Editorial

Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης

Πως θα είναι στο μέλλον το berlin-athe.eu

 

Στο „Γράμμα από το Βερολίνο“ της 24.08.2017 ανακοίνωσα την απόφαση μου να σταματήσω την έκδοση αυτής της ιστοσελίδας. Για την απόφαση αυτή πήρα πολλά γράμματα κατανόησης αλλά και απογοήτευσης: τα άρθρα μου αποτελούν μια „πολύτιμη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την πατρίδα μας“ (Μ.Κ.), φόβοι, ότι το αρχείο που δημιουργήθηκε θα μπορούσε να χαθεί.

Μου έγιναν επίσης αρκετές προτάσεις ενδιαφομένων, να αναλάβουν και να συνεχίσουν την ιστοσελίδα. Παρακάλεσα τον φίλο Bernd Rakowski, που έχει το βάρος της τεχνικής επιμέλειας της σελίδας, να μου πεί την γνώμη του και ύστερα από πολλές σκέψεις και μελέτες που κάναμε, καταλήξαμε στο συμπέρασμα, ότι η μεταφορά αυτής της σελίδας σε έναν αλλο Provider θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη, το ίδιο και η αλλαγή του περιεχομένου της που μάλλον θα σήμαινε την απώλεια του υπάρχοντος αρχείου.

Η απόφασή μου είναι, να την συνεχίσω ο ίδιος. Με την διαφορά, ότι δεν θα έχει καθημερινά δύο ή τρία νέα δημοσιεύματα, αλλά το πολύ ένα. Και για να έχει κάποιο νόημα η δημοσίευση ενός άρθρου, παρακαλώ τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες να δραστηριοποιηθούν και να το σχολιάζουν. Διότι τα σχόλια ανοίγουν πολλές φορές νέες οπτικές, απόψεις και πληροφορίες, που δεν έλαβε υπ‘ όψιν ο συγγραφέας και έτσι μαθαίνεις περισσότερα από όσα αυτός έγραψε.

Να είστε καλά, να επισκέφτεστε την ιστοσελίδα και να σχολιάζετε τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης

3 Comments

 • Αγαπητέ Μανώλη,
  Σε συγχαίρω για την απόφασή σου να συνεχίσεις την καρποφόρα απασχόλησή σου με την ιστοσελίδα Berlin-Athen, που τόσα μας έχει προσφέρει μέχρι τώρα με τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα που την τροφοδοτούσες. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο και προυποθέτει πολλές θυσίες και μάλιστα σε μια ηλικία όπως η δική μας. Όμως η ζωή είναι ένας αγώνας και όταν πάψει κανείς να αγωνίζεται είναι ήδη πεθαμένος. Είμαι σίγουρος ότι και με το ένα θέμα θα μας προσφέρει πολλά θετικά στοιχεία όπως στο παρελθόν που θα χρησιμεύσουν για τον πλουτισμό των γνώσεών μας στα καυτά έματα που πνίγουν δυστυχώς τη χώρα μας.
  Να είσαι καλά
  με αγάπη
  Αριστοτέλης Κακογεωργίου
  πρόεδρος της Ομάδας „Ε“ Έψιλον και των Αλεξανδρινών

  • Φίλε Αριστοτέλη καλημέρα,
   έχεις απόλυτα δίκαιο σε ότι αφορά την ηλικία μας, για την οποία επικρατούν πολλές παρεξηγήσεις. Πολλοί νομίζουν, ότι όταν „γεράσει“ ο άνθρωπος θα πρέπει να αρχίσει να περπατά σιγά-σιγά και να χρησιμοποιεί ένα μπαστούνι, που μ‘ αυτό θα πηγαίνει στο καφενείο και θα κάααθεται. Ή να είναι ξαπλωμένος συνεχώς στον καναπέ και να βλέπει τηλεόραση.
   Λάθος μέγα. Όποιος πάει μ‘ αυτή την παράδοση γέρασε και τελείωσε.
   Στην πραγματικότητα όσο ζει ο άνθωπος μπορεί να είναι ενεργός, εκτός και αν αρρωστήσει, που κι‘ αυτό όμως οφείλεται τις περισσότερες φορές σε λαθος ζωής, πολυφαγία, πολυποσία και μπρο πάντων πολυφαρμακεία. Οι άνθρωπο δεν κατάλαβαν ακόμη, ότι όσο περισσότερα φάρμακα παίνουν για να θεραπευθούν, τόσο περισσότερο αρρωσταίνουν.
   Μην ξεχνάμε την Γερουσία των Αρχαίων, ιδίως στην Σπάρτη. Η Βικιπαίδεια γράφει:
   „Η αρχή των γερόντων ήταν ισόβιος και κάθε φορά που γίνονταν εκλογή για πλήρωση κενής θέσης, λόγω θανάτου, το ενδιαφέρον των πολιτών ήταν μεγάλο. Οι αρμοδιότητες της Σπαρτιατικής Γερουσίας αφορούσαν βουλευτικά, δικαστικά και νομο-εκτελεστικά έργα. Αυτή σύντασσε τα προσχέδια των νόμων τα «πρωτοβουλεύματα» τα οποία στη συνέχεια ψήφιζε ή καταψήφιζε η Εκκλησία του Δήμου χωρίς να έχει το δικαίωμα της τροποποίησής των.“
   Εμείς οι Έλληνες λέμε ότι καταγόμαστε από τους Αρχαίους Έλληνες, μας έχουν όμως „φορέσει“ ένα κοινοβουλευτικό πολίτευμα, στο οποίο εκλέγουμε σχετικά νέους πολιτικούς, που στην πραγματικότητα δεν έχουν ιδέα και εμπειρία από την ζωή και την πολιτική, γιατί έχουν δηλητηριαστεί από αναρχικές και ουτοπιστικές ιδεολογίες και έχουν καταντήσει ανήτοι και βλάκες. Η δε απεξάρτησή τους από τις φαντασιώσεις τους δεν είναι ορατή στον ορίζοντα.
   Εμείς, φίλε μου, κάνουμε ότι μπορούμε, όχι για να εκλεγούμε βουλευτές και υπουργοί, αλλά για να δώσουμε κάποιες γνώσεις που αποκτήσαμε και καλιεργήσαμε στον συμπολίτη μας.
   Είμαστε δηλαδή η Γερουσία των Αρχαίων, χωρίς όμως την δυνατότητα να αποφασίζουμε, γιατί αυτοί που στήσανε το σημερινο σύστημα που ονομάσαν Δημοκρατία, φρόντισαν αυτή την Δημοκρατία τους να της τραβήξουν τα δόντια.
   Κάποτε όμως με ότι μας έχει απομείνει θα πρέπει να αρχίσουμε να δαγκώνουμε.
   Πολύ φιλικά
   ΕΣ

 • derkon sagt:

  Πολύ χαίρομαι γι αυτήν την απόφαση. Θα ήταν μεγάλο κρίμα, αλλά και ζημιά Εθνική να πάψει αυτή η ιστοσελίδα. derkon

Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης  12. September 2017
Rubrik: Meinung

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert