ΠΓΔΜ – Η νέα παρδαλή επανάσταση στα Βαλκάνια

Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης
Tsipras mit Juncker

O South Stream ματαιώθηκε, τώρα, με την παρδαλή επανάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ΠΓΔΜ, οδεύουμε προς ματαίωση και του αγωγού Turkish Stream

Παρδαλών επαναστάσεων το ανάγνωσμα. Πρόσχωμεν

Παρδαλές επαναστάσεις (Colour Revolutions) γίνονται πάντα για μια αλλαγή καθεστώτος (Regime Change), ήτοι για την απομάκρυνση ενός ανεπιθύμητου στον Ηγεμόνα ηγέτη και την αντικατάσταση του από έναν άλλο που να είναι «του χεριού του». Δηλαδή ενός χρήσιμου ηλιθίου, που θα μπει στην υπηρεσία του για να του κάνει τη δουλειά ΤΟΥ. Την δουλειά του Ηγεμόνα και όχι του κράτους του. Έτσι οι περισσότερες παρδαλές επαναστάσεις, στα Βαλκάνια/την Ανατολική Ευρώπη (Ελλάδα, Ουκρανία) και την Μέση Ανατολή (Ιράκ, Ιράν, Αίγυπτος), είχαν και έχουν έναν και μόνο στόχο, το χρήμα του Ηγεμόνα, εδώ τον μέσω των νέων ηγετών που αντικατέστησαν τους παλιούς έλεγχο των αγωγών πετρελαίου και αερίου. Που εγγυώνται χρήμα, παράδες και βέβαια την εξουδετέρωση του αντιπάλου, που μέχρι σήμερα είναι η Ρωσία.

Παράδειγμα η παρδαλή επανάσταση του 2007 στην Ελλάδα, που έγινε με διαδηλώσεις, φασαρίες, μπλοκάρισμα της εργασίας του Κοινοβουλίου και μεγάλες πυρκαγιές, που κατέστρεψαν απέραντες εκτάσεις δάσους, σπίτια και ζωικό κεφάλαιο και δεν ήσαν μια «φυσική καταστροφή», όπως γράφει το όργανο του Ηγεμόνα Wikipedia («Δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα το 2007»), αλλά ένας ύπουλος και απάνθρωπος εμπρησμός με συμμετοχή ξένων πρακτόρων, ιδίως αυτών που μαθητεύουν στο „εκπαιδευτικό ίδρυμα“ CANVAS του Srđa Popovic, που έχει για έδρα του το Βελιγράδι. Και άμεση επαφή με CIA, MOSSAD και άλλων τέτοιων κοινοφελών οργανισμών.

Παρδαλή επανάσταση ήταν και οι συνεχείς διαδηλώσεις, καταλήψεις και καταστροφές κτιρίων, τα δεν υπακούω, δεν πληρώνω κ.λπ. και το μπλοκάρισμα της εργασίας του Κοινοβουλίου από τον ΣΥΡΙΖΑ, που με την βοήθεια και όλων των μέσων που διαθέτει ο Ηγεμόνας κορυφώθηκαν το 2014 και οδήγησαν σε εκλογές, τις οποίες κέρδισε βέβαια ο νέος «άνθρωπος μας» στην Ελλάδα, ο αντικαταστάτης του Jeffrey Παπανδρέου, Αλέξις Τσίπρας (βλέπε και „Η παρδαλή επανάσταση του Τσίπρα„).

Σκοπός αυτής της «αλλαγής καθεστώτος» ήταν η καθαίρεση του Σαμαρά, ο οποίος ήθελε να δώσει τις ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ στην Ρωσία, να παρακάμψει το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στέλνοντας φρούτα και λαχανικά στην Ρωσία μέσω Σερβίας και το συμβόλαιο που είχε υπογράψει για την αγορά ρωσικών ανταλλακτικών για τα αμυντικά συστήματα „TOR-M1“ και „OSA-AKM“. Το χειρότερο! όμως ήταν, ότι τον Δεκέμβριο του 2014 σε ένα Cooperation Council in Athens είχε συμφωνήσει με τον τούρκο ομόλογό του την εντατικοποίηση της συνεργασίας Ελλάδος-Τουρκίας στον τομέα της ενέργειας με την επέκταση του δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου (βλέπε και „Prime Ministers of Greece, Turkey Agree to Boost Regional Energy Cooperation„). Φυσικού αερίου απο την Ρωσία.

Και εδώ, όπως και στην παρδαλή επανάσταση του 2007, όλα δείχνουν προς το CANVAS του Srđa Popovic με σύμβολο την σφιγμένη γροθιά. Θα την δείτε και στο βίντεο που έχω αναρτήσει στο τέλος του άρθρο και είναι μια παραλλαγή της γροθιάς του κινήματος „Готов је!“ των Σέρβων φοιτητών το 2000 στο Βελιγράδι, που „μάχονταν“ για την αποκαθήλωση του τότε προέδρου Μιλόσεβιτς. Μετά το μετάνοιωσαν, αλλά ήταν αργά, ενώ μερικοί άλλοι επωφελήθηκαν και πλούτισαν.

Στην Ελλάδα σκοπός των παρδαλων επανάστάσεων ήταν πρώτα η αποκαθήλωση του Καραμανλή και η αντικατάστασή του από τον «άνθρωπό μας» στην Ελλάδα, τον  Jeffrey Παπανδρέου και η μέσω του Jeffrey ματαίωση του αγωγού South Stream. Και μετά η απομάκρυνση του Σαμαρά, που για παρόμοιους λόγους φλερτάριζε με την Ρωσία.

Η νέα παρδαλή επανάσταση προ των θυρών

Μια τέτοιου είδους παρδαλή επανάσταση και για τους ίδιους λόγους λαμβάνει σήμερα χώραν και στην γειτονική μας ΠΓΔΜ. Παραθέτω κατωτέρω αποσπάσματα από δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ επί του θέματος, πρώτα της «σοβαρής» εφημερίδας του Βερολίνου „Der Tagespiegel“ και μετά της ιστοσελίδας http://alles-schallundrauch.blogspot.de/.

Η διαφορά στα άρθρα που δημοσιεύουν είναι τεράστια. Στον „Der Tagespiegel“ βλέπουμε τα κουτόχορτα που ταΐζουν στα γερμανικά πρόβατα – τα ίδια με αυτά που ταΐζουν οι ελληνικές εφημερίδες στα εν Ελλάδι πρόβατα. Στην ιστοσελίδα http://alles-schallundrauch.blogspot.de/ όμως διαβάζουμε την αλήθεια γυμνή, όπως λένε, τους πραγματικούς λόγους, για τους οποίους ετοιμάζεται η καθαίρεση του Πρωθυπουργού των Σκοπίων Νικόλα Γκρουέφσκι. Διαβάστε τα προσεκτικά και θα διαπιστώσετε έκπληκτοι, ότι αν αλλάζαμε τα ονόματα των πολιτικών και των άλλων ακτιβιστών που παίρνουν μέρος στην νέα τραγωδία καθώς και τον τόπο που διαδραματίζονται τα γεγονότα, θα μπορούσαμε να έχουμε την κατάσταση που ζει η Ελλάδα πρίν και μετα την καθαίρεση του Καραμανλή και επίσης πρίν και μετά την καθαίρεση του Σαμαρά.

Να σημειώσω, ότι τα γερμανικά, όπως και όλα τα άλλα «ευρωπαϊκά» ΜΜΕ, χρησιμοποιούν για την ΠΓΔΜ το όνομα Μακεδονία. Εγώ το αντικατέστησα με το ΠΓΔΜ. Αν κατά την μετάφραση μου πέρασε κάπου στο κείμενο αυτό το όνομα απαρατήρητο, παρακαλώ να δείξετε κατανόηση, όπως και για τον όρο «Μακεδόνες» που βάζω εντός εισαγωγικών, γιατί είναι δύσκολο, ιδίως στο άρθρο του „Der Tagespiegel“, να χαρακτηρίσεις τους «Μακεδόνες» και τους Αλβανούς στην διένεξη που αναφέρει η εφημερίδα.

Mazedonien: Aufstand der Hoffnungslosen, 19.05.2015 ΠΓΔΜ: Η Επανάσταση των απελπισμένων, 19.05.2015 http://www.tagesspiegel.de/politik/proteste-gegen-regierung-mazedonien-aufstand-der-hoffnungslosen/11799012.html

Ύστερα απο μία βάναυση επίθεση τρομοκρατών κλιμακώνονται στην ΠΓΔΜ οι διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης. Όμως οι γραμμές των συγκρούσεων δεν βρίσκονται μεταξύ «Μακεδόνων» και  Αλβανών.Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Αλβανών και «Μακεδόνων»; Αντί για μια απάντηση ο Lazan βγάζει το κινητό του και ανοίγει την πινακοθήκη. «Κοίτα!», μου λέει, „δεν είναι κάτι το φανταστικό;» Και δείχνει την οθόνη του κινητού τηλεφώνου του. Που δείχνει δύο άνδρες που σηκώνουν στον αέρα σημαίες: μια αλβανική και μια «μακεδονική». „Αυτή είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε μεταξύ μας τόσο κοντά», λέει ο Lazan και πιάνει με το δεξί του χέρι το αριστερό. «Ποτέ δεν αισθάνθηκα πιο ενωμένος με τους Αλβανούς όπως τώρα. “Ο Lazan στέκεται κάτω από μια ομπρέλα μπροστά σε ένα κυβερνητικό κτίριο των Σκοπίων. Πίσω του είναι στημένες περίπου πενήντα σκηνές με κρεμασμένες σημαίες, από μια μικρή σκηνή ακούγεται μουσική. Μετά την μεγάλη διαδήλωση της αντιπολίτευσης την Κυριακή το βράδυ ο Lazan και άλλοι αντιμαχόμενοι την κυβέρνηση στήσανε εδώ τις σκηνές τους. Στις διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης έλαβαν μέρος τόσο οι Αλβανοί όσο και οι «Μακεδόνες». „Και θα μείνουμε εδώ μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση“, λέει ο 20-χρονος Lazan. „Μόνο για ντους πάω μερικές φορές στο σπίτι. Γιατί αλλιώς αρχίζω να βρωμάω“.Τι γίνεται με την εθνοτική σύγκρουση, η οποία δήθεν βρίσκεται και πάλι σε έξαρση στη Μακεδονία; Δεν υπήρχαν πρόσφατα συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και στρατιωτικών με ανταλλαγές πυρών και Αλβανών τρομοκρατών; Στους δρόμους των Σκοπίων, ελάχιστα ίχνη δείχνουν μια εθνοτική σύγκρουση. Την Κυριακή το βράδυ, περίπου 30 000 άτομα διαδήλωναν ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Γκρουέφσκι. Την Δευτέρα περίπου άλλοι τόσοι κατέβηκαν στους δρόμους – για να υποστηρίξουν την κυβέρνηση. Η ΠΓΔΜ είναι διηρημένη, όμως, οι γραμμές σύγκρουσης δεν είναι εθνικού, αλλά πολιτικού χαρακτήρα.

Πρόκειται για τον συνασπισμό VMRO-DPMNE και ειδικότερα για τον Πρωθυπουργό Νικόλα Γκρουέφσκι, ο οποίος κυβερνά την ΠΓΔΜ από το 2006. Κατά την διάρκεια της κυβέρνησης του έγιναν πολλές ιδιωτικοποιήσεις, συγχρόνως όμως αυξήθηκε και ο αριθμός των εργαζομένων στο Δημόσιο απο 100 000 στις 180 000. Με τον τρόπο αυτό αγοράζει ψήφους, λένε οι κριτικοί του, που κατηγορούν τον Γκρουέφσκι και για μαζική εκλογική νοθεία. Από την εκλογή του το 2014 και μετά η αντιπολίτευση μποϊκοτάρει το κοινοβούλιο και ζητεί νέες εκλογές. Που τώρα θα μπορούσε να επιτύχει: Την Τρίτη ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ζάεφ θα κάνει με τον Νίκολα Γκρουέφσκι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες για τον σχηματισμό μιας «κυβέρνησης τεχνικών».

Στο Κουμάνοβο, μια μικρή πόλη περίπου μία ώρα από τα Σκόπια, ο Fuat Ισούφι σπρώχνει στο σπίτι του αδελφού του με τα πόδια θραύσματα γυαλιών στην άκρη. Η οροφή έχει καεί κατά το ήμισυ, το έδαφος είναι γεμάτο συντρίμμια. Πριν από μία εβδομάδα εδώ έγινε ένας μικρός πόλεμος, η «μακεδονική» αστυνομία και ο στρατός συνεπλάκησαν με Αλβανούς τρομοκράτες που είχαν σχεδιάσει επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών υπηρεσιών. Αυτή τουλάχιστον είναι η επίσημη εξήγηση. Ο Ισούφι δηλώνει: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να διασπείρει μίσος μεταξύ Αλβανών και «Μακεδόνων». Γι‘ αυτό πληρώσανε τρομοκράτες, για να οργανώσουν εδώ έναν πόλεμο“.

Οι συνωμοτικές θεωρίες καρποφορούν καλύτερα στο έδαφος της αβεβαιότητας που δημιουργήθηκε μετά το περιστατικό στο Κουμάνοβο. Κάποιοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θέλει να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου από τα υπάρχοντα προβλήματα, άλλοι θεωρούν την αλβανική UCK σαν ένοχη, καθόσον έχει αναλάβει κα τις ευθύνες για το περιστατικό. Και πολλοί πιστεύουν και σε μια παρέμβαση της CIA επειδή οι ΗΠΑ θα ήθελαν να σαμποτάρουν το ρωσικό έργο του αγωγού στην περιοχή.

Όμως η κατάσταση στη ΠΓΔΜ ήταν ακόμη και πριν από αυτό το περιστατικό υπερτεταμένη. Μια εβδομάδα πριν από την επίθεση είχαν ξεκινήσει στην πρωτεύουσα Σκόπια διαδηλώσεις, κυρίως λόγω των «βομβών» που δημοσίευε σε τακτά χρονικά διαστήματα ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεφ – τις υποκλοπές τηλεφωνημάτων της κυβέρνησης, στα οποία μέλη της κυβέρνησης μιλούσαν για εκλογικές απάτες, κατασκοπεία και εξουδετέρωση πολιτικών αντιπάλων. Ο πρωθυπουργός Γκρουέφσκι δεν αρνήθηκε πραγματικά την αυθεντικότητα των τηλεφωνημάτων, κατηγορεί όμως τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Ζάεφ ότι τα στοιχεία του τα έλαβε από ξένες υπηρεσίες πληροφοριών. Ορισμένα τμήματά τους είναι σωστά, άλλα όμως μανιπουλαρισμένα, λέει ο Γκρουέφσκι. Μετά την επίθεση στο Κουμάνοβο, οι διαμαρτυρίες σταμάτησαν για λίγο, ξέσπασαν όμως αργότερα με τη μεγάλη διαδήλωση της αντιπολίτευσης την Κυριακή το βράδυ.

Και δεν είναι παράξενο: Το ποσοστό ανεργίας είναι πάνω από το 30 τοις εκατό, με τον Γκρουέφσκι η χώρα στον διεθνή κατάλογο της ελευθερίας του Τύπου ανήλθε από την 34η στην 117η θέση, η διαφθορά είναι υψηλή. Αν ρωτήσεις δέκα νέους για τα σχέδιά τους μετά τις σπουδές, οι δέκα θα σου πούν ότι θέλουν να φύγουν από τη χώρα.

Και ο Lazan που βρίσκεται στον χώρο διαμαρτυρίας μπροστά στα κυβερνητικά κτίρια δεν θέλει να παραμείνει στην ΠΓΔΜ. «Αγαπώ τη χώρα μου», λέει. „Αλλά μετά την αποφοίτησή μου θα φύγω ούτως ή άλλως“.

Πάμε τώρα στο κείμενο του http://alles-schallundrauch.blogspot.de/Mazedonien – der nächste Brandherd des Westens, 17. Mai 2015, von Freeman ΠΓΔΜ – Η επόμενη εστία πυρκαγιάς της Δύσης, 17. Μαΐου 2015, του Freeman http://alles-schallundrauch.blogspot.de/2015/05/mazedonien-der-nachste-brandherd-des.html

Την Κυριακή, 17. Μαΐου 2015,  δεκάδες χιλιάδες άτομα από όλη τη χώρα διαδήλωναν στα Σκόπια, πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ. Η „αντιπολίτευση“ θέλει με μαζικές διαδηλώσεις να ρίξει την κυβέρνηση. Ο  Πρωθυπουργός Νικόλα Γκρουέφσκι που κυβερνά την χώρα από το 2006, είχε απορρίψει το Σάββατο εκ νέου την παραίτησή του και την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Αυτά που συμβαίνουν εδώ είναι η συνήθης προσπάθεια των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ να ανατρέψουν μια μη φιλική κυβέρνηση με το ίδιο σενάριο όπως στην Ουκρανία. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν εδώ τρομοκράτες του UCK από το γειτονικό Κόσοβο, που την περασμένη εβδομάδα έκαναν μια επίθεση στην πόλη Κουμάνοβο όπου σκοτώθηκαν οκτώ αστυνομικοί, καθώς και μια πέμπτη φάλαγγα χρησίμων ηλιθίων της πουλημένης αντιπολίτευσης. Η οποία δημοσιεύει εδώ και μήνες παράνομα υποκλαπέντα τηλεφωνήματα του Πρωθυπουργού Γκρουέφσκι με στενούς συνεργάτες του, τα οποία δήθεν αποδεικνύουν την εμπλοκή του σε υποθέσεις διαφθοράς και εγκληματικών πράξεων. Ο πρωθυπουργός λέει, ότι πρόκειται για μονταρισμένο υλικό.

Στην πραγματικότητα ο καβγάς γίνεται και πάλι, όπως σε όλες τις διενέξεις που υποκινεί η Δύση, για τον έλεγχο των ενεργειακών διαδρομών, δηλαδή για την διέλευση των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου. Όλοι οι πόλεμοι, οι επεμβάσεις και τα πραξικοπήματα έχουν πραγματικά μία μόνο αιτία, το ότι οι ΗΠΑ/Ισραήλ θέλει να έχουν το πάνω χέρι στους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ότι άλλο μας λένε, ότι πρόκειται για την απομάκρυνση ενός κακού δικτάτορα, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ή, ακόμα πιο γελοίο, για τη δημοκρατία, είναι κουβέντες για αφελείς, που τους έχει γίνει πλύση εγκεφάλου. Το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Λιβύη, η Συρία, το Σουδάν, η Υεμένη και η Ουκρανία κατελήφθησαν, βομβαρδίσθηκαν ή καταπολεμούνται ακόμη λόγω των ενεργειακών πηγών τους ή για την διέλευση αγωγών ενέργειας. Τώρα είναι η σειρά της ΠΓΔΜ.Γιατί θέλει η Δύση να ανατρέψει την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ; Επειδή ο πρωθυπουργός της Γκρουέφσκι έχει ταχθεί εναντίον των αντιρωσικών κυρώσεων και για μια συμμετοχή στο έργο του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream.

Περί αυτού πρόκειται στην πραγματικότητα και όχι για την συρραφή τηλεφωνημάτων που υπεκλάπησαν από αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και τα οποία δήθεν αποδεικνύουν μια κυβερνητική διαφθορά. Ο Γκρουέφσκι πρέπει να φύγει, γιατί δεν χορεύει με το βιολί της Ουάσιγκτον, όπως ακριβώς ανατράπηκε πριν περίπου ένα χρόνο και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς με το Euromaidan, διότι δεν υπάκουσε, δηλαδή απέρριψε την σύνδεση της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην Ουκρανία δε υπήρχε, μεταξύ άλλων, και το θέμα της διέλευσης των αγωγών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Η Δύση κατόρθωσε επιτυχώς να ματαιώσει τον αγωγό South Stream. Και αφού οι ηλίθιοι της ΕΕ έκαναν τα πάντα για να αποκοπούν από το ρωσικό φυσικό αέριο, η Μόσχα στράφηκε προς την δημιουργία του Turkish Stream, έναν αγωγό, που θα διασχίζει τη Μαύρη Θάλασσα και θα φθάνει στην Τουρκία. Η Μόσχα είπε, αν η Ευρώπη θέλει φυσικό αέριο, θα πρέπει να το παραλάβει από τα τουρκικό-ελληνικά σύνορα. Η Ελλάδα έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το ρωσικό φυσικό αέριο. Η Σερβία θέλει να αντικαταστήσει το South Stream με το Turkish Stream και να διασφαλίσει την μεταφορά του στο ευρωπαϊκό δίκτυο. Ποια χώρα βρίσκεται ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία; Η ΠΓΔΜ, μέσω της οποίας θα πρέπει να περάσει ο αγωγός. Ααα, βλέπουμε τώρα που οφείλεται η νέα πυρκαγιά στα Βαλκάνια;

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επιβεβαίωσε μια συμφωνία για την κατασκευή ενός αγωγού στην Ελλάδα που θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο. Την περασμένη εβδομάδα ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ επισκέφθηκε την Σερβία. Κατά την επίσκεψη ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, εξέφρασε το ενδιαφέρον της χώρας του να ενταχθεί στον Turkish Stream. Ο λόγος είναι, ότι η Σερβία θέλει να εξασφαλίσει μια ενεργειακή ασφάλεια για τους πολίτες της και να τερματίσει την εξάρτησή της από τις προμήθειες αερίου μέσω της Ουκρανίας.

Σε μια συνέντευξη Τύπου ο Λαβρόφ αναφέρθηκε στην επίθεση στο Κουμάνοβο, μια πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο. Κατά την ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκαν 18 άτομα και οκτώ αστυνομικοί. Τριάντα άτομα, Αλβανοί Κοσσοβάροι, συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην επίθεση.“Είμαστε πολύ ανήσυχοι για τις τρέχουσες εξελίξεις στη ΠΓΔΜ και η κατάσταση στο Κόσσοβο δεν μας κάνει να αισιοδοξούμε“, είπε ο Λαβρόφ την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σερβία. „Αυτή η επίθεση ήταν μια καλά σχεδιασμένη πράξη τρομοκρατίας.“ Η ΕΕ „δεν θα πρέπει να το παίζει στρουθοκάμηλος και να μην προσπαθεί να μην παρουσιάζει αυτή την υπόθεση όπως είναι, ότι δηλαδή απο πίσω της βρίσκεται μία οργανωμένη δύναμη“,  πρόσθεσε. Εννοώντας, ότι οι αξιωματούχοι της ΕΕ στις Βρυξέλλες βρίσκονται σε μια δύσκολη θέση, διότι οι προσπάθειες τους για μια σταθεροποίηση της κατάστασης στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας έχουν αποτύχει.

Ο Λαβρόφ είπε επίσης, ότι η θέση της ΠΓΔΜ στην τρέχουσα σύγκρουση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας διαδραματίζει επίσης έναν σημαντικό ρόλο.“Για να μιλήσουμε αντικειμενικά, τα γεγονότα στη ΠΓΔΜ οφείλονται στο ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε να λάβει μέρος στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και διότι τα Σκόπια υποστηρίζουν το Turkish Stream, το οποίο πολλοί καταπολεμούν, στις Βρυξέλλες και πέρα απο τον Ωκεανό. Οι λόγοι αυτοί πιστεύουμε ότι έχουν σχέση με αυτά που συμβαίνουν εδώ. „

 

 

 

 

 

 

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών πρόσθεσε στις δηλώσεις του Λαβρόφ ξεκάθαρα, ότι η Δύση είναι ο κύριος ιθύνων νους πίσω από τη βία στη ΠΓΔΜ. Υπάρχει ένα σχέδιο που εφαρμόζεται τώρα, „να αποσταθεροποιηθεί η πολιτική κατάσταση στη χώρα αυτή και με μια παρδαλή επανάσταση να βυθισθεί στην άβυσσο.“Το καθεστώς της Δύσης θέλει να εμποδίσει όλα τα έργα που επιτρέπουν τον εφοδιασμό της Ευρώπης με ρωσική ενέργεια. Αυτός ήταν ο λόγος για το πραξικόπημα στην Ουκρανία, το σαμποτάρισμα του αγωγού South Stream με εκβιασμούς και με τον εξαναγκασμό των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών χωρών, και τώρα για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ για την διέλευση του Turkish Stream προς την Ευρώπη. Γιατί; Για να γίνει η Ευρώπη εξαρτημένη από το αμερικανικό φυσικό αέριο.

Τοπικά μέσα αναφέρουν, ότι στις διαδηλώσεις που έγιναν στα Σκόπια εναντίον της κυβέρνησης Γκρουέφσκι έλαβαν μέρος και ξένοι πρεσβευτές και μάλιστα στην πρώτη σειρά των διαδηλωτών. Μια σαφής παραβίαση των διπλωματικών κανόνων που συνιστά μια κατάφωρη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της ΠΓΔΜ. Και μια ακόμη απόδειξη, ότι πρόκειται για μια  υποκίνηση ελεγχόμενη απο το εξωτερικό, όπως στην Ουκρανία.

Να αναδημοσιεύσω και δύο σχόλια αναγνωστών του άρθρου στο „Der Tagespiegel“, μιας συστημικής, αστικής και κυβερνητικής εφημερίδας, που έρχονται σε τελεία αντίθεση με το άρθρο του Tagesspiegel

Callmeismael, 19.05.2015 Και πάλι έχει το Ίδρυμα Σόρος τα χέρια του στο παιχνίδι – πότε θα βγάλει το προσωπείο του το Ίδρυμα Konrad Adenauer και θα εμφανισθεί, όπως στην Ουκρανία, με έναν μπόξερ ως νέα φιγούρα σωτηρίας; Σίγουρα, όμως η Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ θα συνηγορήσει σύντομα για μια σύνδεση της ΠΓΔΜ στην ΕΕ για την προώθηση της «δημοκρατικής ανάπτυξης“ και οι Πράσινοι, από την Harms μέχρι την Beck, θα έχουν ένα νέο τουριστικό προορισμό. Όλα όπως πάντα, και όλα ψέματα

ThomasP., 19.05.2015 Το αποτέλεσμα και το φόντο έχουν περιγραφεί διεξοδικά στον διεθνή Τύπο και εδώ και εβδομάδες υπάρχει η εύλογη υποψία, ότι εδώ εξελίσσεται ένα παρόμοιο σενάριο όπως αυτό που διοργανώθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες στην Ουκρανία. Τι το διαφορετικό υπάρχει; Η κυβέρνηση απορρίπτει την πολιτική του εμπάργκο προς τη Ρωσία και συμμετέχει στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου. Σε ποιόν δεν αρέσει αυτό; Ποιανών εξωτερική πολιτική παίζει εδώ έναν αποφασιστικό ρόλο και τίνος τα συμφέροντα παίζουν εκεί;

Ulik, 19.05.2015 Θέλουν να περάσει ένας αγωγός μέσω της ΠΓΔΜ και αμέσως σκηνοθετείται ένας μικρός εμφύλιος πόλεμος για την ματαίωσή του … Cui Bono;

Επίλογος

Ο αγωγός είναι σίγουρο ότι δεν θα γίνει, πολύ βιάσθηκε να χαρεί ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Λαφαζάνης, που δεν κατάλαβαν – ούτε και θα καταλάβουν ποτέ – γιατί οι σύντροφοί τους από το σιωνιστικό κόμμα της Γερμανίας «Η Αριστερά» (DIE LINKE) και η από πίσω τους διεθνής σιωνιστική ελίτ έκαναν ότι μπορούσαν για να κερδίσουν τις τελευταίες εκλογές και να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Κάποιοι ανάμεσά τους θα τρίβουν ακόμη τα μάτια τους για την αναπάντεχη αυτή επιτυχία της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα, τρομάρα τους. Και οι υπόλοιποι θα κοιμούνται, ονειρευόμενοι τον πολυπόθητο σοσιαλισμό τους. Όχι ότι η κατάργηση του σημερινού χρηματοπιστωτικού συστήματος της συμμορίας των επιλέκτων του Ιεχωβά δεν θα ήταν ευχής έργο. Αλλά για το ότι το πανίσχυρο σύστημα που δημιούργησαν με τον έλεγχο του χρήματος, των πολιτικών, της πολιτικής και των πολιτικών κομμάτων καθώς και τον έλεγχο του εγκεφάλου μας μέσω των ΜΜΕ τους δεν καταργείται με κουβέντες στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και στις τηλεοπτικές εκπομές κάποιων Αυτιάδων, αλλά με την ακριβή γνώση του επικρατούντος συστήματος.

Που δεν το καταπολεμάς πίνοντας την Κόκα-Κόλα ΤΟΥΣ, παριστάνωντας τον Ράμπο σαν τον Μπαρουφάκη ή συνδιαλεγόμενος με τα τσιράκια τους απο το γερμανικό κόμμα DIE LINKE (Η Αριστερά, άλλοι απατεώνες και τούτοι).Για την πληροφόρηση αυτών των Αριστερών (που αν θέλουν, θα μπορούσαν να μας δώσουν έναν όχι θεωρητικό και νεφελώδη, αλλά γήινο ορισμό του όρου) και όσων από τα πρόβατα που βόσκουν στην Ελλάδα τους ψήφισαν, παραθέτω και μια σειρά άρθρων μου για το θέμα των παρδαλών επαναστάσεων και των συμπαρομαρτούντων με αυτές:

•   „Η Ελλάδα της παρδαλής επανάστασης“ (27.08.07)

•    „Δούρειοι Ίπποι στην σύγχρονη Ελλάδα“ (20.01.08)

•    „Ξενοι δημοσιογραφοι, ελληνες αντιεξουσιαστες και αποσταθεροποιηση στην Ελλαδα“ 23.06.08

•    „Το Big Game“ (26.09.08)

•    „Ο Καραμανλής με την πλάτη στον τοίχο“ (30.10.08)

•    „Η Ελλάδα στο μάτι του κυκλώνα“ (31.12.08)

•    „Αποσταθεροποίηση με σύστημα“ (24.4.09)

•    „Η Ελλάδα έχει γίνει ένα Failed State“  (19.12.10)

•    „Τα νέα τιτιβίσματα του Twitter και του Facebook“ 01.02.11

•     „Πατριωτικά Κινήματα ή False Flag Operations;“ 21.02.11

•    „Η απόκρυφη δικτατορία της αυτοκρατορίας των Rothschilds“ (12.08.11)

•    „Η Ελλάδα υπο επιτήρηση ή υπο κηδεμονία;“ (08.12.11)

•    „Απο την πρόσφατη περιοδεία του νέου σωτήρα της Ελλάδος στην Ευρώπη“ 01.10.12

•    „Η παρδαλή επανάσταση του Τσίπρα“ (25.11.12)

•    „Ο Τσίπρας στις 22 Ιανουαρίου θα πάρει το „χρίσμα“ του „τοπικού αρμοστή“ απο το αμερικανικό (;) ινστιτούτο Brookings„18.01.2013

•    „Ελλάδα: Διαίρει και βασίλευε“ (27.02.13)

•    „Cui bono? Ποιόν ωφελεί η κοινωνικο-πολιτική πόλωση που επικρατεί στην Ελλάδα;“ (29.01.13)

•    „Ο καυτός Σεπτέμβρης ή το regime change προ των πυλών“  10.09.13

•    „Ελληνικές (ψυχο)παθογένειες“  22.04.13

•    „Готов је!“ το 2000 στο Βελιγράδι – „Ο Σαμαράς τελείωσε“ το 2014 στην Αθήνα“ 22.05.14

•    „Στον λαβύρινθο της (παρα)πληροφόρησης και των ψυχολογικών επιχειρήσεων (PsyOps)“ 23.09.14

•    „Ο Σαμαράς με την πλάτη στον τοίχο“ 17.12.14

•    „Όποιος νύχτα περπατεί λάσπες και σκατά πατεί“ 14.04.15

•    „Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα…

29. Mai 2015

Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης  29. Mai 2015
Rubrik: Balkan/Osteuropa/Kaukasus

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert