Δουρειοι Ιπποι στην συγχρονη Ελλαδα

Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης

Λειτουργουν στην Ελλαδα τα πολιτικα κομματα, τα περισσοτερα μαζικα μεσα ενημερωσεως (ΜΜΕ), μη κρατικοι οργανισμοι (ΜΚΟ) και οι Bloggers που τελευταια αυξανονται και πληθυνονται, για το καλο του τοπου η εινε Δουρειοι Ιπποι στην υπηρεσια ξενων συμφεροντων

 

„Ο λαός …φαύλους ενεκολπώθη δημαγωγούς αντιπολιτευομένων των εγκρίτων“.
Αριστοτελους „Πολιτικα“

Εισαγωγη

Οταν βλεπεις την Ελλαδα απ’ εξω, απο το εξωτερικο, ιδιαιτερα τωρα που ξεσπασε το περιφημο σκανδαλο με ηρωιδα την κυρια Τσεκου, σου φαινεται σαν ενα καζανι που λογω υπερθερμανσης ειναι ετοιμο απο στιγμη σε στιγμη να εκραγει. Το μονο που ακους και διαβαζεις εινε αναρθρες κραυγες, αλαλαγμοι, τριγμοι των οδοντων, μοιρολογια, αλληλοκατηγοριες, πισωπλατα- και αλληλομαχαιρωματα, δωροδοκιες, ρουφανιες, ψευδη και καταδολιευση των κυβερνωντων και των θεσμων της Πολιτειας.

Διερωτασαι λοιπό, αν ολοι αυτοι οι εξαλλοι φασαριατζηδες, οι τζαναμπετηδες, συκοφαντες και δολιοι πολιτικοι, οι ελεεινοι κονδυλοφοροι και οι φωνακλαδες των μαζικων μεσων ενημερωσεως (ΜΜΕ), οι ευεξαπτοι φοιτητες και οι ακομη πιο ευεξαπτοι αναρχικοι και αντιεξουσιαστες οπως και ενα μεγαλο μερος των νεοκοπων Bloggers εινε στα καλα τους, βρισκονται, οπως αρκετες φορες εχει συμβει σ’ αυτο τον τοπο, σε μια κατασταση ομαδικης ψυχωσης η παιρνουν μερος σε μια νεοελληνικη τραγωδια που καποιοι επιτηδιοι σκηνοθετες ανεβασαν στο θεατρο „η ωραια Ελλας“, τους εδωσαν να παιξουν ρολους μαχητων, τους οπλισαν με τοξα, βελη και ακοντια και τους ειπαν, οτι θα πρεπει με πολεμικες ιαχες να εκπορθησουν το φρουριο που λεγεται κυβερνηση, γιατι ειναι διεφθαρμενη και ανικανη και γι’αυτο πρεπει να μπηξουν εναν θανατηφορο πασαλο στην καρδια του Πρωθυπουργου της Κωστα Καραμανλη για να γλυτωσει ο λαος που στεναζει κατω απο την τυραννια του; Οποτε το θεατρο εγινε δραμα, οπου „μαυρα κορακια, με νυχια γαμψα“, πεσανε οχι πανω στην εργατια, οπως θαλεγε η κυρια Παπαρηγα, αλλα σ’εναν Πρωθυπουργο, που θελησε για πρωτη φορα στην ελληνικη ιστορια να βαλει καποια ταξη σ’αυτο το σαθρο και διεφθαρμενο κατασκευασμα που λεγεται ελληνικο κρατος. Αγρια λοιπον κραζουν, για αιμα διψουν…κλπ. κλπ.

Ähnliches Foto

Πως ομως φτασαμε ως εδω, ποιος ειναι ο σκηνοθετης της τραγωδιας, πως κατορθωσε να πεισει εναν ολοκληρο λαο να λαβει μερος σ’ενα εργο, που σκοπος του ειναι η τελεια αποβλακωση και η περαιτερω υποδουλωση του σε ξενα κεντρα και συμφεροντα και πως τελικα θα μπορεσει να ξεπεραστει αυτη η ζοφερη και νοσηρη κατασταση; Και πως θα μπορουσαμε να ξυπνησουμε καποια μερα και να πουμε, δοξα σοι ο Θεος, εφιαλτης ηταν και περασε;

Ερωτησεις επι ερωτησεων, οι οποιες στην Ελλαδα δυστυχως δεν τιθενται απο κανεναν, τουλαχιστον δημοσιως. Ας προσπαθησουμε λοιπον να ριξουμε λιγο φως σ’αυτη την τραγωδια, εξεταζοντας τον ρολο που παιζουν οι συμμετεχοντας ηθοποιοι και κομπαρσοι και προσπαθωντας να δουμε ποιοι εινε οι σκηνοθετες και ποια τα κινητρα τους. Ας σημειωθει δε, οτι τα στοιχεια που εχουν χρησιμοποιηθει σ‘ αυτη την μελετη εχουν αντληθει απο δημοσιες πηγες, προσιτες στον καθενα που μπορει να κυταξει λιγο περα απο τη μυτη του και οτι προθεση της μελετης ειναι να ανοιξει μια αλλη οπτικη γωνια ορασεως των ελληνικων θεματων και να κανει εκκληση για προβληματισμο σε ολους, οσοι ενδιαφερονται για το καλο του τοπου και για την εξευρεση μιας λυσεως, που θα στηριζεται οχι σε θεωριες, αλλα στην εσωτερικη πραγματικοτητα σε συσχετισμο με τους ανταγωνισμους των μεγαλων δυναμεων για σφαιρες επιρροης επι του πλανητη.

Ας ξεκινησουμε απο το κεντρικο ερωτημα, αν δηλαδη τα πολιτικα κομματα, τα περισσοτερα ΜΜΕ, οι περισσοτεροι μη κρατικοι οργανισμοι (ΜΚΟ) και οι Bloggers που τελευταια αυξανονται και πληθυνονται, λειτουργουν, οπως οι περισσοτεροι νομιζουμε, για το καλο του τοπου, πιο απλα, αν οι δρασεις τους εχουν συμβαλλει στην ομαλοποιηση της πολιτικης και κοινωνικης ζωης και στην προοδο της ελληνικης οικονομιας. Θα διαπιστωσουμε λοιπον αμεσως, οτι μια τετοια προοδος δεν ειναι ορατη, εξ αντιθετου, η κατασταση στην Ελλαδα φαινεται στις τελευταιες δεκαετιες να πηγαινει απ‘ το κακο στο χειροτερο. Διευκρινιζοντας, οτι τα πολυαριθμα ακριβα αυτοκινητα που κυκλοφορουν, οι χιλιαδες βιλλες που εχουν αντικαταστησει τα δαση και τα γεματα με τζιτζιλια, μπιτζιλια και καθε ειδους χρωματιστες κορδελλες ραφια των πολυκαταστηματων στην μελετη αυτη δεν θεωρουνται σαν προοδος.

Το δευτερο ερωτημα ειναι, αν αυτοι που σημερα δραστηριοποιουνται στο πριονισμα της καρεκλας του πρωθυπουργου της κυβερνησεως, Κωστα Καραμανλη, εχουν γνωθι σ’αυτον. Θεωρουν την συνεχη κοντρα τους στο εργο της κυβερνησεως, την κατασυκοφαντηση της καθε ειδους μεταρρυθμιστικης πολιτικης της, την υπονομευση της πολιτικης ζωης του τοπου και την κοινωνικη και πολιτικη αναταραχη που προκαλουν οι κινητοποιησεις των ανθρωπων τους σαν „ηρωικους“ και „ανενδοτους“ αγωνες εναντιον μιας διεφθαρμενης και ανικανης κυβερνησεως που πρεπει να φυγει; Διερωτωνται, τι εναλλακτικη λυση εχουν να προσφερουν μετα, δεν διαπιστωσαν και οι ιδιοι, οτι αυτο που θαρθει μετα, θα ειναι οπωσδηποτε χειροτερο απο το σημερινο; Η κινουνται σ’ενα διαμορφωθεν συστημα που τα βλεπει ολα αυτα σαν φυσιολογικα και αδυνατει να δει παραπερα, να βρει λυσεις; Κατι που θα σημαινε, οτι το λεγομενο παραδειγμα στην Ελλαδα ειναι λαθος και αρα η Ελλαδα στραβα αρμενιζει και θα πρεπει να αλλαξει ροτα, αρα θα πρεπει ν’αλλαξει το παραδειγμα.

Πραγματι. Οι Ελληνες ειναι απο καιρο τωρα παγιδευμενο σ’ενα συστημαι, στο οποιο κυριαρχουν περιεργες σκεψεις και πραξεις, που οι ιδιοι εκλαμβανουν σαν αριστερες και προοδευτικες, αρα καλες για τον τοπο. Η ιδεολογια αυτη συντηρειται, συμπληρωνεται και αναπαραγεται απο τα πολιτικα κομματα, τα ΜΜΕ και τους ντοπιους και ξενους ΜΚΟ που δραστηριοποιουνται στην Ελλαδα. Ετσι πολιτικα κομματα και οργανωσεις μεταφερουν απο τους μεγαλους διεθνεις οργανισμους, στους οποιους συμμετεχει η Ελλαδα, απο το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαικη Ενωση, τα αδελφα κομματα και τα διαφορα διεθνως δρωντα ιδρυματα, ιδεολογηματα και μηνυματα, που σκοπο τους εχουν την καλυτερη λειτουργια της χωρας στο καπιταλιστικο συστημα ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ.

Η φιλοσοφια του συστηματος αυτου στηριζεται βασικα στην δημιουργια εσωτερικων και διακρατικων εριδων στις χωρες της περιφερειας. Οι ΗΠΑ και οι αλλες χωρες της διαπλοκης φροντιζουν, ωστε τα διαφορα κρατη της περιφερειας να εινε μπλεγμενα σε διακρατικες εριδες με τους γειτονες τους, τα πολιτικα κομματα να αλληλοσπαραζονται καταναλωνοντας στο αλληλοφαγωμα και την τελευταια ικμαδα της ζωτικοτητας τους, οι πολιτες να εινε αγανακτισμενοι απο την κυβερνηση που φταει για ολα τα κακα που τους συμβαινουν και γι’αυτο πρεπει να καταπολεμηθει. Φροντιζουν με διαφορα μεσα κατα το δολουν να αναζωπυρωνουν τις εριδες. Η πολιτικη και κοινωνικη αναστατωση λοιπον που επικρατει στην Ελλαδα, ουτε τυχαια ειναι, ουτε οφειλεται σε παραλειψεις της κυβερνησης Καραμανλη, εχει συστημα. Και για ν’αλλαξει το συστημα αυτο, πρεπει πρωτα ν’αλλαξει το συνειδητο των Ελληνων.

Εμεις και οι Αρχαιοι

Η αρχαια Αθηνα, η Σπαρτη, η Μακεδονια και αλλες ελληνικες πολεις εγραψαν ιστορια, γιατι οι κατοικοι τους δεν ασχολουνταν με την αυτοκαταστροφη, οπως αυτοι που σημερα λενε οτι εινε απογονοι τους. Η πολιτικη των Αρχαιων ειχε εξωτερικο προσανατολισμο, τους ενδιεφερε περισσοτερο η επεκταση των σφαιρων επιρροης του κρατους-πολη τους και η αναπτυξη του εμποριου που θα τους απεφερε πλουτο – και ο πλουτος πολιτισμο. Οταν δε σχεδιαζαν εκστρατειες για να κυριευσουν ξενες ευπορες πολεις και να οικειοποιηθουν τον πλουτο τους, κατεστρωναν πρωτα την καταλληλη στρατηγικη και συναπταν συμμαχιες, ακομη και με εχθρους τους. Ο Δουριος Ιππος σαν μια τετοια στρατηγικη εχει μεινει στην ιστορια.

Στην σημερινη Ελλαδα η ονομασια Δουριος Ιππος συνανταται πλεον μονο στην φιλολογια, η χρηση του σαν εργαλειο εξωτερικης πολιτικης ειναι, ελλειψει εξωτερικης πολιτικης, αγνωστη. Σε αντιθεση με τις ΗΠΑ και τις αλλες δυναμεις της ιμπεριαλιστικης διαπλοκης, οι οποιες τον χρησιμοποιουν ευρυτατα για την επεκταση της πολιτικης επιρροης τους και τον ελεγχο των χωρων που εξουσιαζουν. Οχι βεβαια σαν το ξυλινο κατασκευασμα των Αρχαιων αλλα με την μορφη πολιτικων κομματων, ΜΜΕ, μη κυβερνητικων οργανωσεων (ΜΚΟ) και του Ιντερνετ, τα οποια χρησιμοποιειουνται για μεταφορα ιδεολογιων, ιδεολογηματων και μηνυματων που σκοπευουν στην πλυση των εγκεφαλων, την ασκηση επιδρασεως στην διαμορφωση αντιληψης των πολιτων και την εκμεταλευση των κρατων του πλανητη.

Bildergebnis für Menschenrechte als Propaganda SloganΔεν θα ηταν υπερβολη, αν λεγαμε, οτι ολα τα συνθηματα και μηνυματα περι ανθρωπινων δικαιωματων, περι οικολογιας, περι κρατους δικαιου και διεφθαρμενων ηγετων σε χωρες χωρις ανεπτυγμενες δομες αντιστασεως, η υποκινηση των πολιτων για συλλαλητηρια, δρασεις και δολιοφθορες, διακινουνται μεσω τετοιων Δουριων Ιππων, που εινε παντοειδως συνδεδεμενοι με οργανισμους που εδρευουν στα μεγαλα δυτικα κεντρα. Με εναν και μοναδικο σκοπο, να κανουν τους πολιτες να πιστεψουν οτι τα μηνυματα που στελνουν ειναι αληθινα, οτι κυβερνησεις και ηγετες εινε διεφθαρμενοι και οτι χρειαζονται για την αποκατασταση της ομαλοτητας δρασεις και κινητοποιησεις. Ας τονισθει δε, οτι στο συστημα αυτο, η παληα ταξινομιση των πολιτικων ιδεολογιων, ιδεολογηματων και συνθηματων σε αριστερα και δεξια, εχει παψει προ πολλου να παιζει καποιον σημαντικο ρολο, „αριστερα“ μηνυματα και ιδεολογηματα χρησιμοποιουνται σημερα ευρυτατα για να περασουν „δεξιους“ σκοπους και η αντιπαραθεση μεταξυ „Δεξιας“ και „Αριστερας“ γινεται στην ουσια μονο για να θολωνει τα νερα, μεσα στα οποια η Δυση μπορει πλεον να ψαρευει ευκολοτερα.

Ο Antonio Gramsci και η πολιτιστικη κυριαρχια επι των εγκεφαλων

Bildergebnis für antonio gramsciΗ στρατηγικη της κυριαρχιας επι των εγκεφαλων βασιζεται  στις θεωριες περι πολιτιστικης και πολιτικης ηγεμονιας που ανεπτυξε στην φυλακη ο καταδικασθεις το 1926 σε εικοσι χρονια φυλακιση ιταλος μαρξιστης Antonio Gramsci (βλεπε και Gramsci, Antonio: Gefängnishefte. Kritische Gesamtausgabe, Argument-Verlag, Hamburg 1991-1999). Κατα τον Gramsci βασικος φορεας της επαναστατικης αλλαγης θα πρεπει να ειναι μια κοινωνια των πολιτων, της οποιας η Elite, συλλογοι και αλλες οργανωσεις θα αναλαβουν να παιξουν τον ρολο του μετασχηματιστη του συνειδητου των πολιτων, μεταλλαζοντας βαθμιαια τις παληες αξιες και τους παληους κανονες σ’ενα νεο πολιτιστικο και ιδεολογικο, σοσιαλιστικο μοντελο.

Δυστυχως αντι η θεωρια του Gramsci να γινει ενα εργαλειο της Αριστερας, μπηκε στην υπηρεσια της Δεξιας, οταν δραστηρια Think Tanks της Δυσεως αντεληφθησαν την τεραστια σημασια που εχει ο ελεγχος των εγκεφαλων των πολιτων και αρχισαν να καταστρωνουν στρατηγικες για την χρηση του στην καθημερινη καπιταλιστικη πραξη. Η φιλοσοφια τετοιων στρατηγικων ειναι απλη: Καταπιεσμενους λαους κερδιζεις, οταν τους υποσχεσαι Δημοκρατια, ελευθερια και μια δικαιη κοινωνια, καταπιεσμενα ατομα οταν τα υποσχεσαι ευημερια, καταπολεμηση αναξιοπιστων και διεφθαρμενων ηγετων, ενα καλυτερο οικολογικο περιβαλλον και μια καλυτερη παιδεια. Και βεβαια οταν τα κανεις να νομιζουν, οτι ολα αυτα επιτυγχανονται μονο με κινητοποιησεις και δρασεις εναντιον της κυβερνησεως και των κυβερνουντων, που ειναι υπευθυνοι για την κακη λειτουργια του κρατους και την διαφθορα.

Bildergebnis für κουκουλοφόροι

Ενα απο τα αποτελεσματα τετοιων κινητοποιησων εινε οι κουκουλοφοροι και οι Streetfighters που βγαινουν στους δρομους και τα κανουν λιμπα, καιοντας και ρημαζοντας. Το βασικοτερο ομως ειναι η πολιτικη και κοινωνικη αποσταθεροποιηση και το μπλοκαρισμα των εθνικων δυναμεων. Ετσι οι Ελληνες φαινεται να εχουν τελειως ξεχασει αυτο που γνωριζαν πολυ καλα οι Αρχαιοι, το „φοβου τους Δαναους και δωρα φεροντες“. Δεχθηκαν και δεχονται αυτα „δωρα“ της Δυσεως, τα μηνυματα για τα ανθρωπινα δικαιωματα, την δικαιη κοινωνια και τους διεφθαρμενους ηγετες, και βρισκονται σημερα εγκλωβισμενοι σ’ενα παρανοϊκο συστημα (παρανοια: ενα λογικα δομημενο συστημα η μια λογικα δομημενη θεωρια, που βρισκεται ομως παρα – διπλα – στην πραγματικοτητα), στο οποιο αντιλαμβανονται τις αντικυβερνητικες κινητοποιησεις και δρασεις τους σαν αριστεριστικες μαχες εναντιον του καπιταλιστικου εχθρου. Παραβλεποντας, οτι ο εχθρος ειναι μεσα στα κεφαλια τους και τους κανει κουμαντο, πηγαινοντας τους οπου αυτος θελει. Κανοντας τους να πιστευουν, οτι τα αριστεριστικα ιδεολογηματα και συνθηματα εινε „ηρωικοι αγωνες“ εναντιον διεφθαρμενων κυβερνουντων, ενω στην πραγματικοτητα αποδεικνυονται σαν τα μοδατα φορεματα και ψιμυθια, με τα οποια ιμπεριαλιστικοι μοδιστροι και κομμωτες τους εχουν επιμελως καλλωπισει. Και κανεις τους δεν ρωτα το αυτονοητο: cui bono, τινος τα συμφεροντα εξυπηρετουν αυτοι οι „ανενδοτοι αγωνες“ και εις βαρος ποιου αποβαινουν τελικα;

Πλυση εγκεγαλων και Δουριοι Ιπποι

Το Kung Fu των μοναχων του ναου Shaolin στην Κινα βασιζεται στην διαπιστωση, οτι με την καταλληλη τακτικη μπορεις να εξουδετερωσεις τον αντιπαλο σου με τις δικες του δυναμεις. Αυτο, σε συνδοιασμο με την θεωρια του Gramsci, σημαινει, οτι μπορεις να επεμβαινεις στα εσωτερικα ξενων κρατων και χωρις πολεμους, οταν αποκτησεις τον ελεγχο των εγκεφαλων των πολιτων του και να τους βαζεις καλλιστα να μαλωνουν μεταξυ τους.

Bildergebnis für gehirnwäscheΗ πλυση εγκεφαλου δεν ειναι βεβαια νεο φαινομενο, χρησιμοποιηθηκε παντοτε απο τους δυτικους ιμπεριαλιστες, καθε φορα που ηθελαν να περασουν την ιδεολογια τους κατηγορωντας την ιδεολογια του αντιπαλου τους σαν λανθασμενη, κακη και καταστροφικη, παραδειγμα το ποστερ με την σοβιετικη αρκουδα, ετοιμη να καταβροχθησει τους Ελληνες, που κατα την διαρκεια του εμφυλιου πολεμου ειχε φτασει μεχρι και το τελευταιο χωριο. Σημερα η χονδροειδης αυτη προπαγανδα εχει αντικατασταθει απο πιο εκλεπτυσμενους τροπους επεμβασεων και επηρεασμου του συνειδητου των πολιτων. Σαν οροσημο θα μπορουσε να θεωρηθει το περιφημο «Project for the New American Century» (PNAC), για το οποιο θα γινει αναφορα λιγο παρακατω και το οποιο με τη σειρα του βασιζεται στο περιφημο „New World Order“ των Νεοσυντηρητικων (Neocons), για τους μελετητες συνωνυμο με την εννοια Neo Conspiracy. Ειρησθω εν παροδω, οτι το „New World Order“ αρχισε να απασχολει το αμερικανικο κεφαλαιο και να επηρεαζει την αμερικανικη πολιτικη ακομη απο τις αρχες του 20ου αιωνα, με βασικες συνισταμενες τον τροπο ελεγχου του πλυθησμου της γης μεσω κρατικης τρομοκρατιας και κρατικου ελεγχου, τον ελεγχο των γεννησεων, το γυναικειο και ομοφυλοφιλικο κινημα, τον μονοπωλιακο ελεγχο των ΜΜΕ και τελος τον ελεγχο των συνειδησεων των πολιτων.

Τετοιες μεθοδοι χρησιμοποιηθηκαν ιδιαιτερα για την αποσταθεροποιηση και διαλυση της Σοβιετικης Ενωσεως με την αντικατασταση των „σοσιαλιστικων“ συνειδητων των πολιτων της απο δυτικα ιδεολογηματα και η υποδαυλιση εθνικοαπελευθερωτικων κινηματων, οπου τον κυριο ρολο επαιξαν τα συθηματα που προπαγανδιζαν τα αγαθα της Δημοκρατιας, των ελευθερων εκλογων και των ανθρωπινων δικαιωματων. Οι επεμβασεις αυτες συνεχιστηκαν και μετα την διαλυση της Σοβιετικης Ενωσεως και των σχηματισμο ανεξαρτητων κρατων, με την κατασυκοφαντηση μη αρεστων στη Δυση, δηθεν αυταρχικων και διεφθαρμενων ηγετων, την αποκαθηλωση τους και την υπαγωγη του κρατους υπο τον ελεγχο των ΗΠΑ και των αλλων δυναμεων της ιμπεριαλιστικης διαπλοκης. Φορεις τους τα πολιτικα κομματα, που ιδρυθηκαν με την υποστηριξη της Δυσεως, τα ξενα και ντοπια ΜΜΕ και ξενοι και ντοπιοι ΜΚΟ και Bloggers, που αρχισαν κι’ αυτοι να μαχονται για το καλο της χωρας τους. Τα αποτελεσματα ειναι λιγο-πολυ γνωστα: Οι παρδαλες επαναστασεις και κινητοποιησεις, οι αναστατωσεις και η αποκαθηλωση ηγετων μη αρεστων στην Δυση ακομη και σημερα δινουν και περνουν, ενω αυτο που απομενει απο το ονειρο του American Way of Life ειναι η ανεργια, η κοινωνικη εξαθλιωση, οι κοινωνικες αναστατωσεις, τα ναρκωτικα και η πορνεια.

Δουρειοι Ιπποι στην Ελλαδα

Ισχυουν αυτα και για την Ελλαδα, μια χωρα μελος του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαικης Ενωσης και αλλων διεθνων οργανισμων η μηπως η αναστατωση που επικρατει στην χωρα μας οφειλεται στα σφαλματα της κυβερνησεως Καραμανλη, οπως πολλοι ισχυριζονται; Η απαντηση ειναι, ναι, ισχυουν. Για τις ΗΠΑ και τις αλλες χωρες της διαπλοκης σημασια δεν εχει το αν μια χωρα βρισκεται στην Ευρωπη (και η Σερβια στην Ευρωπη ηταν), στον Καυκασο η σε καποιο αλλο μερος της γης, αλλα το αν σαν „καλες καγαθες“ παιζουν τον ρολο που οπου εταχθηκαν στην γεωστρατηγικη σκακιερα που εχουν μεταβαλλει τον πλανητη. Αν εξαιρεσουμε τις ΗΠΑ και τις αλλες χωρες της διαπλοκης μπορουμε να ταξινομησουμε τις υπολοιπες χωρες σε τρεις κατηγοριες: Εκεινες που θεωρουνται σαν ανταγωνιστριες της Δυσεως στην παγκοσμιοποιημενη αγορα οπως η Ρωσια και η Κινα, εκεινες που εχουν αναλαβει τον ρολο μιας τοπικης δυναμεως οπως το Ισραηλ και η Τουρκια εδω και τελος ολες τις υπολοιπες, που αποτελουν την λεγομενη περιφερεια, στην οποια ανηκει και η Ελλαδα.

Για τον καλυτερο ελεγχο των χωρων αυτων η Δυση εχει φροντισει, ωστε να ειναι μπλεγμενες σε διακρατικες εριδες, οπως παραδειγματος χαριν η Ελλαδα με την Τουρκια, το Ισραηλ με τον αραβικο κοσμο, η Ινδια με το Πακισταν κλπ., ωστε να αναγκαζονται να ζητουν την υποστηριξη των Μεγαλων κανοντας τους ετσι δικαστες και διαιτητες που αποφασιζουν κατα το δοκουν. Εκτος αυτου εχει προβλεφθει, ωστε στην εσωτερικη τους πολιτικη να επικρατει ενα αληθινο σκυλοφαγωμα των δυο μεγαλων κομματων για την καταληψη της εξουσιας που παρεμοδιζει καθε ειδους μεταρυθμιστικης πολιτικης και καταδικαζει την χωρα σε αιωνια στασιμοτητα.

Οι κατηγοριες αυτες που προσαπτονται απο τα κομματα της αντιπολιτευσεως στην κυβερνηση για σκανδαλα, διαφθορα, ανικανοτητα, καταπατηση των ανθρωπινων δικαιωματων, αυταρχικοτητα και αλλες παρομοιες, προερχονται απο τον πλουσιο καταλογο αναλογων δημοκρατικων κριτηριων που εχουν συνταξει οι δυναμεις της διαπλοκης συμφωνα με την δικη τους εσωτερικη και εξωτερικη πολιτικη και μεταφερονται σε χωρες οπως η Ελλαδα μεσω των διεθνων οργανισμων στους οποιους συμμετεχει η χωρα και τα πολιτικα κομματα της (ΝΑΤΟ, Ευρωπαικη Ενωση, Σοσιαλιστικη Διεθνης, Διεθνεις των Πρασινων, Κοκκινων, Μαυρων κλπ.). Οι πιο επικνδυνοι Δουριοι Ιπποι ειναι λοιπον τα πολιτικα κομματα, αν δεν εχουν αντιληφθει τι σημαινει η μεταφορα ιδεολογηματων και μηνυματων ενα προς ενα στην Ελλαδα, χωρις δηλαδη τα μηνυματα αυτα να εχουν προσαρμοστει στην ελληνικη πραγματικοτητα.

Οπως λοιπον μολις ειδαμε, το συστημα της δυτικης Μονοκρατοριας, ταυτοσημο με την λεγομενη παγκοσμιοποιημενη αγορα, δεν αποδεχεται καμμια αυθαιρετη αλλαγη ρολων χωρις την συγκαταθεση των αφεντικων. Και επειδη η ηγεμονια των ΗΠΑ και των αλλων χωρων της διαπλοκης απειλειται σημερα μονο απο την Ρωσια και την Κινα, χωρες οπως η Ελλαδα, που θα μπορουσαν να συμβαλουν στην περαιτερω αναπτυξη και ισχυροποιηση των δυο αυτων αντιπαλων, θεωρουνται απο την Washington σαν „Irrelevant“ και αντιμετωπιζονται σαν εχθροι.

Και απο οτι φαινεται, ο Καραμανλης εχει μπει στο στοχαστρο της απο την στιγμη που ξεκινησε τα δυο επιμαχα Projects, την συνεργασια με την Ρωσια για τον πετρελαιαγωγο Μπουργκας-Αλεξανδρουπολης, ο οποιος μειωνει την σημασια των δυτικων πετρελαιαγων που περνουν απο την Τουρκια και τις συμφωνιες με την Κινα για την παραχωρηση λιμανιων που θα διευκολυνουν το διαμετακομιστικο εμποριο της με την Ευρωπη. Προειδοποιητικα καμπανακια εχουν χτυπησει απο καιρο, ιδιαιτερα το περασμενο καλοκαιρι με τις πυρκαγιες που καταστρεψαν ενα μερος του δασικου πλουτου της χωρας και εδωσαν την ευκαιρια στους εν Ελλαδι δρωντες Δουριους Ιππους να ξεκηνησουν μια πρωτοφανη εκστρατεια κατασυκοφαντησως της κυβερνησεως και του Πρωθυπουργου και συνεχιζονται μεχρι σημερα με την δραματικη εξελιξη που πηρε η υποθεση Ζαχοπουλου. Με φορεις παντα τα πολιτικα κομματα, τα ΜΜΕ, τους ΜΚΟ και τους μαχομενους Bloggers και με ολα εκεινα τα συστατικα στοιχεια των παρδαλων επαναστασεων, που απο χρονια βλεπουμε να διαδραματιζονται στην Ανατολικη Ευρωπη.

Τα πολιτικα κομματα

Σε αντιθεση με τα προγραμματα των πολιτικων κομματων στις κεντρικες χωρες της Δυσεως, που πρωταρχικα προωθουν και υποστηριζουν τα συμφεροντα της χωρας τους στην παγκοσμιοποιημενη οικονομια (αναμειξη στα εσωτερικα αλλων κρατων, ενοποιηση πολιτιστικων αξιων σε παγκοσμια κλιμακα και ελεγχος του συνειδητου των πολιτων, υποθαλψη κινητοποιησεων εναντιον ηγετων που προσπαθουν να κανουν μια ανεξαρτητη πολιτικη), τα πολιτικα κομματα στην Ελλαδα, ελειψει μιας οιασδηποτε ελληνικης εξωτερικης πολιτικης, εινε εσωστρεφη. Για να το πω απλα: Ασχολουνται με την αλληλοεξοντωση τους, με την ελπιδα, οτι ετσι θα καταλαβουν καποτε την κυβερνητικη πολυθρονα.

Και επειδη η κριτικη των ευρωπαικων κομματων εναντιον διεφθαρμενων και αυταρχικων ηγεμονων και κρατων μεταφραζεται απο τα ελληνικα κομματα, που μεσω των διαφορων διεθνων οργανισμων, στους οποιους συμμετεχει η Ελλαδα, εινε συνδεδεμενα και συγχρονιζουν την πολιτικη τους με την πολιτικη των ευρωπαικων κομματων, σαν μια πολιτικη κριτικης απεναντι στον μονο αξιο λογου αντιπαλο, εκεινον που καθεται στην κυβερνητικη πολυθρονα. Που την ασκουν με μια στειρα αντιπολιτευση σε οποιαδηποτε μεταρρυθμιση της κυβερνησης, με κινητοποιησεις και δρασεις, στην ουσια σαν μια παρδαλη επανασταση οπως εκεινες που εγιναν στο Βελιγραδι, την Τυφλιδα και στο Κιεβο. Στη συνεχεια μερικες παρατηρησεις για τα πολιτικα κομματα στην Ελλαδα, με εξαιρεση το κομμα της Νεας Δημοκρατιας, οχι τοσο γιατι διαφερει σημαντικα απο τα αλλα, αλλα γιατι σημερα βρισκεται στην κυβερνηση, δεχομενο την αντιπολιτευση ολων των αλλων.

Ας ξεκινησουμε απο το ΠΑΣΟΚ του μακαριτη Ανδρεα Παπανδρεου – απο τον οποιο και το κληρονομησε ο γιος του Γιωργος. Το οποιο ιδρυθηκε το 1973/1974 στο γερμανικο Bad Godesberg, εδρα του ιδρυματος Friedrich-Ebert-Stiftung του σοσιαλδημοκρατικου κομματος Γερμανιας SPD, αποκλειστικα και μονο για να συμβαλει στην πτωση των Συνταματαρχων που εθεωρουντο πλεον απο την Δυση ανεπιθυμητοι. Ομως και σημερα το ΠΑΣΟΚ δεν κανει τιποτε αλλο, απο το να συνεχιζει την ιδια πολιτικη, στο ιδιο μηκος με την εξωτερικη πολιτικη της SPD, με την μονη διαφορα, οτι η πολιτικη της SPD ασχολειται με την αντιπολιτευση στο ρωσικο και το κινεζικο καθεστως και με την αποκαθηλωση δηθεν διεφθαρμενων και αυταρχικων ηγεμονων, μη αρεστων στην Δυση, ενω το ΠΑΣΟΚ, ελλειψει μιας ελληνικης εξωτερικης πολιτικης, ασχολειται με την αντιπολιτευση στον Κωστα Καραμανλη, τον οποιο χρονια τωρα ο Γιωργακης κατηγορει σαν ανικανο και διεφθαρμενο, υπευθυνο αλλοτε για τις υποκλοπες, αλλοτε για τις μεταρρυθμισεις στην Ανωτατη Παιδεια και τα δομημενα ομολογα και σημερα για τα ροζ σκανδαλα της υποθεσης Ζαχοπουλου.

Το ΚΚΕ παλι, που εγινε με τις ευλογιες και την υποστηριξη της πρωην Σοβιετικης Ενωσεως, διατηρει σημερα στενοτατες σχεσεις με αδελφα κομματα του εξωτερικου, ιδιαιτερα με το σοσιαλιζων γερμανικο κομμα Die Linke και το ιδρυμα του, το Rosa-Luxemburg-Stiftung καθως και προσβασεις σε διαφορα σκοτεινα και μισοσκοτεινα κεντρα και ταμεια.

Ähnliches FotoΤο οτι το ΚΚΕ ειναι απολυτα προσδεδεμενο στο αρμα των ιμπεριαλιστικων δυναμεων της Δυτικης Ευρωπης στους οποιους ανηκουν και τα προαναφερθεντα κομματα και ιδρυματα, φαινεται καθαρα και απο τις εμφανισεις της Αλεκας Παπαρηγα στα πλαισια εκδηλωσεων που διοργανωσαν το Die Linke, το Rosa-Luxemburg-Stiftung, η εφημεριδα Junge Welt και το κομμουνιστικο κομμα Γερμανιας  KPD στο Βερολινο στις 12. και 13.01.2008, ενα συμφυρμα που ανηκει στον ευρυτερο χωρο του κομματος Die Linke.

Να αναφερω δε, οτι το κομμα αυτο πορω απεχει απο του να χαρακτηριστει σαν κομμουνιστικο, διοτι σαν συγκυβερνων κομμα με το SPD στο κρατιδιο του Βερολινου απο το 2001 ειναι συνυπευθυνο για τις περικοπες μισθων εργατων και υπαλληλων, για το περιφημο HARTZ VI, για τις απολυσεις χιλιαδων εργαζομενων λογω ιδιωτικοποιησεων και καταργησης θεσεων στο Δημοσιο, για την πωληση εκατονταδων χιλιαδων διαμερισματων στα τεραστια προαστια του Ανατολικου Βερολινου σε εβραιοαμερικανους Speculators (οπως οι Cerberus και Orco), για την κατασκοπευση των πολιτων με καμερες, την υποστηριξη της συμμετοχης γερμανικου στρατου στον πολεμο του Αφγανισταν και την υποστηριξη κινητοποιησεων εναντιον μη αρεστων ηγετων στην Ανατολικη Ευρωπη (σκεψου τι θα γινοταν, αν η κυρια Παπαρηγα ταλεγε αυτα στους φουκαραδες που παραπλανα το κομμα της στην Ελλαδα!). Και οπως τα αδελφα κομματα του ΚΚΕ στην Ευρωπη ασχολουνται με την υποστηριξη κινητοποιησεων εναντιον δηθεν αυταρχικων ηγεμονων και καθεστωτων στον Καυκασο, την Ανατολικη Ευρωπη και την Κεντρικη Ασια, ετσι και το ΚΚΕ ασχολειται, ελλειψει κι’ αυτο μιας καποιας εξωτερικης πολιτικης, με την αναμοχλευση των πολιτικων παθων, την δημιουργια κοινωνικων αναστατωσεων και τελικα με την αποσταθεροποιηση στην Ελλαδα.

Το ιδιο ισχυει και για το ΣΥΡΙΖΑ, που με τις ισχυρες διασυνδεσεις του κυριου Αλαβανου με πρασινους πολιτικους (Joschka Fischer και Daniel Cohn-Bendit) και πρασινα κομματα (Bündnis90/DieGrünen στην Γερμανια), (Les Verts στην Γαλλια), και με το παρακλαδι του „Οικολογοι-Πρασινοι“ δεν κανει τιποτε αλλο απο το να μιμειται την εξωτερικη πολιτικη που ακολουθει το κεντρικο οργανο των Ευρωπαιων Πασινων European Greens, την καθυποταξη των κρατων στην παγκοσμιοποιημενη οικονομια της Δυσεως. Κατι που το ΣΥΡΙΖΑ κανει προς τα μεσα. Περιττο να αναφερω, οτι τα ιδια ισχυουν και για το ΛΑΟΣ του Καρατζαφερη, μπλεγμενο κι’ αυτο στα δικτυα οργανισμων που λειτουργουν για τα συμφεροντα των ηγεμονων της Ευρωπαικης Ενωσεως και απολυτα βλαπτικα για τα συμφεροντα της Ελλαδος.

ΜΜΕ

Οπως τα πολιτικα κομματα, ετσι και τα μεγαλα ελληνικα ΜΜΕ ασχολουνται σχεδον μονο με εσωτερικα θεματα. Εναρμονισμενα κι’ αυτα με την τρεχουσα πολιτικη των μεγαλων δυναμεων για τον ελεγχο του πλανητη, την διαδοση μηνυματων για τα ανθρωπινα δικαιωματα και ιδιαιτερα την καταπολεμηση διεφθαρμενων ηγεμονων και αγνοωντας τελειως την ελληνικη οικονομια, στην οποια γινεται αναφορα μονο οταν προβαλλονται οι διεκδικησεις καποιας κατηγοριας εργαζομενων η διεκτραγωδειται η φτωχεια των ελληνικων νοικοκυριων, τα ελληνικα ΜΜΕ επικεντρωνουν την ειδησεογραφια τους στην πολιτικη, η οποια φαινεται να ειναι συνωνυμη με την αναπαραγωγη και συχνα την παραγωγη σκανδαλων, για τα οποια καθιστουν υπευθυνη την κυβερνηση, βαζοντας στο στοχαστρο καποιον υπουργο και εμμεσως τον πρωθυπουργο, τους οποιους καταπολεμουν επι μηνες με οτι πολεμικα μεσα διαθετουν. Αδιαφορωντας τελειως αν αυτα που δημοσιευουν ειναι εξακριβωμενα και διασταυρωμενα, εικασιες η συνειδητα ψευδη.

Πολλοι μιλουν εδω για λαικισμο (Populismus). Πραγματι, ιδιαιτερα κατα την μακροχρονη διακυβερνηση της χωρας απο τον Ανδρεα Παπανδρεου, εχει διαμορφωθει στην ελληνικη κοινη γνωμη μια αριστεριστικη και τελειως στρεβλη αντιληψη περι λειτουργιας του κρατους. Ενω στον κοσμο επικρατουσε μια απο τις στυγνοτερες μορφες καπιταλισμου, εκμεταλευσης των ανθρωπων και μεταφορας των παραγομενων πορων απο την περιφερεια στο κεντρο, ο Παπανδρεου αρχισε να κατασπαταλα τα τεραστια ποσα που εισερεαν στην Ελλαδα απο την τοτε ΕΟΚ και την μετεπειτα Ευρωπαικη Ενωση (ΕΕ) για αναπτυξιακους σκοπους και τα ιλλιγγιωδη ποσα που δανειζοταν με καταστρεπτικους για την Ελλαδα ορους απο τις Διεθνεις Τραπεζες για την εκμαυλιση του πολιτη, δημιουργωντας στον πολιτη την ψευδαισθηση οτι ζει σ’ενα σοβιετικης μορφης σοσιαλιστικο κρατος, στο οποιο δεν χρειαζεται να εργαζεται, διοτι τα χρηματα, οπως ειπε και ο γιος του „βρισκονται“. Κι’ας μην παραγει το κρατος αυτο τιποτε.

Ähnliches Foto

Ο εγκληματικος αυτος λαικισμος εχει δυστυχως επηρεασει ανεπανορθωτα τις Elite, τους κρατικοδιαιτους εργαζομενους, τα συνδικατα και βεβαια τον τροπο σκεψεως δημοσιογραφων και ΜΜΕ. Τα οποια εινε απο τοτε παντα με τον φτωχο και τον αδικημενο, τα αιτηματα του οποιου, οσο εξωπραγματικα κι’ αν εινε για τις δυνατοτητες της ελληνικης οικονομιας, αποτελουν για τα αντιπολιτευομενα πολιτικα κομματα και τα ΜΜΕ ταμπου. Ο κοσμος τα περιμενει πλεον ολα – ναι, τα ζηταει επιτακτικα – απο το κρατος. Και επειδη το κρατος αδυνατει να εκπληρωσει ολες τις απαιτησεις του, εχει ανακηρυχθει απο τα πολιτικα κομματα και τα ΜΜΕ σε εχθρο, ο πολιτης σε ενα χρησιμο εργαλειο που υποκινουν συνεχως σε αγωνες για την καταπολεμηση του κρατους και τον προτρεπουν σε ανυπακουη. Για να περασουν τα σχεδια τους. Ο Λαικισμος βεβαια μονο εν μερει δινει μια απαντηση στην σημερινη κατασταση και θα παραμενει κολοβος, οσο δεν συνεξεταστει με την πολλαπλασιαστικη επιδραση που ασκουν στις κινητοποιησεις του κοσμου τα μηνυματα περι διαφθορας, αναξιοπιστων ηγετων και ανθρωπινων δικαιωματων, που προερχονται ακριβως για τον σκοπο αυτο απο την Ευρωπη.

Τα μηνυματα αυτα δεν θα μπορουσαν να φτασουν στον εγκεφαλο του πολιτη χωρις την συμπραξη των ΜΜΕ. Ειναι γνωστο, οτι μεγαλα εκδοτικα συγκροτηματα, που ελεγχουν και τους κυριοτερους τηλεοπτικους σταθμους, στην Ελλαδα, ανηκουν κατα ενα ορισμενο ποσοστο σε μεγαλους δημοσιογραφικους οργανισμους του εξωτερικοι. Οι δε τεραστιοι πολλες φορες μισθοι η αποδοχες η αργυρια των δημοσιογραφων που απασχολουν, δεν προερχονται απο την ρηχη, ρηχοτατη δημοσιογραφια που ασκουν, αλλα απο την συνεργασια τους με εξωθεσμικους παραγοντες, οπως συνειθιζεται να λεγεται, τουτεστιν απο διαφορα ξενα ιδρυματα (παραδειγμα: Soros), απο ξενες πρεσβειες και μυστικες υπηρεσιες, οι οποιες για τον σκοπο αυτο διαθετουν πολλες φορες τεραστια ποσα, τα οποια ευκολα διαφθειρουν συνειδησεις (και ελληνικες κρατικες υπηρεσιες).

Ετσι εφημεριδες μεγαλης κυκλοφοριας, οι οποιες απασχολουν ονοματα δημοσιογραφων που „δουλευουν“ η εχουν γινει για καποιους λογους δημοφιλεις και εχουν ετσι μια καλη προσεγγιση στους εγκεφαλους των πολιτων, εινε αποδεκτες τεραστιων ποσων, χωρις τα οποια θα ηταν αδυνατο να εκδιδονται με βαρος κιλων, με ενθετα, μπογιες, εικονες και …δηλητηριο για τον Ελληνα. Το περιεχομενο τους ομως θυμιζει εναν ανοιχτο οχετο, τον οποιο οι δημοσιογραφοι καθε μερα ανακατωνουν οσο μπορουν περισσοτερο, οσο περισσοτερη βρωμα, τοσο το καλυτερο, στην Γερμανια θα τις λεγανε Dreckschleuder. Το οτι ο βορβορος τους εκτοξευεται εναντιον της κυβερνησης της Νεας Δημοκρατιας και ιδιαιτερα του Πρωθυπουργο Κωστα Καραμανλη εξυπακουεται, το οτι αποπροσανατολιζουν και προκαλουν συγχιση στον ελληνα πολιτη με αμεση συνεπεια την αποσταθεροποιηση της χωρας φαινεται να μην τις ενδιαφερει καθολου. Απο τον καθημερινο τυπο που δεν κανει τιποτε αλλο απο το να διαβαλλει την κυβερνηση, παιζοντας μαλιστα την συκοφαντηση σαν αριστερη, θα ξεχωριζα σαν πιο αντιπροσωπευτικες την „Ελευθεροτυπια“ και „Τα Νεα“, που με την αποσταθεροποιηση της πολιτικης ζωης στην Ελλαδα προσφερουν πολυτιμες υπηρεσιες στις ΗΠΑ και τις αλλες χωρες της διαπλοκης. Αξιος ο μισθος τους.

ΜΚΟ

Για τους οργανισμους και τους πολιτες που απασχολουνται σ’αυτη την κατηγορια ισχυει, οτι γενικα δεν εχουν κακες προθεσεις και οτι οι περισσοτεροι εινε πεπεισμενοι, οτι εκτελουν ενα εργο που θα βοηθησει την χωρα και τους πολιτες της. Δυστυχως ομως και εδω, οπως συμβαινει και με τα πολιτικα κομματα και τα ΜΜΕ, οι καλες προθεσεις δεν αρκουν, αν εκεινοι που δραστηριοποιουνται δεν ξερουν τι κανουν, δηλαδη το τινος πραγματικα τα συμφεροντα εξυπηρετουνται απο τις δραστηριοτητες τους. Οταν φερ’ ειπειν ΜΚΟ οπως η Amnesty International ασχολουνται με την κατασυκοφαντηση της Κινας σαν διοργανωτρια χωρα των ολυμπιακων αγωνων, αυτο ειναι καλο για τις ΗΠΑ και τις αλλες χωρες της διαπλοκης, οχι ομως για την Ελλαδα. Οταν το Ιντερνετ τιθεται στην υπηρεσια δυναμεων, που υποθαλπουν κινητοποιησεις στον Καυκασο και αλλου, ειναι κι’αυτο καλο για τις ΗΠΑ και τους αλλους, σε καμμια ομως περιπτωση για την Ελλαδος, ιδιαιτερα οταν τετοιες κινητοποιησεις εναντιον διεφθαρμενων ηγετων μεταφραζονται στην Ελλαδα σαν κινητοποιησεις που πρεπει να γινουν σε μια δηθεν διεφθαρμενη ελληνικη κυβερνηση.

Ας αναφερω επιτροχαδην,  οτι ΜΚΟ, Ιντερνετ και Bloggers λειτουργουν σημερα σαν ο κατ’ εξοχην μεταφορεας, αναπαραγωγος και πολλαπλασιαστης των διαφορων δυτικων ιδεολογηματων και κοινωνικοπολιτικων μηνυματων (οικολογια, αναρχια, δραστηριοποιηση του πολιτη). Το Ιντερνετ, ξεκινωντας σαν ενα μεσο για την αναπτυξη της ατομικης τεχνολογιας την δεκαετια του 40 στις ΗΠΑ, εξελιχθηκε ιδιαιτερα μετα την δεκαετια του 80 σε ενα βασικο εργαλειο για την αναπτυξη της πολεμικης τεχνολογιας, για την απλοποιηση της λειτουργιας των κρατικων υπηρεσιων και της ιδιωτικης οικονομιας και βεβαια σαν ενα εμπορικο ειδος, που χρησιμοποιειται σημερα ευρυτατα απο τους πολιτες για επικοινωνια και ψυχαγωγια. Παραλληλα ομως το Ιντερνετ εχει εξελιχθει και σε ενα πρωτης ταξεως εργαλειο που χρησιμοποιειται στην εσωτερικη και εξωτερικη πολιτικη για το αποτελεσματικοτερο και  συστηματικοτερο μανιπουλαρισμα της κοινης γνωμης μεσω μιας εκλεκτικης επιλογης των μεταφερομενων πληροφοριων και ιδεολογηματων.

Bildergebnis für National Endowment for Democracy

Ο πρωτος οργανισμος που το χρησιμοποιησε σαν ενα τετοιο εργαλειο ηταν – και ειναι ακομη – ο National Endowment for Democracy, ενας τυπικα ΜΚΟ, ιδρυθεις το 1983, χρηματοδοτουμενος ομως απο το Κονγκρεσο και λειτουργων σαν ενα απο τα μακρια χερια της αμερικανικης εξωτερικης πολιτικης. Σημερα εκτος απο τον National Endowment for Democracy (NED) και τον τελευταια ιδρυθεντα ευρωπαιο αντιποδα του, το „Europäisches Instrument für Demokratie und Menschenrechte“, λειτουργουν για τους ιδιους σκοπους το Agency of International Development (AID), το The Organization for Security and Co-operation in Europe (OSCE/OSZE), η Διεθνης Αμνηστια (Amnesty International), οι Ρεπορτερ χωρις συνορα (Reporter ohne Grenzen, Reporters without Borders/Reporters sans frontieres), το Greenpeace, το αμερικανικο „Committee to Protect Journalists“ (CPJ), το γερμανικο Medienhilfe (με κεντρο βαρους την „Zivile Krisenprävention, Konfliktlösung und Friedenskonsolidierung“, η «Förderung von Medienschaffenden in Südosteuropa beim Aufbau freier und unabhängiger Medien im Rahmen des Stabilitätspakts für Südosteuropa»,  για την νοτιοανατολικη Ευρωπη (Media-Im-Pakt), παρακλαδια διαφορων αποχρωσεων των ανωτερω οργανισμων και μια σειρα απο αλλους κρατικους οργανισμους οπως το Olaf-Palme-Zentrum του εργατικου κομματος της Σουηδιας, το ιδρυμα Jean-Jaurais των Γαλλων σοσιαλιστων και το επισης σοσιαλιστικο Bruno-Kreisky-Forum στην Αυστρια (σοσιαλισμο να δουν τα ματια σου).

Μετα το 1990 ιδιαιτερη σημασια αποκτα για την αμερικανικη εξωτερικη πολιτικη, στο αρμα της οποιας ειναι συνδεδεμενη και εναρμονισμενη η εξωτερικη πολιτικη των χωρων της διαπλοκης, το Project for the New American Century (PNAC), στα ελληνικα Project για τον νεο αμερικανικο αιωνα. Το PNAC ειναι μια δεξαμενη σκεψεως (Think Tank) που ιδρυθηκε το 1997 απο τους νεοσυντηρητικους (Neocons) αμερικανοεβραιους Dick Cheney, Paul Wolfowitz, Donald Rumsfeld και Richard Perle, μελη πανισχυρων εβραικων οργανωσεων και Think Tanks οπως το American Enterprise Institute (AEI), το Middle East Media Research Institute (MEMRI), το Hudson Institute, το Washington Institute for Near East Policy, το Middle East Forum, το Jewish Institute for National Security Affairs (JINSA) και το Center for Security Policy (CSP), οργανωσεις απολυτα συνδεδεμενες μεταξυ τους, που ελεγχουν τα κυριοτερα ΜΜΕ των ΗΠΑ (που κι’ αυτα ανηκουν σχεδον αποκλειστικα σε εβραιικα χερια). ου απο κει αναριχουνται σε ολες τις διοικητικες υπηρεσιες των ΗΠΑ και απο πολλους μελετητες αναφερονται σαν μια ιδιαιτερη κυβερνηση, πισω απο την κυβερνηση των ΗΠΑ. Εχει την εδρα του στο ιδιο κτιριο που στεγαζει και το American Enterprise Institute στην Washington (D.C.) και σκοπος του ειναι να κανει προπαγανδα για την κυριαρχια των ΗΠΑ επι του πλανητη (βλεπε και το εξαιρετικα ενδιαφερον αρθρο – στα γερμανικα – στο λινκ
http://www.solidaritaet.com/neuesol/2003/16/falken.htm#G5).

Τα τελευταια χρονια το PNAC, οπως και το το Ford-Foundation, ιδιαιτερα ομως το Open Society Institute του ουνγκαροαμερικανοεβραιου György (George) Soros, εχουν απλωσει πανω απο τις χωρες της Ανατολικης και Νοτιοανατολικης Ευρωπη, του Καυκασου και της Κεντρικης Ασιας ενα τεραστιο, ιεραρχικα δομημενο δικτυο ΜΚΟ κατωτερου βαθμου, που προπαγανδιζουν μια καποια αοριστη Δημοκρατια, ανθρωπινα δικαιωματα και την διεκδικηση τους, ασκουν μια διαρκη κριτικη εναντιον κυβερνουντων και καθεστωτων και υποστηριζουν οσο μπορουν την υπονομευση, την πτωση και την αντικατασταση τους απο ημετερους. Οι επιτυχιες των οργανωσεων αυτων οφειλονται στην αρμοδιοτητα, τα „αγνα“ κινητρα, το ονομα που απεκτησαν τα μελη τους σαν ηθικα ακεραιοι και αδιαφθοροι, το αγκαζαρισμα τους στο εργο που κανουν και την δυναμικη που απεκτησαν. Απο την αλλη ομως τα μελη τους, ακομη και αν ειναι πολιτες της χωρας οπου δραστηριοποιουνται οι οργανωσεις αυτες,  απολαμβανουν ενος ειδους διπλωματικης ασυλιας ως υπαγομενα στα πολιτιστικα τμηματα των πρεσβειων οπου ανηκουν και πολλες φορες συμπεριφερονται αλαζονικα και χωρις να λαμβανουν υπ’ οψιν τους νομους ουτε της πατριδας τους.

Οι δρασεις των οργανισμων αυτων στην Ρωσια και της αλλες χωρες της Ανατολικης Ευρωπης ειναι λιγο πολυ γνωστες, ενα παραδειγμα ειναι οι εμφανισεις του Ρωσοεβραιου πρωην παγκοσμιου πρωταθλητη του σκακι στην Μοσχα, του Garry Kasparow και οι δραστηριοτητες των διαφορων «δημοκρατικων» ιδρυματων που ιδρυσε για φθορα της κυβερνησεως Putin ο επισης Ρωσοεβραιος ολιγαρχης Chodorkovskij, κατηγορουμενος στην Ρωσια για κλοπες και απατεωνιες, που με δισεκατομμυρια δολλαρια διεφυγε στο εξωτερικο και απο το Λονδινο οπου σημερα ζει χρηματοδοτει τις δραστηριοτητες τους. Ενα αλλο παραδειγμα ειναι οι δρασεις παρομοιων οργανισμων στην περιοχη της Μεσογειου, που δειχνουν κι’ αυτες καθαρα ποιοι κινουν τα νηματα απο πισω τους και σε τι αποβλεπουν. Απο τα 600 Projects που χρηματοδοτηθηκαν στην περιοδο 1995 με 2001 περισσοτερα απο 170 ηταν συνεδρια και σεμιναρια με θεμα την Δημοκρατια και την κοινωνια των πολιτων. Τα συνεδρια και σεμιναρια αυτα απεβλεπαν στην δημιουργια ανεξαρτητων οργανωσεων στις διαφορες μεσογειακες χωρες (ιδιαιτερα της ανατολικης Μεσογειου), που να λειτουργουν χωρις κρατικο ελεγχο και να ιστανται κατα καποιο τροπο υπερανω του κρατους, σκοπος τους δε να ειναι σε τελικη αναλυση η „πλυση εγκεφαλου“ των    πολιτων για την αποδοχη δυτικων κοινωνικων, ηθικων και πολιτιστικων αξιων, ιδιαιτερα μαλιστα τετοιων αριστερας αποχρωσεως. Με αλλα λογια, οι ιδρυθεντες οργανισμοι επρεπε, με την βοηθεια των τοπικων Elite, των δικηγορικων συλλογων και ενος μερους των ΜΜΕ, να περασουν στην χωρα τους το συστημα και τις πολιτιστικες αξιες του δυτικου Νεοφιλελευθερισμου και να επιτυχουν ωστε να χαλαρωσει ο κρατικος ελεγχος (συνθημα: λιγοτερο κρατος) και να ατονησουν οι κειμενοι νομοι της πολιτειας.

Για τους διαφορους ΜΚΟ και τον ρολο που επαιξαν στον ξεσηκωμο της νεολαιας κατα τις λεγομενες παρδαλες επαναστασεις στην Νοτιοανατολικη Ευρωπη (Βελιγραδι με συνθημα το Otpor, Γεργια με συνθημα το Kmara, Ουκρανια με συνθημα το Pora, Κιργισταν με συνθημα το Kelkel, Αφρικη, Λατινικη Αμερικη και βεβαια Ελλαδα με το συνθημα „φτανει πια“ καθως και για τις διασυνδεσεις τους με τις μυστικες υπηρεσιες της Δυσεως βλεπε και το αρθρο μου „Η Ελλαδα της παρδαλης επαναστασης“ στο Link ).

Ιντερνετ, Bloggers και παρδαλες επαναστασεις

Bildergebnis für Farbrevolutionen

Ο συντονισμος των δρασεων των ΜΚΟ, οπως και ο συντονισμος των δρασειων των χρηστων Ιντερνετ και των διαφορων ανεξαρτητων η εξαρτημενων Bloggers γινεται μεσω ενος ιεραρχικα δομημενου συστηματος, που ξεκινωντας απο μεγαλα ιδρυματα και οργανωσεις οπως το PNAC και το Open Society Institute του Soros εχουν επεκτινει τις δραστηριοτητες τους οριζοντια και καθετα με σκοπο να φτασουν μεχρι τον τελευταιο χρηστη. Το ποσο αποτελεσματικα λειτουργει το συστημα αυτο, φαινεται απο τις αντιδρασεις των „ακτιβιστων“ σε „αμαρτηματα“ του „αυταρχικου“ Putin η απο τις κατηγοριες που επισυναπτουν σε κρατη που εινε στο στοχαστρο των δυναμεων της διαπλοκης οπως η Κινα που τελευταια βαλλεται απο την Amnesty International και αλλες οργανωσεις που υποστηριζουν τα ανθρωπινα δικαιωματα για την μη τηρηση τους. Και ποσο καθαρα φαινεται ο κεντρικος συντονισμος των ακτιβιστων του Ιντερνετ δειχνει ο προσφατος ξεσηκωμος για την συλληψη του Blogger Fuad al-Farhan στην Σαουδικη Αραβια, που αποτελεσε μιας πρωτης ταξεως ευκαιρια για τις ΗΠΑ και τις δυναμεις της διαπλοκης να καθησουν ακομη μια φορα τους Σαουδαραβες στο εδωλιο του κατηγορουμενου. Και για να αποφευχθουν τυχον παρεξηγησεις σπευδω να ξεκαθαρισω, οτι δεν προκειται εδω για μια συνηγορια υπερ του πολιτικου συστηματος της Σαουδικης Αραβιας, κατι που πολλοι θα νομιζαν, αλλα για την τακτικη της Δυσεως, να προσαπτει κατηγοριες εναντιον ηγετων και κρατων, για να μπορει ετσι να τους ελεγχει καλυτερα εδραιωνοντας την ηγεμονια της επι του πλανητη.

Στην Ελλαδα το Ιντερνετ εχει σημερα μια σχετικη μεγαλη εξαπλωση, κατι για το οποιο  ακομη και η κυβερνηση της Νεας Δημοκρατιας φαινεται να ειναι περηφανοι. Και με το δικαιο της, διοτι ποτε μεχρι σημερα δεν υπηρξε στην Ελλαδα μια τετοια δυνατοτητα επικοινωνιας και ανταλλαγης αποψεων μεταξυ των πολιτων σε βασικα θεματα της κοινωνικης ζωης οπως η πολιτικη, η οικονομια η η οικολογια. Οι χρηστες εινε στην πλειοψηφια τους ατομα νεαρης ηλικιας, προερχομενα κυριως απο τον φοιτητικο κοσμο η τους ανεργους., χωρις πολλες ευκαιριες αναπτυξης καποιων δημιουργικων δραστηριοτητων. Και επειδη η γενια αυτη ζει σε μια σετικη ευημερια, θελει καλοπεραση, καταναλωση, δραση, εντυπωσιασμο και βεβαια την απασχοληση με καποιον εχθρο, που στην Ελλαδα ηταν παντα το κρατος, δεν ειναι καθολου περιεργο, οτι την εποχη της E-Democracy και της κοινωνιας της πληροφοριας το Ιντερνετ ειναι ενα μοναδικο μεσο για δρασεις, πρωτα virtuell και μετα στην πραξη, στην κινητοποιηση, στο δρομο.

Ας στρεψουμε τωρα την προσοχη μας στους „ακτιβιστες“ αυτους και ας δουμε τι θελουν, πως εινε οργανομενοι, πως συντονιζουν τις κινησεις τους και ποιοι ειναι απο πισω τους και κινουν τα νηματα. Οι «αγωνες» της κομματικης νεολαιας γινονται σημερα ιδιαιτερα μεσω Online δημοσιευσεων στις πολυποικιλες Websites και τα Blogs που συντονιζονται απο τα διαφορα πολιτικα κομματα. Ιδιαιτερο βαρος δινεται εδω στα διαφορα παρακλαδια που σε πανελληνια κλιματα ελεγχουν και συντονιζουν τις δρασεις των φοιτητων στα Πανεπιστημια.. Εκτος απο την κομματικη νεολαια υπαρχουν ομως και πολυαριθμες ομαδες απο ανεξαρτητους Bloggers που δραστηριοποιουνται σε θεματα της τρεχουσας πολιτικης της οικολογιας και προστασιας του περιβαλλοντος η της παιδειας.

Bildergebnis für Εξαρχεια

Ιδιαιτερη μνεια χρειαζεται εδω ο χωρος των αναρχικων και αντιεξουσιαστων με εδρα τα Εξαρχεια της Αθηνας, που λειτουργουν σαν συντονιστικο «οργανο» της κατηγοριας αυτης. Πανω απο 40 αριστερες οργανωσεις, αποστασιοποιημενες απο τα πολιτικα κομματα, εχουν σαν εδρα τους τα Εξαρχεια, που χρησιμοποιουνται και σαν ορμητηριο για «διαδηλωτες» και δρασεις, οταν για καποιο λογο κουκουλοφοροι κραδαινοντας δοκαρια, βομβες μολοτωφ και καθε ειδους „πολεμικα“ αντικειμενα επιδιδονται σε δολιοφθορες, εμπρηστικες ενεργειες και διαρρηξεις τραπεζων, αφου προηγουμενως εχουν συντονισει τις δρασεις τους με PCs που εκλεψαν απο τα Πανεπιστημια. Μεγαλο ενδιαφερον για την μελετη αυτη παρουσιαζουν οι διασυνδεσεις των αναρχικων των Εξαρχειων με αναλογες ομαδες που δρουν στην Γερμανια, την Αγγλια, την Γαλλια και την Ιταλια. Σαν παραδειγμα αναφερω εδω τους γερμανους „αναρχικους“, αντιεξουσιαστες“ και „αριστερους“ Rolf Pohle και Heike Schrader σε διπλους και τριπλους ρολους, του αναρχικου, του πληροφοριοδοτη γερμανικων μυστικων υπηρεσιων και του συνδεσμου με αριστερα πολιτικα κομματα και αντιεξουσιαστικες ομαδες. Για την Heike Schrader βλεπε και το αρθρο μου „Mit dem Buch eines griechischen Terroristen auf Tournee“ στο λινκ, ενω λογω της σημασιας του θεματος, ετοιμαζω ενα ακομη αρθρο στα ελληνικα, που θα δημοσιευθει συντομα εδω στο berlin-athen.eu. Ο Rolf Pohle εχει πεθανει το 2004, ομως λογω του διπλου ρολου που επαιζε κι‘ αυτος, θα γινει στο ιδιο αρθρο αναφορα και στον ιδιο. Τι μας λεει αυτο; Μας λεει, οτι ακομη και οι αναρχικοι και αντιεξουσιαστες στην Ελλαδα εινε Δουριοι Ιπποι ιδεολογηματων και μηνυματων που στελνονται απο τα δυτικα κεντρα με σκοπο την συγχυση της νεολαιας και μιας μεριδας διανοουμενων και τελικα την αποσταθεροποιηση της χωρας.

Ο βασιλιας των δηθεν αντιεξουσιαστικων Websites, το Indymedia

Συμφωνα με τις πληροφοριες που δινει στην ιστοσελιδα του www.indymedia.org, το Indymedia (Independent Media Center) “is a network of collectively run media outlets for the creation of radical, accurate, and passionate tellings of the truth. We work out of a love and inspiration for people who continue to work for a better world, despite corporate media’s distortions and unwillingness to cover the efforts to free humanity”. („Το Indymedia ειναι ενα συλλογικα οργανωμενο δικτυο στιγμιαια δημοσιευμενων ειδησεων, οι οποιες κατα ριζοσπαστικο τροπο και χωρις λογοκρισια αποδιδουν την αληθεια. Εργαζομαστε με το παθος, να εμπνευσουμε τους ανθρωπους να συνεχισουν να αγωνιζονται μαζι μας για εναν καλυτερο κοσμο, παρα τις διαστρεβλωσεις των κατεστημενων ΜΜΕ και την ελλειπη διαθεση τους να να συμβαλλουν στην απελευθερωση του ανθρωπου“).

Το Indymedia ιδρυθηκε το 1999 απο διαφορα αριστεριζοντα και ανεξαρτητα ΜΜΕ και ακτιβιστες με σκοπο την υποστηριξη των διαδηλωσεων που γινοντουσαν στο Seattle των ΗΠΑ εναντιον της συνδιασκεψεως του World Trade Organization (WTO). Η ιστοσελιδα με την μορφη ενος „open-publishing-system“, εγινε με την συνδρομη μεγαλων αμερικανικων ΜΜΕ οπως το American Online, το Yahoo, το CNN και το αγγλικο BBC και σαν ενα αποκεντρωμενο και αυτονομο διαδικτιακο συστημα που ονομαστηκε Independent Media Center, μπηκε συντομα σαν λινκ σε πολυαριθμες αριστεριζουσες ιστοσελιδες, ενω ακτιβιστες απο ολο τον κοσμο ανελαβαν την συνταξη των ειδησεων του Indymedia international, δημιουργωντας ενα δικτυο απο περιπου 150 τοπικα Independent  Media  Centers (IMC). Καθενα απο τα κεντρα αυτα εργαζεται αυτονομα και χρηματοδοτειται απο αγνωστες πηγες, που τα μελη τους κρατουν σαν κρατικα μυστικα, αποφασιζει το ιδιο για την εμφανιση και το περιεχομενο των ειδησεων που δημοσιευει και εχει ενα δικο του Mission Statement. Υπαρχουν ομως και συνεργασιες μεταξυ τοπικων Indymedia σε διαφορα διεθνη Projects, οπως ειναι η ιστοσελιδα indymedia.org η η climate.indymedia.org, οι αποφασεις ομως για γενικα τεχνικα και ειδησεογραφικα θεματα των διαφορων IMC συζητιουνται και λαμβανονται απο το παγκοσμιο Indymedia Network. Οι ειδησεις του Indymedia παρουσιαζονται σε διαφορα Format, σε Print, Audio και Video, η κυριοτερη μορφη της εκδοσεως ειναι ομως το Internet.

Τυπικα λοιπον, το Indymedia ειναι ενας ΜΚΟ, ο οποιος δεν αποσκοπει στο κερδος, ειναι ανεξαρτητος και υποστηριζει αλλους ΜΚΟ, που δραστηριοποιουνται κυριως στους τομεις κοινωνια των πολιτων, οικολογια και ανθρωπινα δικαιωματα. Και αναμφισβητητα οι ακτιβιστες που δραστηριοποιουνται στους τομεις αυτους προσφερουν μια αξιολογη εργασια, ιδιαιτερα στις λεγομενες χωρες του τριτου κοσμου και της περιφερειας. Στην πραγματικοτητα ομως η ιστοσελιδα υποστηριζεται, οπως ειδαμε, απο μεγαλους κρατικους οργανισμους οπως το CNN και το αγγλικο BBC, συνδεεται κατα διαφορους τροπους με τις μυστικες υπηρεσιες των κρατων αυτων και εξαρταται απο διαφορες χρηματοδοτικες πηγες της Δυσεως που το κανουν ευαλωτο στα κελευσματα τους και το μεταβαλλουν τελικα σε εργαλειο των ιμπεριαλιστικης μορφης δραστηριοτητων τους. Παραδειγμα η κατασχεση των σκληρων πλακων του Indymedia στον Webhoster „Rackspace“ στην Αγγλια το 2004 απο το FBI, που απο πολλους θεωρειται σαν ενα κολπο για να θολωσουν λιγο τα νερα λογω της αυξανομενης δυσπιστιας του κοσμου για τους αληθινους σκοπους του Indymedia.

Ας ερθουμε ομως και στο ελληνικο Indymedia, το οποιο, συμφωνα παντα με το Mission Statement του, „δημοσιευει ειδησεις, οι οποιες κατα ριζοσπαστικο τροπο και χωρις λογοκρισια αποδιδουν την αληθεια“. Εγραφε λοιπον στις 28 Αυγουστου 2007 καποιος Panos στην ομαδα αρχειου για ενα αρθρο που εσταλη για δημοσιευση: „ειναι για κρυψιμο http://indy.gr/newswire/na-poioi-tha-bgaloyn-kerdi-apo-tis-foties-stin-ileia χοντρη συνομωσιολογια. το κρινω κοντροβερσιαλ, αλλα οποια το δει ας το κρυψει. Και καποιος aleximc1@indy.gr του απαντουσε: „Mallon den einai gia krypsimo. Einai asthrixto, ontos, alla exei apanththei kai ego genikos protimo tin apantisi apo to krypsimo… Peite ki eseis…“ Και στις 19. Νοεμβριου 2007 ενας ermis-chios παραπονιoταν, οτι „ektos toy oti prepei na kanoyme approve ;h kryps ;h den xero go ti allo ta arthra (kai na mi mazeyontai dedades kai me pathaino emfragma otan ta blepo) prepei na baoyme kai TOPIC giati alloios „xanontai“ ta arthra (h gkrinia einai gia to bear!!!). ps to xero oti xrostao tis odigies gia to admin”.

Δυσκολα βεβαια να καταλαβει κανεις, ιδιαιτερα οταν ζει πολλα χρονια στο εξωτερικο, τι σημαινουν αυτα τα αλαμπουρνεζικα (βρε πως καταντησε η ελληνικη γλωσσα, ακομη και λατινικους χαρακτηρες εγινε αγνωριστη). Εκεινο ομως που γινεται αντιληπτο, ειναι οτι η συντακτικη ομαδα του indy.gr που εξεταζει τα μηνυματα που στελνονται για δημοσιευση, λειτουργει σαν ενα ειδος ιερης εξετασης που πρωτα τα λογοκρινει και μετα, με τα διαφορα „kryps“ και „xekryps“, αποφασιζει αν θα καρατομησει τον αποστολεα τους η οχι. Ας σημειωθει δε, οτι τα ιδια ατομα που λογοκρινουν και „kryps“ δημοσιευσεις που δεν τους αρεσουν, θεωρουν τον εαυτο τους σαν το ακρο αωτο της δημοκρατικοτητας, βγαζοντας αφρους απ’ το στομα τους οταν ακουνε το ονομα λογοκρισια.

Θελοντας λοιπον να μαθω για τις πρακτικες αυτες απο πρωτο χερι, εστειλα σις 20.11.2007 ενα e-mail με την ερωτηση, ποιος δινει στους συντακτες την αρμοδιοτητα να λογοκρινουν τα μηνυματα που τους στελνονται, αν η λογοκρισια αυτη συμβιβαζεται με την διακηρυξη τους περι μη λογοκρισιας, αν οι συντακτες αμοιβονται για την εργασια τους και αν ναι, απο που προερχονται τα χρηματα για την αμοιβη τους. Πηρα λοιπον, την ιδια μερα κιολας, απο καποιον clopy [mailto: clopy@indy.gr ] την ακολουθη απαντηση: „Στόχος μας (εμάς που το ξεκινήσαμε) είναι να φτιαχτεί μια κοινότητα ανθρώπων που θα παράγουν πληροφόρηση, ελεύθερη από οικονομικά συμφέροντα και χωρίς μεσάζοντες. Τα χρήματα για τη λειτουργία τα έχουμε βάλει μεταξύ μας (ευτυχώς η κατασκευή μιας σελίδας στο ιντερνετ σήμερα είναι ένας πραγματοποιήσιμος οικονομικά στόχος για οποιαδήποτε ομάδα ανθρώπων). Οποισδήποτε σέβεται τις βασικές αρχές του μέσου (όπως αυτές περιγράφονται στην ενότητα „ταυτότητα“), είναι ευπρόσδεκτος/η να συμμετάσχει στη λήψη αποφάσεων και τη διαχείριση…Χρηματοδότηση όπως κατάλαβες λοιπόν δεν υπάρχει για κανένα μέλος της ομάδας του indy.gr“.

Επειδη ομως ολα αυτα τα καλα καγαθα που μου εγραψε ο clopy τα ηξερα ηδη απο το Mission Statement της ιστοσελιδας, επανηλθα στις 21.11.07 με την ερωτηση, αν γενικα τα περιεχομενα του indy.gr κανουν καλο στην Ελλαδα η μηπως απο τον τοπο λειτουργιας της επαυξανουν την ουτως η αλλως υπαρχουσα πολιτικη και κοινωνικη „νευρικοτητα“ που επικρατει και δημιουργουν μια αναμπαμπουλα, στην οποια, οπως λεει ο λαος, μονο ο λυκος χαιρεται. Η απαντηση του clopy την αλλη μερα ηταν: „Στόχος μας είναι, να πάρουμε τον έλεγχο της πληροφόρησης από τα χέρια των οικονομικά και πολιτικά ισχυρών και να φτιάξουμε δομές όπου η πληροφόρηση δεν θα ελέγχεται και δε θα χειραγωγείται ούτε από εμάς, ούτε από κανέναν. Αν με τη λέξη „αναταραχές“ εννοείς τις αλλαγές στα όρια σύνταξης, τους μισθούς των 500 ευρώ, το ρατσισμό, το σεξισμό, τον πόλεμο κτλ., τότε συμφωνώ μαζί σου, κι εμείς αυτές τις αναταραχές προσπαθούμε να σταματήσουμε γιατί δεν κάνουν καλό στους ανθρώπους“. Και στις 22.11.07 πηρα απο καποιον Panos [mailto:panpapado@gmail.com] για το ιδιο θεμα την εξης απαντηση „ πείτε του ότι είμαστε υπέρ των αναταραχών και ότι γενικά συμπαθούμε τους λύκους, οι οποίοι ως γνωστόν είναι είδος υπό εξαφάνιση“ (η υπογραμμιση δικη μου).

Ας δουμε λοιπον τι καρπους εχουν αποδωσει μεχρι σημερα οι δραστηριοτητες των συντακτων του indy.gr, που συμπαθουν τοσο τους λυκους. Ξεκινωντας απο την διαπιστωση, οτι το Indymedia δεν ειναι μια καποια τυχαια ιστοσελιδα, αλλα ενας τεραστιος οργανισμος που δρα παγκοσμιως και υποστηριζεται, οπως ειδαμε πιο πανω, απο ακομη πιο μεγαλους κρατικους και ημικρατικους οργανισμους οπως το CNN και το BBC (στα οποια εχουν προσβασεις η CIA και η Intelligence Service) καθως και απο αλλα κρατικα και ημικρατικα ιδρυματα της ιδιας διαμετρου. Η δευτερη διαπιστωση ειναι, οτι το indy.gr εχει πραγματι συμβαλει στην δημιουργια δομων, που σημερα δεν χειραγωγουνται πλεον απο κανεναν. Διοτι σαν ο πρωτος διδαξας, εχει βρει πολυαριθμους μιμητες, τους Bloggers, που εχουν δημιουργησει ιστοσελιδες, που στην πλειοψηφια τους και μαζι με τους μεγαλους τηλεοπτικους σταθμους δεν εχουν αφησει τριχα στο κεφαλι της κυβερνησης της Νεας Δημοκρατιας αποσταθεροποιωντας ετσι το πολιτικο συστημα της χωρας, που βρισκεται σημερα στο χειλος του γκρεμου.

Ο πρωτος διδαξας: Το καλοκαιρι του 2007 δημοσιευθηκε στο „επισημο“ αυτο οργανο των απανταχου της Ελλαδος αντιεξουσιαστων ενα βιντεο, με κεντρικο προσωπο εναν αρχιφυλακα της Αστυνομιας που φέρεται να βιαιοπραγει εναντιον κρατουμενων το 2005. Αν συγκρινουμε την δημοσιευση εκεινη με την δημοσιοποιηση του βιντεο της Ευης Τσεκου που συγκλονιζει σημερα την Ελλαδα, μπορουμε να βγαλουμε το συμοπερασμα, οτι και τα δυο φερουν την σφραγιδα επαγγελματιων ξενων μυστικων υπηρεσιων (και των ντοπιων υποτακτικων τους), που σκοπο τους ειχαν την αποδυναμωση η πτωση της κυβερνησης Καραμανλη. Να τι εγραφε για το πρωτο βιντεο ενα αρθρο με τον τιτλο «Βεντέτα στο Ιντερνετ αναρχικών – ΕΛ.ΑΣ» που δημοσιευσε ο «Ελευθερος Τυπος»: „Με ύβρεις, απειλές και καταστρατηγώντας κάθε έννοια προστασίας προσωπικών δεδομένων, το οπτικό υλικό εμφανίζει τόσο το πρόσωπο όσο και τα στοιχεία, όχι μόνο του ίδιου του αρχιφύλακα αλλά και του πατέρα του(!), που μένει σε άλλη πόλη. Αναφέρεται το τηλέφωνο, η διεύθυνση, το ονοματεπώνυμο και η ιδιότητα του, ενώ διευκρινίζεται ότι είναι και ο ίδιος αστυνομικός“.

Bildergebnis für πυρκαγιες 2007

Οι αποφοιτησαντες απο την Σχολη: Ιδιαιτερα το περασμενο καλοκαιρι με τις καταστροφικες πυρκαγιες στο πλαισιο της πρωτης συστηματικης προσπαθειας ανατροπης της κυβερνησης της Νεας Δημοκρατιας, βλεπουμε μια μερα μετά την πυρκαγια στην Πάρνηθα (28.06.2007) το http://anadasosi.blogspot.com να ξεσηκωνει τους πολιτες, παρακινωντας τους να βομβαρδισουν τον πρωθυπουργο, υπουργους και δημοσιες οργανωσεις με e-mails διαμαρτυριας, ενω μερικες μερες μετα, παλι μεσω της ιστοσελιδας και με την συνδρομη εκατονταδων αλλων Blogs  πολιτων και πολιτικων κομματων, οργανωθηκε εξω απο το Κοινοβουλιο η μαζικοτερη διαδηλωση που εγινε μεχρι σημερα στη χωρα μας. Αν με την διαδηλωση αυτη φυτευθηκε καποιο δεντρο στα καμμενα δαση, αυτο ενδιεφερε ποσως τους διοργανωτες, που το κυριο μελημα τους φαινεται να ηταν η κοινωνικη αναστατωση. Το http://logodosia.net/apaxiosi ειχε την ιδια χρονικη περιοδο σαν στοχο των πρωην υπουργο εσωτερικων Βυρωνα Πολυδωρα και βεβαια την αποδυναμωση της κυβερνησης Καραμανλη και το http://manosnik.blogspot.com δημοσιευε τις e-mail διευθύνσεις πολιτικών της κυβέρνησης και της δημοσιας διοίκησης και καλουσε τους χρήστες του Διαδικτύου να τους στείλουν διαμαρτυρίες. Συνδεοντας τους επισκεπτες του με το  http://www.actclick.com/site/index.aspx, ενα κοινωνικο δικτύο (social network), οπως αυτοονομασθηκε, «όπου όλοι θα μπορούμε να συμμετέχουμε ενεργά, προκειμένου να προάγουμε την καθημερινότητα μας μέσω του έργου που κάνουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ)». Λειτουργωντας σαν συνδετικος κρικος «ανάμεσα σε ΜΚΟ – Πολίτες – Εταιρείες – Φορείς της πολιτείας» και σαν διαδραστικό μεσο, που «να ξεπερνάει το στάδιο της πληροφορίας και να καλύπτει την ανάγκη για δράση που έχουμε όλοι μας, όταν φυσικά μας δίνεται η δυνατότητα…». Οι δε ΜΚΟ μπορούν να «υποστηρίζονται χρηματικά -και οχι μόνο- απο τους e-Εθελοντές του ActClick» και να «αναζητούν χορηγούς για τις δράσεις τους».

Περνωντας στις αλλες αποσταθεροποιητικες δρασεις, τις καταλήψεις Πανεπιστημιων με αφορμη την περιφημη μεταρρυμιση Γιαννακου, βλεπουμε να εχουν τεθει σε λειτουργια – και  να λειτουργουν ακομη και σημερα – το http://katalipsirethimnou.blogspot.com, το http://www.arthro16.gr, το http://katalipsinomikis.blogspot.com, το http://katalipsiemme.blogspot.com, το http://sykpi07.wordpress.com, το http://mmethes.blogspot.com και το http://katalipseisemp.wordpress.com. Τελος ας αναφερθει εδω και ο κλασσικος πλεον τροπος αποσταθεροποιητικων κινηματων, η προπαγανδιση μηνυματων υπερ των ανθρωπινων δικαιωματων και της κοινωνιας των πολιτων που κανει το www.digitalrights.gr, την ιδια με παρομοιου περιεχομενου ιστοσελιδες που κυκλοφορουν ιδιαιτερα στην Ανατολικη Ευρωπη, τον Καυκασο και την Κεντρικη Ασια.

Τα αποτελεσματα

Φθανοντας σιγα-σιγα προς το τελος της προχειρης αυτης αναλυσης να υπενθυμισω την ερωτηση που εθεσα στην αρχη, το πως δηλαδη φτασαμε ως εδω, κανοντας αναφορα σε ορισμενα κειμενα, που ασχολουνται με την παρουσα κατασταση και αρχιζοντας με το θεμα της τρεχουσας ιδεολογιας και του συνειδητου ιδιαιτερα των ελληνικων Elite. Στην „Καθημερινη“ της 09.12.2007 γινεται λοιπον αναφορα σε ενα αρθρο του Ηλία Κατσούλη για την „προβληματική σχέση της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς με το κοινοβουλευτικό καθεστώς“. Η Αριστερα, λεει ο Κατσουλης, „στο υποσυνείδητό της ποτέ δεν δέχθηκε τον κοινοβουλευτισμό ως κατοχύρωση της πολιτικής διαφορετικότητας και ως σύστημα νομιμοποίησης των πολιτικών αποφάσεων. Δεν το θεωρούσε ως μια εσαεί λαϊκή κατάκτηση, ως ένα πολιτικό κεκτημένο με αυτοτέλεια και ισχύ σε κάθε περίπτωση και σε κάθε κοινωνικό καθεστώς. Κάθε τόσο, λοιπόν, από το σκοτεινό και τραυματικό υποσυνείδητο της Αριστεράς έρχονται στην επιφάνεια αντιλήψεις και πράξεις που άμεσα πλέον αμφισβητούν τον κοινοβουλευτισμό, ως μοναδική πηγή και εγγύηση του νόμιμου και της νομιμότητας. Το μαρτυρούν συνθήματα όπως «νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη», ως προτροπή σε «ανυπακοή», η φραστική και έμπρακτη άρνηση εφαρμογής των νόμων που ψηφίστηκαν στο κοινοβούλιο κάθε φορά που οποιαδήποτε μειοψηφία νομίζει ότι θίγονται τα συμφέροντά της ή απλώς ο εφησυχασμός της…Είναι ακόμη η υπεράσπιση του «ακαδημαϊκού ασύλου», αποκλειστικά ως ασύλου ανυπακοής και παρανομίας. Είναι τέλος η δήλωση πρυτανικών αρχών και πανεπιστημιακών διδασκάλων ότι δεν θα εφαρμόσουν νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή και κυρίως η έμπρακτη εφαρμογή αυτής της δήλωσης από τραμπούκους «αριστερών οργανώσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο“.

Για το ιδιο θεμα γραφει στην ιδια εφημεριδα ο Χαρίδημος Τσούκας. „Η βία χαρακτηρίζεται «πολιτικό γεγονός», η κατάληψη «διαμαρτυρία», η προβολή των καταστροφών από τα ΜΜΕ «προβοκάτσια», η παρανομία «ανυπακοή», ο νόμος «αυθαιρεσία», η νόμιμη εξουσία «αυταρχισμός». Το Γραφείο Τύπου του «Συνασπισμού» επιδεικνύει την πολιτική του ακρισία ταυτίζοντας τις καταστροφές των νεο-Βανδάλων με την κυβερνητική πολιτική στην εκπαίδευση. «Με έκπληξη είδαμε τον κ. υπουργό Παιδείας να σοκάρεται από τις καταστροφές», λέει η ανακοίνωση του Συνασπισμού. «Προς τι τα κροκοδείλια δάκρυα όταν η πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου έχουν παρόμοια αποτελέσματα;». Θαυμάστε τη χονδροειδή πολιτική σκέψη από ένα κόμμα που υποτίθεται ότι είναι απόγονος της κάποτε διανοητικά εκλεπτυσμένης ανανεωτικής αριστεράς. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι η κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική είναι «καταστροφική», δεν έχει καμία σχέση με τις (χωρίς εισαγωγικά) καταστροφές των τραμπούκων. Δεν εντυπωσιάζει μόνο η δυσκολία του «Συνασπισμού» να αντιληφθεί τη διαφορά μεταξύ μεταφορικής και κυριολεκτικής γλώσσας (ο ισχυρισμός «η κυβερνητική πολιτική είναι καταστροφική για την εκπαίδευση» διαφέρει ουσιωδώς από τον ισχυρισμό «άγνωστοι κατέστρεψαν τις αίθουσες διδασκαλίας»), αλλά, κυρίως, η αποκαλυπτική απέχθειά του στους δημοκρατικούς θεσμούς.

Αναμφιβολα δεν ειναι μονο ο Συνασπισμος που ιδιαιτερα απο τοτε που ανελαβε την αρχηγια του ο Αλεκος Αλαβανος, ατομο με ιδιαιτερα εμφανη τα συμπτωματα του manisch-depressiv, προτρεπει την νεολαια σε αντικυβερνητικες και παρανομες πραξεις, το ιδιο κανουν και το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ, το τελευταιο περισσοτερο σε πλαγιο ηχο. Ας σημειωθει δε, οτι ειναι εξω καθε λογικης, πολιτες που εκλεγονται βουλευτες για να εργαστουν στο Κοινοβουλιο για το καλο της χωρας τους και γι’ αυτο πληρωνονται πλουσιοπαροχα, να ασχολουνται μετα μανιας αποκλειστικα και μονο με την καταδολιευση και αποδυναμωση της κυβερνησης και με την δημιουργια ενος θερμοκηπιου, μεσα στο οποιο ανθει η οχλοκρατια, η οχλαγωγια, οι καθε ειδους κοινωνικες αναστατωσεις, δολιοφθορες και καταστροφες της δημοσιας περιουσιας με αποτελεσμα το μπλοκαρισμα των εθνικων δυναμεων και την στασιμοτητα της χωρας.

Ουτε ομως και η βορβορωδης κατασταση που επικρατει στον τομεα των ΜΜΕ ειναι καλυτερη, και εδω η ιδια ζουγκλα με χαμηλοτατου επιπεδου εφημεριδες, που μονο με γαντια πλεον μπορεις να πιασεις, με δημοσιογραφους, που για τα τριακοντα αργυρια εινε προθυμοι να πουλησουν ακομη και τη μανα τους, με τηλεοπτικους σταθμους για αγριους, οπου κυριαρχουν ασυνειδητοι, βλακες, ψευτες και φωνακλαδες, με ΜΚΟ που παπαγαλλιζουν τα συνθηματα των ΗΠΑ και των δυναμεων της διαπλοκης για να ελεγχουν τον πλανητη, τελος με τις ιστοσελιδες των φιλων της κοινωνιας των πολιτων του Γιωργακη η των οικολογων και επαναστατων της αριστερας, της προοδου και του αναρχισμου. „Συντρόφια“, οπως γραφει καποιος στην εφημεριδα Μακεδονια της Θεσσαλονικης, που „θα κάνουν με τα καμώματα τους τον Μάρξ να ξυρίσει τα γένια του και τον Λένιν να βγάλει μαλλιά!“.

Bildergebnis für η ελλαδα ένα φρενοκομειο

Στην κατασταση αυτη, η ρηση του Καραμανλη, οτι η αποχαυνωση απο την κομματικη προπαγανδα και την τηλεοπτικη ποταποτητα εχει μεταβαλει τη χωρα σ’ενα «απέραντο φρενοκομείο» δεν απεχει πολυ απο την πραγματικοτητα. Κατα την Καθημερινη της 30.12.2007 οι Ελληνες εμφανιζονται σε δημοσκοπησεις να πιστευουν κατα πλειονοτητα, „ότι η δημοκρατία λειτουργεί καλύτερα όταν καταλύεται θεσμικά κάθε αξιοκρατία, κάθε κοινωνική ιεραρχία, κάθε έλεγχος ικανότητας και απόδοσης, ενώ παράλληλα ασκείται απροσχημάτιστη ιδεολογική τρομοκρατία, ιταμή επιβολή κομματικού κράτους• ότι η οικονομία της χώρας είναι στην καλύτερη κατάσταση όταν οι ιθύνοντες μοιράζουν παροχές και διορισμούς καταφεύγοντας σε τεράστιο δανεισμό με εγκληματική αφροσύνη• ότι σημαντικότερος ηγέτης είναι ο υπέρτερος στη δημαγωγία, αυτός που ψηφοθηρεί κολακεύοντας τα ορμέμφυτα του πλήθους σαρκώνοντας ο ίδιος το απενοχοποιητικό πρότυπο του αδίστακτου ηδονοθήρα, του αμοραλιστή τολμητία – είτε για το σεξ πρόκειται είτε για την εξουσία“.

Πως φτασαμε ως εδω;

Τι δεον γενεσθαι; χρειαζεται ενα νεο „παραδειγμα“

Βλεποντας την Ελλαδα απο μακρυα, χωρις να βραζεις ο ιδιος στο καζανι που σε υποχρεωνει να λαβεις μια καποια σταση στο πολιτικο κολαστηριο που ονομασαμε „η ωραια Ελλας“, διαπιστωνεις οτι ο Ελληνας ζει σ’εναν δικο του κοσμο, χωρις να λαβαινει υπ’ οψιν – ουτε και να γνωριζει καλα – τι συμβαινει στον ευρυτερο ευρωπαικο χωρο οπου λεει οτι ανηκει. Εσωτερικη πολιτικη για τον Ελληνα σημαινει αντιπολιτευση στην κυβερνηση που δεν ικανοποιει αμεσως τα αιτηματα του για ενα ακομη σπιτι, για ενα ακομη αυτοκινητο, για δανεια σε τραπεζες χωρις την υποχρεωση να τα ξεπληρωσει, για επιδοματα χωρις να εργαζεται. Σαν εξωτερικη πολιτικη θεωρειται η αντιδραση σε δρασεις αλλων χωρων απο το εξωτερικο, ιδιαιτερα των γειτονων. Οι Elite παλι αδυνατουν να αντιληφθουν, οτι οι – τελειως υποκειμενικες – αποψεις τους για την κατασταση στην Ελλαδα δεν μπορουν να αντικαταστησουν μια εμπεριστατωμενη αναλυση που θα πρεπει να λαβαινει υπ’οψιν το πολιτικο και οικονομικο συστημα που επικρατει σε συσχετισμο με τα ανα την Ευρωπη και τον κοσμο συμβαινοντα. Αυτα τα δηθεν βαρυγδουπα που διαβαζει κανεις απο μερικους δηθεν μεγαλοδημοσιογραφους (αναφερω τελειως τυχαια τον Ψυχαρη στο Βημα, τον Καρκαγιαννη στην Καθημερινη, καποιους αριστεριζοντες καθηγητες στα ΝΕΑ η πολιτικους σαν την κυρια Κανελλη), δεν ωφελουν σε τιποτε, αν δεν συνοδευονται απο αναλυσεις του ρολου των πολιτικων κομματων, των ΜΜΕ, των ΜΚΟ και των πολιτων που με Blogs κανουν κι’ αυτοι σημερα πολιτικη. Και το σπουδαιοτερο. Απο συγκεκριμενες προτασεις για την θεραπεια των κακως κειμενων. Καποτε θα πρεπει και οι Ελληνες να αντιληφθουν, οτι η Ελλαδα δεν ειναι μονη της στον κοσμο αλλα υφισταται ολες τις συνεπειες των ανακαταταξεων που συμβαινουν παγκοσμιως, ολα τα σκαμπανευασματα που προκαλουν οι τρικυμιες στον ωκεανο της διεθνους πολιτικης.

Παραδειγματα περιγραφης της τρεχουσας πολιτικης: „Εξωθεσμικοί παράγοντες, επιχειρηματικοί κύκλοι, πολιτικοί, παράγοντες του Δημοσίου, μυστικές υπηρεσίες, απόπειρες αυτοκτονίας, DVD, δημοσιογράφοι και δημοσιογραφίσκοι, υποψήφιοι πρόεδροι κομμάτων, ρεύματα και τάσεις στο εσωτερικό των κομμάτων, εκδότες και εκδότριες, αναλυτές ξένου παράγοντα επιχειρούν να προκαλέσουν αναταράξεις, ρήξεις και αντιδράσεις στο πολιτικό σύστημα και να στήσουν ένα νέο, προσαρμοσμένο στα μέτρα τους. Υποταγμένο πλήρως“, εγραφε το Παρον στις 13.01.2008. Ποιοι ομως; Η Καθημερινη της 14.01.2008 διαπιστωνει, οτι „η υπόθεση Ζαχόπουλου προκαλεί παράλυση στον δημόσιο βίο της χώρας…μια πιθανή κακοδιαχείριση και ένα όχι ασυνήθιστο προσωπικό δράμα, μεγεθυμένα και παραμορφωμένα, αρκούσαν να αποσταθεροποιήσουν το πολιτικό σύστημα και τη χώρα“. Και „οταν η πολιτική βρίσκεται όμηρος εκβιαστών, κιτρινιστών και σκοτεινών συμφερόντων, πρέπει όλοι να ανησυχούμε και να αναρωτιόμαστε: Γιατί το πολιτικό οικοδόμημα φθάνει τόσο εύκολα στα όρια της κατάρρευσης, γιατί οι αντοχές του είναι τόσο ασθενείς; Αυτό το ερώτημα πρέπει να αντιμετωπίσουμε“. Απαντηση η προσπαθεια καποιας απαντησης δυστυχως καμμια. Το ιδιο και η Αλεκα Παπαρηγα στην  Ελευθεροτυπια της 18.01.2008 που ειναι ειναι της γνωμης, οτι θα πρεπει „να λογοδοτήσουν και να πληγούν πολιτικά αυτοί που έχουν πολιτικές ευθύνες και όσοι έχουν ποινικές να πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης, δηλαδή «όσοι χρηματίστηκαν, όσοι άσκησαν εκβιασμό». «Ομως ξεκαθαρίζουμε -πρόσθεσε- ότι δεν πρόκειται να παρασυρθούμε στη λογική αυτή που περνάει, και εδώ έχουν μεγάλη ευθύνη και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ και ο ΛΑΟΣ, που συμπεριφέρονται ακριβώς σαν να βρήκαν την κότα με το χρυσό αβγό. Ευκαιρία να κάνουν αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία». Καμμια ομως συγκεκριμενη προταση για το τι πρεπει να γινει με τα κομματα αυτα, για να αλλαξει η κατασταση.

Μονο η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη εθεσε το προβλημα σε μια σωστη βαση. Σε μια συνεντευξη που εδωσε σε δημοσιογραφο του Ελευθερου Τυπου της 20.01.08, χαρακτηρίζει την υπόθεση Ζαχόπουλου σαν ένα «τεχνητό θρίλερ» και μιλά για «αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος με εξωπολιτικούς όρους», υποστηριζοντας, οτι στην Ελλαδα υπαρχουν Δουριοι Ιπποι και ρωτωντας „cui bono“, ποιον ωφελει η φασαρια με το ροζ σκανδαλο. Ποιον ομως; Παντως το θεμα ετεθη και ειναι αξιοθαυμαστο, το οτι η Λιανα Κανελλη εντοπισε το προβλημα ακριβως εκει που το εθεσε η παρουσα αναλυση, στους Δουριους Ιππους που δρουν στην Ελλαδα. Μια αναλογη διαπιστωση διαβασα σημερα 20.01.2008 και στην „Καθημερινη“: „…η ξεφτίλα δεν αυτορρυθμίζεται, δεν φρενάρει από μόνη της. Το ψέμα διαστέλλεται διαρκώς, αυτοτροφοδοτείται, γίνεται θέαμα καυτό για το πλήθος των ανδράποδων: παρακολουθούμε ηδονικά τη βύθισή μας. Εως το σημείο πνιγμού…Υπάρχει δυνατότητα αντιστροφής; Υπάρχει“.

Υπαρχει λοιπον, αλλα ποια ειναι, πως θα γινει η αντιστροφη; Ας κανουμε μερικες σκεψεις. Εξεταζοντας προσεκτικα την λειτουργια της Ελλαδος, που οπως γραφουμε και στο Logo αυτης της ιστοσελιδας „στραβα αρμενιζει“, μπορουμε ευκολα να διακρινουμε τις δυναμεις που προξενουν δυσλειτουργικοτητα και τους μηχανισμους, στα γραναζια των οποιων ειναι μπλεγμενη η χωρα. Βλεπουμε λοιπον, οτι τα πολιτικα κομματα., τα ΜΜΕ και οι δημοσιογραφοι, οι ΜΚΟ και οι Bloggers συνδεονται απολυτα με πολιτικα κομματα, ΜΜΕ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και αλλους ακομη οργανισμους των ΗΠΑ και των αλλων δυναμεων της διαπλοκης, τα συμφεροντα των οποιων δεν ειναι ταυτοσημα με τα συμφεροντα της Ελλαδος που ανηκει ακομη στον χωρο της εξαρτημενης περιφερειας.

Και επειδη η περιγραφη των ελληνικων προβληματων και η διαρκης πολιτικη αντιπαραθεση χωρις προτασεις λυσεων απλως διαιωνιζουν το σημερινο Status Quo, δηλαδη μια αδυναμη και διεφθαρμενη, γιατι διαβρωμενη εκ βαθρων Ελλαδα, θα πρεπει να γινει μια επανεξεταση του ρολου των οργανισμων που ανεφερα πιο πανω και να ληφθουν μετρα περιορισμου της ασυδοσιας με την οποια σημερα λειτουργουν. Για την λειτουργια τους εντος πλαισιων, που προωθουν τα συμφεροντα της Ελλαδος και οχι ξενων χωρων. Το συνειδητο των πολιτων, η διαφορετικη, ελληνικη αντιληψη λειτουργιας του ελληνικου κρατους, θα αλλαξει μονο, οταν προηγουμενως εχουν αλλαξει οι προυποθεσεις λειτουργιας των πηγων, απο τις οποιες ο Ελληνας αντλει την πληροφορηση του, τα ΜΜΕ και οι εν Ελλαδι δρωντες ΜΚΟ. Το οτι αυτο προυποθετει διακομματικες επιτροπες και συνεργασιες εξυπακουεται, το οτι η συσταση και λειτουργια τετοιων οργανων στην Ελλαδα σημαινει κατι σαν τον τετραγωνισμο του κυκλου επισης. Αλλη δυνατοτητα ομως αλλαγης του σημερινου „παραδειγματος“, του σημερινου τροπου λειτουργιας της Ελλαδος και του συνειδητου των Ελληνων, δεν ειναι ορατη στον οριζοντα. Τουλαχιστον οχι υπο συνθηκες κοινοβουλευτικης Δημοκρατιας. Μια αλλαγη ειναι ομως δυνατη, γιατι τοσο η Ελλαδα, οσο και οι Ελληνες εχουν την δυνατοτητα να προοδευσουν, οπως αυτο φαινεται απο τους συμπατριωτες μας που ξενητευονται σε οργανωμενα κρατη – και εκει προοδευουν.

Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης  20. Januar 2008
Rubrik: FalseFlag/PsyOps

Ein Gedanke zu „Δουρειοι Ιπποι στην συγχρονη Ελλαδα“

  1. Die Parallelgesellschaft der gefühlten Mehrheit
    Propaganda schädigt unser Denkvermögen massiv. Erkennen wir sie überhaupt noch?
    Milosz Matuschek
    02.03.2024

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert