασία αναρχικών, τρομοκρατών και συνδικάτων και βέβαια των μαζικών μέσων που είναι ΟΛΑ υπό τον έλεγχό τους.

Θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς εδώ, και καλά, γιατί ο διεθνής Σιωνισμός και τα πρωτοπαλλήκαρά του τα κάνουν όλα αυτά; Απαντήσεις έχω δώσει σε πάμπολλα άρθρα μου για τους λόγους που γίνονται οι λεγόμενες επιχειρήσεις με ψευδή σημαία – False Flag Operations (βρίσκονται στην κατηγορία αυτή), να πω όμως εν συντομία, ότι ο λόγος τέτοιων επιχειρήσεων είναι η αποσταθεροποίηση ενός κράτους, που επιτρέπει την εύκολη ποδηγέτησή του απο τον Ηγεμόνα, ο εκφοβισμός του Πρωθυπουργού, όπως στην περίπτωση των πυρκαγιών του 2007 για να αποτραπεί ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ή η αλλαγή καθεστώτος (regime change).

Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα ανήκει στην πρώτη ή στην δεύτερη κατηγορία, όχι όμως στην τρίτη. Διότι ο Τσίπρας είναι εξαιρετικά χρήσμος για τον Ηγεμόνα, τον χρειάσθηκε φε‘ ειπείν για να περάσει το 3. Μνημόνιο, το φαρμακερότερο όλων. Και τον χρειάζεται, γιατί στην περιοχή μας, μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, θα υπάρξουν ισχυρές ανακατατάξεις γεωστρατηγικής σημασίας. Το σχέδιο της Κίνας για την δημιουργία του δρόμου του μεταξιού βρίσκεται εν εξελίξει, με τον Πειραιά και η δημιουργία μοντέρνων αυτοκινητοδρόμων και σιδηροδρομικών γραμμών απο τον Πειραιά μέσω της Βαλκανικής θα είναι υψίστης σημασίας για την πρόσβαση της Κίνας στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Λόγος γίνεται επίσης και πάλι για την μεταφορά φυσικού αερίου απο την Ρωσία προς την Ευρώπη με τον αγωγό South Stream (Μπουρκάς-Αλεξανδρούπολη ή, μετά την επαναπροσέγγιση Τουρκίας-Ρωσίας, μέσω του Türk Stream.

Αυτά είναι κακά μαντάτα για τον Ηγεμόνα. Και γι‘ αυτό θα πρέπει, κατά την γνώμη μου, να τα δούμε κάτω απ‘ αυτή την οπτική γωνία, σαν την προσπάθεια τρομοκράτησης του Τσίπρα να απέχει απο τέτοια σχέδια. Ήδη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πουλήθηκε για ένα κομμάτι ψωμί στην ιταλική Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A. και όχι στους Ρώσους που ενδιαφερόντουσαν. Φαντάζομαι τις πιέσεις που ασκήθηκαν στον Τσίπρα και εντατικοποιούνται τώρα με την τρομοκρατία που επικρατεί στην Αθήνα και που επεκτάθηκε και στην Θεσσαλονίκη με την κατάληψη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου από εκατοντάδες και χιλιάδες αλήτες, ντόπιους και ξένους, τα μυαλά των οποίων με την συνεχή πλύση εγκεφάλου έχουν αντικατασταθεί από κοπριά.

Και οι υπέυθυνοι της κυβέρνησης – ποιας κυβέρνησης, βλέπετε εσείς κυβέρνηση, εγώ όχι – έχουν ζαρώσει στα γραφεία τους και περιμένουν να κοπάσει η θύελλα. Και πολλοί τους ίσως και να χαίρονται, μια και προέρχονται από το ίδιο πολιτικοιδεολογικό (τρομάρα τους!) στρατόπεδο.

Δείτε τα παρακάτω δύο δημοσιεύματα υπ‘ αυτή την προοπτική και θα καταλάβετε τι και γιατί συμβαίνουν αυτά – για ακόμη μια φορά – στον τόπο μας.

1.
Μουσουλμάνος δημοσιογράφος μιλάει για τζιχάντ στη Θράκη εναντίον της Ελλάδας!!!
20 Ιούλιος 2016

Χαρακτηρίζει ως «επίθεση» την παρουσία του ελληνικού Στρατού στα Πομακοχώρια Ξάνθης – Συγκρίνει τον «αγώνα» τους με το Ισλαμικό ΚράτοςΙερό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας φαίνεται πως κήρυξε μερίδα της μειονότητας στη Θράκη αν λάβουμε σοβαρά υπόψη τα όσα αναγράφει στον λογαριασμό του στο twitter μουσουλμάνος δημοσιογράφος της περιοχής.Πρόκειται για τον Σαλίχ Τζαμπάζ, αρθρογράφο της τουρκόφωνης εφημερίδας Μιλλέτ, η οποία εκδίδεται και κυκλοφορεί στην Ξάνθη από τον Τζεγγήζ Ομέρ.Ο μουσουλμάνος δημοσιογράφος σε ένα ασύλληπτου είδους παραλήρημα και αναφερόμενος στα όσα τραγελαφικά συνέβησαν στη Γλαύκη Ξάνθης με την κατάλυση του κράτους από τους εγκάθετους της Άγκυρας μιλάει ξεκάθαρα για κήρυξη «τζιχάντ» εναντίον του ελληνικού κράτους.Στις επικίνδυνες αυτές εξτρεμιστικές του δηλώσεις, ο ίδιος χαρακτηρίζει ως «επίθεση» την παρουσία του ελληνικού Στρατού στα Πομακοχώρια Ξάνθης και κάνει λόγο για ανάγκη «υπεράσπισης» της περιοχής.Αναλυτικά, ο Σαλίχ Τζαμπάζ αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Το πραγματικό ΤΖΙΧΑΝΤ δεν είναι αυτό που κάνει το ΙΣΙΣ αλλά είναι η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ απέναντι στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας»!Ηταν η πολλοστή φορά που οι αναρχικοί «κατασκηνωτές» του No Border Camp κάνουν κάποια «επιδρομή» σε επιλεγμένους στόχους στην πόλη (είχαν προηγηθεί οι βανδαλισμοί σε δύο λεωφορεία, το κατέβασμα της ελληνικής σημαίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο, η «πολιορκία» σε ΜΜΕ, επεισόδια σε πορείες κ.ά.), και προκαλεί προβληματισμό η στάση της αστυνομίας που παρακολουθεί τις κινήσεις των βανδάλων χωρίς να επεμβαίνει.

Δεν τους εντόπισαν
Μετά την επίθεση έφτασαν στο σημείο μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ, που όμως δεν εντόπισαν κάποιον από τους δράστες. Σε σύσκεψη που ακολούθησε στο δημαρχείο, με τη συμμετοχή επιτελών της ΕΛ.ΑΣ., οι εκπρόσωποι του δήμου ζήτησαν 24ωρη φύλαξη του δημαρχιακού μεγάρου για όσο διάστημα διαρκεί το No Border Camp. «Ηταν ένα περιστατικό το οποίο προκαλεί, δεδομένης της προσβολής της δημοτικής περιουσίας, αλλά και του γεγονότος ότι τη στιγμή που έλαβε χώρα ήταν μέσα στα γραφεία και συναλλασσόμενοι πολίτες αλλά και οι εργαζόμενοι» δήλωσε η αντιδήμαρχος Κ. Γούλα, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο που απουσίαζε. Σε πιο οξύ τόνο, ο επίσης αντιδήμαρχος Σπ. Πέγκας έκανε λόγο για «αλητεία, τρομοκρατία και ανομία» και σημείωσε: «Γίναμε στόχος επειδή ζητάμε κράτος δικαίου και σεβασμό! Δεν πάει άλλο».

«Αποδείχθηκε ότι η “αλληλεγγύη“ τους είναι συνώνυμη της ανομίας. Αποδείχθηκε, άλλη μια φορά, ότι η αξιοπιστία του αρμόδιου υπουργού είναι μηδενική» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, σχολιάζοντας πως η επίθεση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης έγινε πριν περάσει ένα 24ωρο μετά τη διαβεβαίωση του Ν. Τόσκα πως η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη.

Την ίδια ώρα, στο camp του Πανεπιστημίου, οι «κατασκηνωτές» αυξάνονταν δραματικά, ξεπερνώντας χθες τους 1.500. Μια ομάδα μερικών δεκάδων ατόμων εισέβαλε νωρίς το μεσημέρι στην Πολυτεχνική Σχολή, χωρίς να κάνει κατάληψη, όπως έχει ήδη γίνει στη Νομική και στη Φιλοσοφική. Μπήκαν σε μια αίθουσα και έκαναν συνέλευση.

Λίγο αργότερα, περίπου 200 άτομα αναχωρούσαν με τέσσερα πούλμαν με προορισμό την Ειδομένη. Αστυνομικές δυνάμεις τούς μπλόκαραν στη γέφυρα του Αξιού, σχεδόν τρία χιλιόμετρα μακριά από τον φράχτη στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και τον χώρο του πρώην άτυπου προσφυγικού καταυλισμού, όπου σκόπευαν να φτάσουν με άγνωστες προθέσεις. Παρέμειναν στη γέφυρα για μία ώρα, φώναξαν συνθήματα και επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

Πηγή: http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/nea_epidromi_ton_kataskinoton-64420051/

Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης  22. Juli 2016
Rubrik: Minderheiten/Flüchtlinge/Migration

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert