Το διεθνες νομισματικο συστημα και η εξαρτηση του απο την FED των ΗΠΑ

Δρ. Εμμανουηλ Σαριδης

Το μεγαλυτερο οικονομικο σκανδαλο των ημερων μας αποτελουν τα σπεκουλαρισματα και μανιπουλαρισματα στο διεθνες χρηματικο και νομισματικο συστημα με επιπτωσεις στις τιμες τροφιμων και πρωτων υλων. Προκειται για μια απατη που δεν ειναι δυνατον να ελεγχθει απο καμμια κυβερνηση, διοτι λειτουργει απολυτα νομιμα

 

Πριν ακομη χρειστει – και ισως ακριβως γι‘ αυτο το λογο – εσπευσε ο υποψηφιος Προεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, παρουσια του Προεδρου George W. Bush και του ισραηλινου Πρωθυπουργου Ehud Olmert, να διακηρυξει στην συγκεντρωση που διοργανωσε την περασμενη Τεταρτη, 4. Ιουνιου 2008, στην Washington η παντοδυναμη σιωνιστικη Lobby »American Israel Public Affairs Committee« (AIPAC): Οτι το Ιραν δεν θα αποκτησει ποτε, μα ποτε, ατομικα οπλα και οτι πρωτευουσα του Ισραηλ ειναι η Ιερουσαλημ. Μια διακηρυξη, που κατα τον ισραηλινο δημοσιογραφο Uri Avnery „broke all records for obsequiousness and fawning“ διοτι εσημανε μια στροφη 180 μοιρων απο αυτα που ελεγε μεχρι τωρα για συνομιλιες μεταξυ Παλαιστινιων και Ιραηλινων και για την ιδρυση ενος παλαιστινιακου κρατους.

Πως εγινε αυτο, θα μπορουσε να διερωτηθει καποιος που δεν ξερει τα πραγματα και τον ρολο που παιζει η εβραικη Lobby στην πολιτικη των ΗΠΑ; Και που οφειλεται η τεραστια δυναμη των Εβραιων, οχι μονο στις ΗΠΑ, αλλα και παγκοσμιως; Η απαντηση ειναι μια: Στο χρημα του διεθνους Εβραισμου, με το οποιο ελεγχει σημερα σχεδον τα παντα. Στο αρθρο που ακολουθει θα δουμε ποιος κυβερνα σημερα οικονομικα – αρα και με καθοριστικες παρεμβασεις στην διεθνη πολιτικη – τον κοσμο και ποιος ειναι πισω απο τις τελευταιες ανατιμησεις στις τιμες τροφιμων και πετρελαιου.

Η ιδρυση της «Federal Reserve Bank» (FED)

Καθοριστικη για την ιδιωτικοποιηση του χρηματικου μονοπωλιου του κρατους στις ΗΠΑ ηταν η ιδρυση 1913 του συστηματος μιας κεντρικης ομοσπονδιακης Τραπεζας (Federal Reserve System). Ηδη απο τα τελη του 19. αιωνα, Τραπεζες που ελεγχονταν απο την αυτοκρατορια του Rothschild ξεκινησαν μια μεγαλη καμπανια για να υπαγουν την πλουσια οικονομια των ΗΠΑ υπο τον ελέγχο τους, χρηματοδοτωντας τις επιχειρησεις J.P. Morgan & Co. Bank, Bank Kuhn Loeb & Co., John D. Rockefellers Standard Oil Co., Edward Harrimans Railways και Andrew Carnegies Steel plants.

Για τον σκοπο αυτον οι Rothschilds εστειλαν γυρω στο 1900 τον πρακτορα τους Paul Warburg στις ΗΠΑ για να συνεργαστει με την Τραπεζα Kühn Loeb & Co. Ετσι ο Paul Warburg μαζι με τον Jacob Schiff ξεκινησαν μια καμπανια για την ιδρυση της «Federal Reserve Bank» (FED) σαν μιας μονιμης κεντρικης Τραπεζας ιδιωτικων συμφεροντων στην Αμερικη, πραγμα που καταφεραν με την καθοδηγηση και υποστηριξη των δυο μεγαλων τραπεζικων συγκροτηματων Rothschild und Rockefeller. Η Τραπεζα αυτη πηρε το δικαιωμα να τυπωνει και να κυκλοφορει ενα δικο της χρημα, το οποιο εγινε και το νομιμο χρηματικο μεσο και το οποιο ειχε στην αρχη την εγγυηση των αμερικανικων κυβερνησεων. Ετσι η εισοδος της FED το 1913 στο αμερικανικο χρηματικο συστημα εδωσε στα δυο διεθνη τραπεζικα συγκροτηματα των Rothschild και Rockefeller την δυνατοτητα να θεμελιωσουν την χρηματικη δυναμη τους στις ΗΠΑ, ενω ο Paul Warburg εγινε ο προεδρος της.

Ποιοι συμμετειχαν/συμμετεχουν στην FED

Την αποφαση για την ιδρυση της FED ακολουθησε η ψηφιση του συμπληρωματικου αρθρου 16. του αμερικανικου συνταγματος, το οποιο εδινε την δυνατοτητα στην κυβερνηση, να φορολογει τα ιδιωτικα εισοδηματα των αμερικανων πολιτων. Και αυτο ηταν η συνεπεια, του οτι η αμερικανικη κυβερνηση δεν ειχε πλεον το δικαιωμα να τυπωνει δικα της χαρτονομισματα, ενω οι διεθνεις τραπεζιτες των συγκροτηματων Rothschild και Rockefeller αποκτησαν το δικαιωμα να εχουν μιας εμμεσου προσβασεως στις ιδιωτικες περιουσιες των αμερικανων πολιτων. Οι σπουδαιοτεροι μετοχοι της FED εγιναν οι:

1. Οι Τραπεζες των Rothschild στο Παρισι και το Λονδινο
2. Η Τραπεζα Lazard Brothers στο Παρισι
3. Η Τραπεζα Israel Moses Seif στην Ιταλια
4. Η Τραπεζα Warburg στο Amsterdam και το Hamburg
5. Η Τραπεζα Lehmann στην New York
6. Η Τραπεζα Kuhn Loeb & Co. στην New York
7. Η Rockefellers Chase Manhattan Bank στην New York και η
8. Τραπεζα Goldman Sachs στην New York.

Μετα τον Πρωτο Παγκοσμιο Πολεμο η FED ειχε μαζεψει στα θησαυροφυλακια της ολα τα αποθεματα χρυσου στον κοσμο, με αποτελεσμα την πρωτη παγκοσμια οικονομικη κριση: Πολλα εθνικα νομισματα δεν μπορεσαν πλεον να κρατησουν το λεγομενο Goldstandard* και καταρρευσαν μεσα σε μια Deflation**, που λυγισε ακομη και τις ισχυροτερες οικονομιες της εποχης, διοτι οι ΗΠΑ απαιτουσαν απο συμπλεκομενες δυναμεις στον πολεμο την πληρωμη πολεμικου οπλισμου που παραγγελναν σε χρυσο, η δε Γερμανια υποχρεωθηκε μετα τον πολεμο να παραδωσει στις ΗΠΑ χρυσο, σαν πολεμικο λαφυρο. Ετσι συγκεντρωθηκαν στις ΗΠΑ 30 000 τοννοι χρυσου, το οποιο η κυβερνηση χρησιμοποιησε για να καλυψει το αμερικανικο Δολλαριο. Επειδη ομως ειχαν στις κεντρικες Τραπεζες πολλων χωρων συγκεντρωθει μεγαλες ποσοτητες Δολλαριων σαν νομισματικα αποθεματα, τυπωναν και κυκλοφορουσαν οι ΗΠΑ περισσοτερα Δολλαρια απο οτι εκαλυπτετο απο τα αποθεματα χρυσου που διατηρουσαν. Ετσι στις κεντρικες Τραπεζες των διαφορων χωρων αρχισε να χρησιμοποιειται σαν νομισματικο αποθεμα μαζι μετον χρυσο και το Δολλαριο, σημαδευοντας και την κυριαρχια του σαν παγκοσμιο χρηματικο μεσο συναλλαγων.

Το Goldstandard ακυρωνεται

Το 1971 ο τοτε Προεδρος των ΗΠΑ Richard Nixon (1969–1974, 37ος Προεδρος των ΗΠΑ) κατηγγειλε την υποχρεωση εξαργυρωσης του Δολλαριου σε χρυσο (το Goldstandard) και συγχρονως την εγγυηση του κρατους για το Δολλαριο. Απο τοτε επαψαν τα χαρτονομισματα του Δολλαριου να καλυπτονται απο χρυσο η να εχουν την εγγυηση του κρατους, αποτελουν δηλαδη το ιδιωτικο νομισμα της Federal Reserve Bank (FED). Και η ποσοτητα του κυκλοφορουντος Δολλαριου, που η FED καθοριζει η ιδια (η FED δεν δημοσιευει απο τον Μαρτιο 2006 την ποσοτητα του κυκλοφορουντος Δολλαριου, την «M3») εγινε απο τοτε ενα αλυτο πλεον προβλημα: Διοτι ενω η παγκοσμια παραγωγη αγαθων στα τελευταια 30 χρονια τετραπλασιαστηκε, η ποσοτητα του κυκλοφορουντος Δολλαριου τεσσαρακονταπλασιαστηκε.

Πως ομως λειτουργει αυτη η ιδιωτικη Τραπεζα, η οποια εχει το δικαιωμα να τυπωνει Δολλαρια; Η FED παραγει «Federal-Reserve-Notes», χαρτονομισματα Δολλαριων, τα οποια δανειζει εναντι χρεωγραφων στην κυβερνηση των ΗΠΑ, η οποια γινεται ετσι χρεοφειλετης απεναντι στην FED. Τα χρεωγραφα αυτα που κραταει η FED της αποφερουν ομως και ετησιους τοκους, το 1992 ανηρχετο η αξια των χρεωγραφων που κρατουν οι Τραπεζες της FED στο ποσο των 5 τρισεκατομμυριων (5 Billiards) Δολλαριων ενω οι τοκοι των φορολογουμενων πολιτων των ΗΠΑ αυξανονατι συνεχως. Αυτο το αστρονομικο ποσο συγκεντρωσε η FED απο τα χρηματα που δανειζει στην κυβερνηση των ΗΠΑ και για τα οποια λαμβανει ετησιως τεραστιους τοκους. Εις ανταλλαγμα για το πολυχρωμο χαρτι που τυπωνει και λεγεται Δολλαριο.

Και για να γινει περισσοτερο αντιληπτο: Το αμερικανικο Δολλαριο δεν εκδιδεται απο την κυβερνηση των ΗΠΑ, αλλα απο την FED, μια κοινοπραξια ιδιωτικων Τραπεζων, οι οποιες προσφερουν στην αμερικανικη κυβερνηση χρηματα, για τα οποια εισπρατουν τεραστια ποσα απο τοκους. Η απατη αυτη περναει απαρατηρητη. Εκτος αυτου η FED μεσω των χρεωγραφων της αμερικανικης κυβερνησεως εχει και το δικαιωμα κατασχεσεων στις περιουσιες των αμερικανων πολιτων σε ολοκληρη την επικρατεια των ΗΠΑ.

Οι προσπαθειες του John F. Kennedy

Αμετρητες δικαστικες αγωγες για την ακυρωση του νομου για τα προνομια της FED εμειναν μεχρι σημερα χωρις συνεπειες. Ο πρωτος που προσπαθησε να τα ακυρωσει ηταν ο Προεδρος John F. Kennedy με ενα προεδρικο εγγραφο στις 4. Ιουνιου 1963 («executive order number 11110»). Λιγο αργοτερα δολοφονηθηκε απο μυστικες υπηρεσιες των ΗΠΑ. Και το πρωτο μελημα του διαδοχου του Lyndon B. Johnson ηταν η ακυρωση αυτης της αποφασεως του προκατοχου του, μεσα στο αεροπλανο κατα την επιστροφη του απο το Dallas στην Washington. Και σημερα; Οι ιδιωτικες Τραπεζες που ειναι πισω απο την FED προσπαθουν με καθε μεσο, θεμιτο και αθεμιτο, να σταθεροποιησουν και να εδραιωσουν την γιγαντιαια πηγη εσοδων τους που λεγεται «US-Dollar». Κρατη που θελουν εναν διακανονισμο των εμπορικων τους συναλλαγων με βαση το Ευρω (Euro), οπως το Ιρακ το Ιραν η η Βενεζουελα, μπαινουν στην λιστα του „αξονα των κακων“ και της τρομοκρατιας. Πολλες κυβερνησεις υποχρεωνονται να πωλουν βιομηχανικα προιοντα στις ΗΠΑ εναντι αχρηστων Δολλαριων, χρηματηστηριακοι κυκλοι μπορουν με τα τεραστια ποσα που εχουν συσωρευσει να αγοραζουν και να πουλουν κυριολεκτικα την παγκοσμια αγορα. Οι κεντρικες Τραπεζες υποχρεωνονται παγκοσμιως να διατηρουν το αχρηστο Δολλαριο σαν το νομισματικο τους αποθεμα.

Δολλαριο: Νομισμα χωρις καλυψη και αξια

Το αμερικανικο Δολλαριο ειναι το ιδιωτικο νομισμα των κυκλων της High Finance. Την αξια του δεν την εγγυαται κανεις εκτος απο τους ιδιους αυτους κυκλους, οι οποιοι το καταχραζονται μονο για την αυξηση των κερδων τους, σαν ενα οργανο για την παγκοσμια κυριαρχια τους και σαν βοηθητικο μεσο για την καταληστευση των πρωτων υλων και των υλικων αξιων του πλανητη.

* Το Goldstandard δεσμευε τις χωρες να καλυπτουν την αξια του νομισματος τους σε χρυσο. Στην New York το 1914 η αξια μιας ουντσας χρυσου ηταν 20 Δολλαρια, στην Αγγλια 5 Pound, η αξια του συναλλαγματος μεταξυ Δολλαριου και Pound ηταν 5 Δολλαρια για ενα  Pound
** Ο ορος Deflation σημαινει την πτωση των τιμων μιας ομαδας προιοντων η ολοκληρης της οικονομιας ενος κρατους και προερχεται απο το γεγονος, οτι η ζητηση βρισκεται κατω απο την προσφορα προιοντων και την ελλατωση του κυκλοφορουντος χρηματος η της ταχυτητας κυκλοφοριας του. Σε αντιθετη περιπτωση εχουμε την Inflation

Υποσημειωση:

1. Σαν πηγη του ανωτερω αρθρου χρησιμοποιηθηκε μια αναλογη δημοσιευση στο Internationaler Hintergrundinformationsdienst für Politik, Wirtschaft und Wehrwesen, inter info, Folge 344, Juli und August 2007 (Βλεπε και στο Genossenschaft Zeit-Fragen, www.zeit-fragen.ch)
2. Για το ιδιο θεμα και πιο εμπεριστατωμενα βλεπε και το βιβλιο των Eberhard Hamer και Eike Hamer (Hrsg.) „Der Welt- Geldbetrug“, Aton-Verlag, Unna, 2. erweiterte Auflage 2007
3. Για την ‚υποκλιση‘ του Barack Obama στην παντοδυναμη Lobby της AIPAC βλεπε και το αρθρο του Uri Avnery ‚Obamas unterwürfige Rede vor der Lobbygruppe AIPAC‘ στο Telepolis
http://www.heise.de/tp/r4/artikel/28/28096/1.html
4. Και το ιδιο αρθρο στα αγγλικα με τον τιτλο ‚No, I Can’t!‘
http://www.avnery-news.co.il/english/index.html

Δρ. Εμμανουηλ Σαριδης  8. Juni 2008
Rubrik: Global/Globalisierung/NWO

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert